Riika, Latvia

Riiassa asuu lähes miljoona ihmistä. Kapungin viehättävät bulevardit, huimat palatsit ja kuuma yöelämä ovat kokemuksen arvoiset. Riian kaduilla kävellessä historian läsnäolon tuntee selvästi. Arkkitehtuurissa keskiaika ja moderni nykypäivä elävät sulassa sovussa. Venäjän kieli on edelleen eniten puhuttu kieli Riiassa. Vanha kaupunki, Vecriga, on Unescon maailman perintölistalla. Tämä osa kaupunkia on todella kaunis. Sen pikkukujilla ja pihoilla on runsaasti pieniä ja kotoisia, perinneruokaa tarjoavia ravintoloita. Riiassa on lisäksi satoja kirkkoja lähes jokaisesta uskontokunnasta. Näissä kannattaa vierailla Riiassa ollessaan. Shoppailu on kannattavaa myös edullisen hintatason vuoksi.

Ohjelmaehdotus

Päivä 1

Saapuminen Riian lentoasemalle, jossa oppaanne on teitä vastassa. Yksityinen kuljetus hotelliin.

Sisäänkirjautuminen esim. neljän tähden Avalon-hotelliin, joka sijaitsee aiva Riian vanhan kaupungin sisäänkäynnin vieressä.

Sisäänkirjautumisen jälkeen oppaanne tutustuttaa teidät kaupunkiin leppoisan kävelyn merkeissä.

Opastettu kävelyretki Riian keskustaan ja vanhaan kaupunkiin on oiva tapa tutustua heti uuteen ympäristöön. Useat kadut ovat edelleen päällystettyjä mukulakivillä ja keskiaika näkyy monissa kaupungin yksityiskohdissa. Vanhan kaupungin ja jugend-talojen hallitseman keskustan erottaa toisistaan lukuisat vihreät puistot ja kaupungin läpi virtaava kanaali. Kävelyretken yhteyteen voidaan järjestää myös kuuluisan yrttiliköörin Rigabalsamin maistajaiset.

Kävelyretki voidaan päättää esimerkiksi Riian tunnetuimpaan suklaakahvilaan - Kuze'en. Kahvila on nimetty erään kuuluisan suklaavalmistajan mukaan. Kannattaa kokeilla kuumaa suklaajuomaa!

Ensimmäisen illan illallinen nautitaan ravintola Rozengralsissa, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä hotelli Avalonista. Ravintolaan astuessa siirryt suoraan keskiaikaan. Tarjoilijoiden asut ja mahtava ruokalista tarjoavat historiallisen kokemuksen.

Päivä 2

Koko päivän konferenssi hotellin tiloissa sekä lounas hotellin ravintolassa.

Illallinen nautitaan laadukaassa ravintola Symposiumissa.

Ravintola Symposium Riian "hiljaisessa keskustassa" on yksi kaupungin uusimmista gourmet-ravintoloista. Sen omistaja, Riian Oopperatalon johtaja, ylläpitää useita menestyksekkäitä ravintoloita Riiassa. Lakoninen ja minimalistinen sisustus antaa tilaa kulinaristisille nautinnoille. Ruokalistan sisältö perustuu sesongin tuoreisiin raaka-aineisiin ja paikallisiin erikoisuuksiin.

Päivä 3

Aamiaisen jälkeen opas johdattaa teidät bussiin ja koko päivän retkelle Rundalen kesäpalatsiin. Lounas nautitaan Mezotnen linnassa.

Rundalen kesäpalatsi sijaitsee Riian eteläpuolella. Palatsi on vastaanotaanut useita palkintoja upeasti toteutetusta entisöinnistään. Palatsi oli aikoinaan Venjän tsaariperheen kesänviettopaikka. Palatsin on suunnitellut B. Rastrelli, joka suunnitteli myös talvipalatsin Pietarissa. Kuljetus Mezotnen linnaan kestää noin 10 minuuttia. Siellä tarjoillaan lounas. Myös tämä linna kuului aikoinaan tsaariperheelle, mutta on tänä päivänä hotelli.

Ennen illallista on viininmaistajaiset Vina Studijassa. Tämä juuri avattu viinibaari on lyhyessä ajassa muodostunut Riian viinin ystävien ykköspaikaksi kiitos hienon ilmapiirin, ammattitaitoisen henkilökunnan ja laajan viinitarjonnan. Baari sijaitsee jugendkorttelissa, lyhyen kävelymatkan päässä hienoista ravintoloista.

Illallinen nautitaan ravintola Charlestonsissa.

Charlestonsin ilmapiiri on lämmin ja kodikas. Ilmassa soivat jazzin ja bluesin melodiat, kuten nimestäkin voi jo hieman päätellä. Ruokalista on runsas ja hintataso edullinen. Ravintola sijaitsee aivan Riian liikemaailman keskuksessa.

Päivä 4

Vapaata aikaa.

Yksityinen kuljetus hotellista Riian lentoasemalle.