Halvat lennot Iso-Britannia

Monet sekoittavat toisiinsa Iso-Britannian ja Englannin, mikä ei ole kovinkaan kummallista. Englanti symbolisoi suurta osaa siitä mitä pidämme brittiläisenä: jalkapallo, puutarhat, tee, pubit, kohteliaisuus, popmusiikki ja koomikot, muun muassa.

Iso-Britanniaan kuuluu Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti. Maiden "pääkaupunkeja" ovat Lontoo, Cardiff, Edinburg ja Belfast. Iso-Britannia ei ole kuitenkaan kuuluista suurista kaupungeistaan, vaikka se onkin tiheään asuttu. Iso-Britanniasta löytyy myös idyllisiä pikkukyliä ja mahtavia linnoja, joissa tuntuu, että aika on pysähtynyt linnojen mahtiaikaan 1700-1800 luvulle.

Iso-Britannia kukoistaa tänä päivänä 70-80-luvun laman jälkeen. Taloudellinen tilanne on parempi kuin koskaan aiemmin.

Iso-Britannian asukkaat ovat luonteeltaan hienotunteisia ja ystävällisiä, mutta myös sarkastisia ja jokseenkin perinteisiä lasten kasvatuksen ja kansallismielisyyden osalta ainakin. Kohteliaisuus on kuitenkin kaikille yhtenäinen ominaisuus. Sanat "please", "sorry" ja "thanks" kuuluvat perussanastoon arkipäivän elämässä. Vierailija otetaan vastaan lämmöllä ja hyvällä tuulella.

Iso-Britannian asukkaat ovat ahkeria työssään ja viihtyvät kodeissaan television ääressä. Ehdoton tapa töiden jälkeen on piipahtaa pubissa ennen kotiin lähtöä. "Pintti" hyvässä seurassa tekee elämästä sitäkin mukavampaa.