Nerja

Nerja on Espanjan rannikon helmi. Sen lisäksi, että Costa del Solin tässä osassa on oma mikroilmastonsa ja siellä on tilastojen mukaan Euroopan parhain sää, on Nerja kärkikohde muistakin syistä.

Luonnonkaunista maisemaa halkovat dramaattiset vuoret, joiden reunat jatkuvat mereen saakka. Tästä syystä alueella on lukuisia, täysin kolumattomia hiekkarantoja. Rantojen pituudet vaihtelevat 150 metristä 700 metriin.
Ehkä juuri siksi Nerjan maisema ei ole täynnä päällekkäin rakennettuja hotelleita ja kiireisiä rantabulevardeja.

Nerjan kaupunkia koristavat liidunvalkoiset talojen sienät, palmut, kukka-asetelmat ja messinkiset yksityiskohdat. Nerja on säilyttänyt alkuperäisen kiehtovuutensa pienenä ja kauniina andalusialaisena kaupunkina. Asukkaat koostuvet perinteisistä kalastajista ja hedelmäkojujen myjistä mutta yhtä lailla nuorista ja moderneista liikemaailman taitajista.

Retket

Täältä löytyy mahdottoman paljon erilaisia aktiviteetteja niille, jotka eivät jaksa makoilla rannalla. Itse Nerjan alueella löytyy muutama golfkenttä, mutta jo parin tunnin ajomatkan päässä löytyvät maailman parhaimmistoon kuuluvat kentät. Kuuden kilometrin päässä Nerjasta sijaitsee Frigilianan kylä, jonka 1400-luvun moorilaiset vaikutteet näkyvät yhä. Kylä on voittanut Espanjan kauneimman kylän tittelin. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Malagan suurkaupunki, joka tarjoaa kaikille kaikkea.

Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille Granada ja Alhambra ovat loistavia kohteita. Täällä löytyy myös Sierra Nevada, Etelä-Euroopan suurin hiihtokeskus. Rinteitä on yli 60 ja sesonki kestää jopa 5 kuukautta. Hyvässä lykyssä saman päivän aikana voi sekä skimbata että lokoilla rannalla. Nerjasta länteen sijaitsee Gibraltar, jossa on mukava viettää päivä ja jos aikaa liikenee, kenties myös käväistä Marokossa.