Mallorca

Aivan syyttä eivät Baleaarien saaret ole olleet turistikohteita jo tuhansia vuosia. Mm. kreikkalaiset ja karthagolaiset ovat vallanneet saaret, lähinnä sen strategisen sijainnin vuoksi. Nykypäivänä turistit tulevat läheltä ja kaukaa Mallorcalle, joka on Baleaarien saarten suurin.

Mallorcan pääkaupunkin Palma on viehättävä espanjalainen kaupunki, joka tarjoaa runsaasti hotelleja, ravintoloita, yöelämää ja shoppailumahdollisuuksia. Palman vanhaan kaupunkiin kannattaa lähteä kävelylle ja pistäytyä sen ihanissa kahviloissa ja ravintoloissa.

Ilmasto, luonto ja kulttuuri takaavat ainutlaatuisen elämyksen. Rannat kutsuvat rentoutumaan ja vuoret vaeltamaan tai maastopyöräilemään. Vuorilla kannattaa käydä viehättävissä vuoristokylissä sekä vierailla tippukiviluolissa.

Mallorcalla on helppo liikkua ja käynnit pikkukylissä ovat vaivattomia. Mallorca tarjoaa myös hulppeat mahdollisuudet ratsastukseen ja golfailuun.

Ohjelmaehdotus

Päivä 1

Saapuminen Palman lentokentälle, jossa oppaanne on teitä vastassa. Yksityinen bussikuljetus hotelliin.

Palmassa suosittelemme neljän tähden Hotel Majoricaa, josta on mahtavat näkymät merelle ja Palman lahteen sekä neljän tähden Hotel Tres'iä, joka on sijaitsee Palman kaupungin vanhassa osassa ja jonka kattoterassilta avautuvat unohtumattomat maisemat.

Sisäänkirjautumisen jälkeen suosittelemme kala- ja äyriäisillallista ravintola Caballito de Mar'issa. Tämä ravintola sijaitsee lähellä katedraalia, Paseo Sagreralla. Caballito de Mar'in omistaa sama perhe jo kolmannessa sukupolvessa.

Päivä 2

Runsaan aamiaisen jälkeen on vuorossa Palman kaupunkikiertoajelu. Retken aikana tutustutte mm. 1200-luvulta peräisin olevaan katedraaliin. Retkellä vierailette myös "Pueblo Español'issa", espanjalaisessa kylässa, jossa on lukuisia kopioita tunnetuimmista espanjan arkkitehtuurin monumenteista. Erilainen mutta mielenkiintoinen kokemus.

Loppupäivä on vapaa kokouksille. Suosittelemme lounasta hotellilla.

Illallista suosittelemme nautittavan ravintola Celler Sa Premsa'ssa. Ravintola on aidon rustiikkinen sisustukseltaan ja tarjoaa aitoa mallorcalaista ruokaa. Ravintola on myös tunnettu upeasta viinikellaristaan.

Päivä 3

Aamiaisen jälkeen on aikaa kokouksille tai omalle vapaa-ajalle esim. auringonoton merkeissä.

Lounaan jälkeen suosittelemme retkeä viinialueelle. Retki suuntaa kohti Santa Maria del Camin kylää ja Macia Batlen viinitilaa, jossa saatte opastetun kierroksen viiniköynnösten lomassa ja tietenkin viininmaistajaiset. Tämän jälkeen vierailette Santa Eugenian sukutilalla, jossa tuoetetaan 10.000 pulloa viiniä vuodessa. Kyseinen viinitila ei normaalisti ota vastaan vierailijoita, mutta hyvien yhteyksiemme vuoksi voimme tarjota teille mahdollisuutta vierailuun.

Koko retki kestää n. 5 tuntia.

Illallista suosittelemme nautittavaksi tapas-ravintola La Bodeguilla'ssa. Ravintolaa sijaitsee keskustassa, lähellä Palman historiallista osaa. Ravintolan tapas-lajitelmat ovat vertaansa vailla ja viinilistalta löytyvät tunnettuja viinejä koko Espanjan alueelta. Ravintolassa voidaan myös järjestää lounastilaisuuksia jopa sadalle henkilölle.

Päivä 4

Riippuen paluulentonne ajankohdasta, voimme järjestää vierailun Palman kuuluisalle kala-, liha- ja vihannesmarkkinoille, jossa on mukava maistella herkkuja löytää myös kotiin viemisiä. Mikäli aikaa on runsaasti voimme järjestää vierailun Valldemossan vuoristokylään Palman pohjoispuolella. Täällä vierailette vanhassa Carthusianin munkkiluostarissa, joka tunnetaan paremmin nimellä La Cartuja. Lisäksi vierailette vanhassa King Don Sanchon palatsissa. Rakennukset ovat peräisin 1300-luvulta. Luostarissa kestitettiin ennen vanhaan vieraita ja mm. Chopin ja George Sand asuivat luostarissa vuonna 1838.

Lopulta kuljetus lentokentälle.