Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka on kooltaan isompi kuin Espanja ja Ranska yhteensä. Maa on juuri niin kaunis kuin voisi kuvitella sen lukuisten eläinläjien ja runsaan luonnon ansiosta. Safarilla nvoit nähdä sarvikuonoja, strutseja, antilooppeja, lejoneita, puhveleita, norsuja ja leopardeja. Etelä-Afrikan kasvillisuus on todella monipuolinen - kosteita sademetsiä, kuivia aavikoita, vuoristoista rannikkoa, pitkiä hiekkarantoja ja viinitarhoja. Täältä löytyy myös häikäiseviä suurkapunkeja sekä pieniä hökkelilyliä.

Etelä-Afrikka on Afrikan talousmahti. Suuryritykset ja kaivosteollisuus elävät käsi kädessä ympäröivän villin luonnon kanssa. Maa rajoittuu kahteen mereen, Atlantin valtamereen ja Intian valtamereen. Etelä-Afrikalla on viisi rajanaapuria: Namibia, Botswana, Zimbabwe, Moçambique ja Swazimaa. Pieni Lesothon kunigaskunta sijaitsee keskellä Etelä-Afrikkan valtiota.

Vuodenajat ovat täysin toisin päin kuin meillä täällä Pohjolassa. Kun täällä on talvi, siellä on kesä. Sama toistuu myös liikenteessä, jossa kannattaa olla varovainen - täällä on käytössä nimittäin vasemmanpuoleinen liikenne.

Cape Town

Päivä 1

Saapuminen aamulla Cape Town International lentokentälle.

Tuloaulassa teitä on vastassa oppaanne, joka ohjaa teidät bussillenne. Ennen hotellia on jo vuorossa ensimmäinen aktiviteetti, nimittäin käynti Pöytävuorella. Näköalahissilla olette huipulla seitsemässä minuutissa. Maisemat ovat henkeä salpaavat. Edessä näkyy koko kaupunki, rannat, meri ja luonto. Olette nyt virallisesti tulleet yhteen maailman kauneimmista kaupungeista!

Pöytävuorelta on kuljetus trendikkääseen Camps Bay Restaurant -ravintolaan lounaalle. Myös ravintolasta aukeavat upeat maisemat.

Lounaan jälkeen on kuljetus hotelliin ja sisäänkirjoittautuminen. Suosittellemme Commodore Hotellia, joka on ensimmäisen luokan hotelli. Sillä on keskeinen sijainti ja sieltä on loistavat näkymät Victoria & Alfred Waterfront -satamaan.

Iltapäivällä on aikaa tutustua alueeseen. Victoria & Albert Waterfront sijaitsee Robben Island -saaren ja Pöytävuoren välissä ja se on Etelä-Afrikan vierailluin kohde. Tällä satama-alueella löytyy lukuisia kauppoja, ravintoloita, baareja, hotelleita ja tietenkin ihana ilmapiiri.

Illalla matkataan The Gold Restaurant -ravintolaan Kapkaupungin ytimessä. Matka kestää n. 10 minuuttia. Illallinen on sekoitus etelä-afrikkalaista ja Cape Malay -keittiötä ja ruoka tarjoillaan punotuista koreista.

Päivä 2

Aamiainen.

Koko päivän kokous hotellin konferenssitiloissa.

Illallispaikaksi suosittelemme Restaurant Pigalle'a, joka on kuuluisa herkullisista ruoistaan. Tarjolla on myös elävää musiikkia joka ilta, joten illan voi päättää tanssin merkeissä.

Päivä 3

Aamiainen.

Cape Point Tour -kokopäiväretki. Retki suuntaa yli Chapman's Peakin Hyväntoivonniemem suuntaan. Ensimmäiselle etapille matka-aikaa kuluu n. 1,5 tuntia. Hyväntoivonniemellä siirrytään näköalahisseihin ja matkataan ylös majakalle ihailemaan fantastisia maisemia. Toisena vaihtoehtona on tehdä kävelyretki haaksirikkoutuneelle alukselle Atlantin rannalla.

Rekti jatkuu kohti Millers Pointia ja Black Marlin Restaurant -ravintolaa, jossa tarjoillaan kala- ja äyriäislounas. Täällä vieraillaan myös Boulders Beachilla, afrikkalaisen pingviinin asuinsijoilla.

Iltapäivällä paluu hotellille.
Illallista varten suosittelemme Waterfront Restaurantv -ravintolaa ja tämän jälkeen tutustumista alueen paikallisiin pubeihin.

Päivä 4

Aamiaisen jälkeen oppaanne on teitä vastassa hotellillanne ja retki viinitiloille alkaa. Oppaanne jakaa tietoa The Wine Tourista ja matka jatkuu kohti The Vrede en Lust Wine Estate i Franschhoek'ia, jossa on tiedossa yksityinen kierros ja viininmaistajaiset. Tämän jälkeen lounas tarjoillaan paikallisessa ravintolassa ja sitten on vapaata aikaa tutustua Franschhoek'iin ja sen pikkuliikkeisiin.

Iltapäivällä paluu hotelliin.

Viimeisen illan ohjelmaksi suosittelemme illallista aidossa Africa Caféessa Kapkaupungissa. Ravintolan ruokalistalla on koko Afrikka! Africa Caféessa on myös ravintolan oma keramiikkapaja, jossa tehdään värikkäitä mukeja, vateja, lautasia ja paljon muuta. Ehdottomasti vierailun arvoinen.

Päivä 5

Aamiaisen jälkeen aikaa kokoukselle tai vapaata aikaa.
Uloskirjoittautuminen klo 11.00.

Iltapäivällä kuljetus lentokentälle.