Krakova

Krakova oli Puolan pääkaupunki vuoteen 1596. Krakovassa on satoja kirkkoja sekä viehättävä tori, Rynek Glówny. Monet kauniit rakennukset ovat peräisin keskiajalta ja renesanssin aikakaudelta, kuten kuninkaallinen linna Wawel, Marian kirkko ja Jagiellonian yliopisto.

Tori on kaupungin sydän. Sen kupeessa sijaitsee lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Täällä voit ehkä törmätä myös kuuluisaan nobelistiin Wislawa Szymborskaan.

Krakova on todellinen kulttuurin kehto. Natsit säästivät kaupungin toisen maailmansodan aikana, sillä heidän tarkoitus oli asettua kaupunkiin miehityksen päätyttyä. Kaupunkiin kannattaa tutustua kävellen kulkemalla ensin Pyhän Florianin portin läpi itse Vanhaan kaupunkiin. Portti on osa jäljelle jäänyttä keskiaikaista kaupungin muuria, joka aikoinaan suojeli kaupunkia. Tästä matka jatkuu suurelle torille Rynek Glowny'lle, johon paikalliset kokoontuvat kahviloihin ja ravintoloihin kauniin arkkitehtuurin ympäröiminä.

Ohjelmaehdotus

Päivä 1

Saapuminen Krakovan lentoasemalla. Oppaanne on teitä vastassa tuloaulassa. Kuljetus Krakovaan kiertoajelun merkeissä. Ammattitaitoinen opas kertoo teille kaupungin nähtävyyksistä ja historiasta. Kiertoajelu vie teidät mm. Vanhaan kaupunkiin, jossa sijaitsee kuuluisa Mariackin kirkko.

Kiertoajelun jälkeen sisäänkirjautuminen hotellissa, jonka jälkeen vapaata aikaa vaikkapa shoppailulle.

Tervetuliaisillallinen nautitaan Restaurang Miod i Winossa, jossa kansanperinteeseen pohjautuvaa viihdettä. Ruoka on myös perinteistä. Illan aikana teille esitellään puolalaisen vodkan taustat ja saatte myös kokea vodkan maistajaiset.

Päivä 2

Aamiainen.

Kokopäivän kokous kahvi- ja lounastaukoineen.

Illallinen nautitaan Restaurant Klezmer Hoissa, joka on paras juutalainen ravintola Kazimierzin alueella. Tarjolla on myös juutalaisen musiikin elämyksiä.

Päivä 3

Aamiainsen jälkeen oppaanne on teitä vastassa hotellilla. Retki Wavelkullenin renesanssilinnaan Waweliin, jossa esillä mahtavia taideteoksia ja aarteita. Linna ja siihen kuuluva katedraali ovat yksi Puolan tärkeimmistä kulttuuriperinnöistä.

Retki jatkuu kohti Auschwitzia, jossa nautitaa lounas tyypillisessä puolalaisessa ravintolassa Restaurant Dworek Mikolaj'ssa. Ravintola sijaitsee Auschwitzin ja Wieliczkan välissä.

Lounaan jälkeen on koskettava vierailu Auschwitz-Birkenau keskitysleirin muistopaikalle ja museoon. Tämä keskitysleiri lisättiin UNESCO:n kulttuuriperintölistalle vuonna 1979. Auschwitz on maailmanlaajuisesti tunnustettu terrorin ja kansanmurhan symboli.

Illallinen tarjoillaan Restaurant "Pod Krzyzykiem" -ravintolassa, joka on tunnettu modernista, puolalaisesta ruoastaan.

Päivä 4

Aamiainen. Vierailu Wieliczkan suolakaivoksille, joka on luonnon muovaama taideteos suolasta ja kristalleista. Luolaverkostossa on nähtävillä myös ihmisten muovaamia käytäviä, kappeleita, veistoksia ja kristallikruunuja suolakiveen kiinnitettyinä. Suolakaivos on yli 800 vuotta vanha ja sen verkosto kattaa yli 300 km. Kaivokseen pääsee hissillä ja liikkuminen kaivoksessa tapahtuu jalan. Retki päättyy shoppailuun Krakovassa ja lopulta kuljetus lentokentälle.