Irlanti

Irlantia ei todellakaan kutsuta turhaan "vihreäksi saareksi". Se on nimittäin suurenmoisen kaunis maa vuoristoineen, laaksoineen, pehmeine kukkuloineen, jyrkkine rantakallioineen ja koskemattomine luontoineen. Ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia ja heihin on helppo tutustua.

Paras tapa tutustua Irlantiin on vuokrata auto. Lähde Dublinista ja kiertele maata, ihastele kansanmusiikkia, maisemia ja pubeja. Sisällytä reittiisi Connemaran erämaat ja läntisen Irlannin dramaattiset Cliffs of Mohere lähellä Galwayn kaupunkia sekä Lough Maskin ja Lough Corribin järviä. Käy myös Sligon kreivikunnan kauniilla kukkuloilla, hiljaisilla järvillä ja joilla.

Irlanti ei kuitenkaan sovellu sille, joka kaipaa lämpöä ja aurinkoa. Ilmasto on lauhaa, harmaata ja sateista. Mikään ei estä matalapaineita saapumasta täysin voimin maahan, joka on Atlantin sylissä, Euroopan laidalla. Kunnon sadevaatteet ovat onnistuneen Irlannin-loman A ja O.

Olut kuuluu tiiviisti irlantilaiseen kulttuuriin. Suurin osa kanssakäymisistä tapahtuu pubeissa, jonne tullaan tapaamaan tuttuja ja seurustelemaan.

Kun rattijuopumuslakia kiristettiin 1990-luvulla, pubien omistajat pelkäsivät irlantilaisten vähentävän pubeissa käynnit. Vaan näin ei kuitenkaan käynyt ja kun ottaa huomioon kuinka paljon irlantilaiset rakastavat musiikkiaan ja oluttaan, niin näin tulee varmasti myös jatkumaan tulevaisuudessakin.

Oltuaan 1980-luvulla vielä aika köyhä ja laiminlyöty maa, Irlanti on ponkaissut, Dublin etunenässä, uusimman teknologian huippuosaajaksi. Maa houkuttelee sijoittajia ja pääomia ja viimeisten kymmenen vuoden aikana maan talous on ollut vauhdikkaassa nousussa.

Menestyksen myötä Irlanti on saanut täysin uudenlaista itsetuntoa ja uskoa tulevaisuuteen.