Österlen

Pyhiinvaellus Österlenissä

Päivä 1

Aikainen lähtö vaellukselle Brösarpista. Matka suuntaa Ravlundan kirkon kautta etelään Havängiin, jossa nautitaan piknik-lounas.

Lounaan jälkeen vaellus jatkuu Vitemöllaan ja kohti Kivikia, joka aikoinaan oli tunnettu kalastajakylänä mutta tunnetaan nykypäivänä myös omenaviljelystään ja markkinoistaan. Yöpyminen Kivikin hotellissa tai vaihtoehtoisesti tai kylän retkeilymajassa.

Pienemmälle ryhmälle suosittelemme Fridenin krouvia, jossa on myös yöpymismahdollisuus. Krouvi on hyvin tunnettu herkullisista kiviuunipitsoistaan.

Päivä 2

Ryhmä kokoontuu aamulla rannalle joogan merkeissä, jonka tavoitteena on antaa energiaa päivän vaellukselle. Aamiainen tarjoillaan ennen uloskirjautumista hotellista. Päivän vaellus suuntaa kohti Stenhuvudin kansallispuistoa. Lounaan jälkeen vaellus jatkuu kohti St. Nicolain kappelia Knäbäckshusenin kylässä. Kylä sijaitsee aivan meren rannalla ja sen historia on ainutlaatuinen.

Iltapäivällä matka jatkuu kohti Vikin kalastajakylää. Kylä on ollut asutettuna jo mesoliittisella aikakaudella. Yöpyminen Lilla Vikin konferenssihotellissa tai vaihtoehtoisesti Baskemölla retkeilymajassa.

Päivä 3

Aamiaisen jälkeen vaellus jatkuu. Seuraava pysähdyspaikka on Baskemöllan kappeli. Sieltä matka jatkuu kohti Gladsaxia ja Östra Tomarpsin kirkkoja. Matkalla näemme myös Tumathorpsin luostarin rauniot. Lounas nautitaan päivän aikana.

Päivän päätteeksi saavumme Karlaby Krohon. Täällä ryhmää odottaa lihaksia rentouttavat kylpylähoidot ennen illallista.

Päivä 4

Aamiainen tarjoillaan hotellilla. Aamulla on aikaa nauttia rauhasta ja luonnosta ennen vaelluksen viimeisen etapin alkua. Vaellus suuntaa ensin kohti Ö Vemmerlövin kirkkoa, siitä eteenpäin Kilianin Bönegårdille ja lopuksi Sankt Olofin kirkkoon. Muutaman sadan metrin päässä kirkosta sijaitsee Sankt Olofin lähde. Lähteellä kävi aikoinaan paljon ihmisiä uhraamassa lähteelle rahaa ja saamassa pyhimyksen siunauksen.

Vaellus päätty ja kotimatka alkaa.

Kävelymatkat ovat n. 10 km per päivä.