Dublin

Dublin on siitä erikoinen, että se on miljoonakaupunki, mutta tuntuu intiimiltä, ja kaikki näyttävät tuntevan toisensa. Turistina sinuun suhtaudutaan vieraanvaraisesti. Parhaiten opit tuntemaan kaupungin kävelemällä; se on niin pieni, että sen läpi kävelee puolessa päivässä.

Muutamaa nykyaikaista tornitaloa lukuunottamatta Dublinin on onnistunut säilyttää vanhanaikainen charminsa, joka on suurelta osin Yrjöjen aikaisen 1700- ja varhaisen 1800-luvun arkkitehtuurin ansiota.

Dublin on vastakohtien kaupunki. Täältä tapaa rauhallisen tyylikkäitä kortteleita Fitzwilliam Squaren ja Merrion Squaren tienoilla, elämää sykkiviä alueita Grafton Streetin ympäristössä ja taiteilijakaupunginosan boheemielämää eteläisen "etelärannan" läheltä. Dublin on lisäksi vihreä kaupunki leveine bulevardeineen ja vehreine puistoineen ja puutarhoineen.

Viime vuosien taloudellinen noususuhdanne on tehnyt Dublinista varsinaisen hauskanpidon ja ostosten kaupungin. Merkkitavaraa on runsaasti ja paikallisille muotoilijoille on annettu tilaisuus esitellä osaamistaan. Suurimmat kauppakadut ovat Henry Street, Grafton Street, Nassau Street ja O´Connell Street, joiden kaikkien sijainti on keskeinen.