Florida

Florida on USA:n eteläisin osavaltio. Florida tunnetaan myös lempinimellä "The sunshine state". Osavaltion pääkaupunki on Tallahassee, mutta suurin kaupunki on Miami. Muita suuria kaupunkeja ovat Orlando, Jacksonville, Tampa ja Fort Lauderdale. Osavaltiossa asuu noin 16 miljoonaa asukasta. Tämä osavaltio onkin neljänneksi väkirikkain USA:ssa.

Ilmasto on suurilta osin subtrooppinen koko Floridassa, paitsi aivan etelässä trooppinen. Monet pohjoisten osavaltioiden asukkaat vierailevat Floridassa talvisaikaan sen lämpimän ilmaston ja näin ollen terveellisen vaikutuksensa vuoksi. Keskilämpötila heinäkuussa Jacksonvillessa, joka sijaitsee pohjois-Floridassa, sekä Tampassa on n. 27,4C ja Key Westissä, joka sijaitsee itä-Floridassa, n. 26,1C.

Florida tarjoaa paljon vierailijoilleen. Aurinkoa, rantoja, golfausta, uskomattomia huvipuistoja, ostoksia ja eksoottisia eläimiä. Saadakseen kaiken irti Floridan matkastaan, matkailijalla tulee olla käytössään auto. Täällä kaikki liikkuvat autolla sillä julkinen liikenne ja jalkakäytäväverkosto eivät ole järin kattavia.

Miamissa latinalaisamerikkalainen kulttuuri näkyy niin baareissa, hotelleissa kuin ravintoloissakin.

Fort Lauderdalea kutsutaan Amerikan Venetsiaksi sen 500 km pitkän kanaaliverkostonsa vuoksi. Täältä löydät uskomattoman sekoituksen upeita rantoja, puhdasta vettä, laadukkaita hotelleita ja ravintoloita sekä rajattomia ostosmahdollisuuksia.

Key West on USA.n eteläisin kaupunki, jossa Länsi-Intian ja Amerikan vaikutukset sekoittuvat muodostaen eksoottisen cocktailin. Key West on aina ollut luovien ihmisten kohtaamispaikka. Täällä ovat monet kuuluisat kirjailijat ja taiteilijat vaikuttaneet, joista tunnetuin on Ernest Hemingway, jonka koti on tänä päivänä museo.

Orlando pursuaa amerikkalaiseen tapaan kaikkea mahdollista: Disney World, Epcot Center, Sea World ja Universal Studios muutama mainittuna.