Halvat lennot Thessaloniki

Lento Thessaloniki Lento + hotelli Thessaloniki
Suosittuja matkoja
Hinta alkaen / henkilö meno-paluulennoista ilmoitettuna ajankohtana (lennot)
Lennot
Air Baltic Corp
Air Baltic Corp, 1 välilasku
Helsinki - Thessaloniki
27/7-8/8

Kreikassa Eurooppa ja Itä kohtaavat. Täällä syntyivät demokratia ja ne politiikan muodot, joita länsimaiden oppineet yleensä kannattavat. Täällä kehittyi kirjallisuus, uudenlainen kaupunkiarkkitehtuuri - itse asiassa suurin osa kaikista tieteistä ja taiteista. Täältä kaikki alkoi.

Kreikka on porttimme Aasiaan: ruoalla on enemmän yhteistä Lähi-idän (baklava, kebab/gyros/viinilehtikääryleet) kuin Euroopan kanssa. Musiikkikin kuulostaa enemmän kaihoisan itämaiselta kuin latinalaisen romanttiselta.

Pohjoisessa Kreikka on vihreitä metsiä ja solisevia puroja, siellä on hienoja vaellusreittejä, jopa lumipeitteisiä vuoria, joiden laskettelumahdollisuudet ovat kohtuullisen hyvät. Etelässä Kreikka on kuivempaa, tasaisempaa, lämpimämpää ja enemmän urbaania. Suur-Ateena on pakokaasuja tupruttava pikkupainajainen, jossa asuu noin puolet koko maan 10 miljoonasta asukkaasta. Maaseutukylät ovat valkoiseksi kalkittuja ja uneliaita. Tien pientareilla tuoksuvat rosmariini ja oregano.

Monet yhdistävät Kreikan nimenomaan sen saariin. Eräät saarista ovat metsän peittämiä ja viljeltyjä, useimmat kuitenkin karuja ja kallioisia. Tämä on maailma, jossa kohtaat vuohia, yllättävän erilaisia paikallisia kulttuureja, rennon rauhallisen Euroopan hektisistä suurkaupungeista poikkeavan elämäntyylin, mustia oliiveja, arkeologisia muinaisjäännöksiä ja loistavia uimalahtia, joiden vedet ovat Euroopan kirkkaimpia.

Ei ole aina helppoa kantaa titteliä "Maa, jossa demokratia syntyi". Vuosina 1967-1974 Kreikka oli sotilasdiktatuuri, jossa opposition edustajia kidutettiin kuoliaaksi vankityrmissä. Ennen tätä, ja myös sen jälkeen, kansanvalta oli toiminut tyydyttävästi. Sosiaalidemokraattinen puolue (pasok) ja konservatiivis-liberaalinen puolue (neo demokratia) pitävät valtaa ja vaihtavat paikkaa keskenään suunnilleen joka toisen vaalin jälkeen.

Avokätisten EU-tukien, suurten matkailutulojen sekä kiihkeän ja luovan yritteliäisyyden ansiosta talous toimii tällä hetkellä hyvin.

Viikottainen lämpötilan, Thessaloniki