Tallinna

Kesällä Viron pääkaupunki Tallinna on kauneimmillaan. Illat ovat pitkät ja valoisat, yöt lyhyet.

Tallinnan vanha kaupunki on upea elämys. Pienet mukulakivikujat, entisaikaiset ravintolat ja viihtyisät pikkupuodit pitävät otteessaan vaikka koko päivän. Tallinna on samalla myös yksi moderneimmista Euroopan kaupungeista. Täällä voit shoppailla siis kaikkea huippumuodista perinteisiin käsitöihin. Tallinnassa vilisee erilaisia ravintoloita ja illanviettopaikkoja, joten jokaiselle löytyy täältä jotain.

Ohjelmaehdotus

Päivä 1

Saapuminen Tallinnan lentoasemalla, jossa opas ottaa teidät vastaan.

Yksityinen kuljetus Tallinnan keskustaan.

Sisäänkirjautuminen neljän tähden Tallink Spa and Conference -hotelliin, joka sijaitsee Tallinnan satamassa ja 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta ja vanhasta kaupungista.

Sisäänkirjautumisen jälkeen oppaanne johdattaa teidät kahden tunnin kävelyretkelle kaupunkiin ja sen keskiaikaisiin osiin. Retki päätetään Tallinnan vanhalle Raatihuoneen apteekille.

Kävely aloitetaan keskiaikaiselta alueelta, jota ympäröi yksi Euroopan parhaiten säilyneistä muureista. Mukulakivisten katujen varrella nähdään historiallisia rakennuksia ja kirkkoja.

Kävely päätetään Raatihuoneen apteekkiin, jossa maistellaan Vana Tallinn -yrttilikööriä tai apteekin itse valmistamaa viiniä. Palan painikkeeksi tarjoillaan marsipaania, jonka syntypaikaksi väitetään juuri tätä paikkaa!

Illallinen nautitaan ravintola Olde Hansassa.

Olde Hansa -ravintolta on legendaarinen keskiaikainen oluttupa, joka sijaitsee vanhan kaupungin keskustassa, Raatihuoneen vieressä. Ruoka on herkullista ja ilmapiiri ainutlaatuinen.

Päivä 2

Aamiaisen jälkeen koko päivän konferenssi hotellin hyvin varustelluissa konferenssitiloissa. Kahvitauot ja lounas hotellilla.

Konferenssipäivä päätetään hotellin kylpylässä, joka tarjoaa monenlaisia terveys- ja kauneushoitoja. Listalta voi valita esim. kasvohoidon, esteettisiä hoitoja, manikyyrin, pedikyyrin, hiushoitoja, vartalokuorintaa ja hierontoja tai halutessanne voitte myös nauttia uimisesta ja omasta yksityissaunasta.

Kylpylän jälkeen suosittelemme illallista ravintola Clazzissa.

Ravintola sopii erityisesti niille, jotka pitävät elävästä musiikista ja runsaan asiakasmäärän tuomasta leppoisasta tunnelmasta. Ruoka on hyvää ja monipuolista. Clazz sijaitsee vanhassa kaupungissa, Raatihuoneen takana.

Päivä 3

Aamiaisen jälkeen bussinne ja oppaanne kuljettavat teidät retkelle Rakvereen.

Keskiaikainen Rakveren kaupunki sijaitsee n. 100 km Tallinnasta itään. Täältä löytyy paljon keskiajalta säilyneitä yksityiskohtia kuten salainen viinikellari sekä aito 1300-luvulta peräisin oleva vessa! Rakveressa on myös on myös tunnettu puuvillatehdas, joka tuottaa kauniita puuvillakankaita. Tehtaan myymälän hinnat ovat vain murto-osa Suomen hinnoista.

Lounas tarjoillaan Rakeveren linnoituksessa.

Koko päivän retken jälkeen bussikuljetus hotellille.

Illallispaikaksi suosittelemme ravintola Trojkaa.

Venäjän menneisyyttä huokuva Trojka sijaitsee Raatihuoneen torilla, vanhassa kaupungissa. Ravintolan sisustus on 1800-luvun maalaisromantiikkaa huokuva ja tarjoilijoiden asut ovat perinteisiä kansallisasuja. Täällä kannattaa nauttia perinteisiä venäläisiä herkkuja kuten pelmeneitä, blinejä ja stroganoffia.

Päivä 4

Vapaata aikaa esim. shoppailulle tai vaihtoehtoisestio puolen päivän konferenssille heti aamiaisen jälkeen.

Yksityinen bussikuljetus Tallinnan lentoasemalle.