Halvat lennot Oseania

Oseania on maailman pienin maanosa. Oseaniaan kuuluu Australia, Uusi-Seelanti ja Melanesian saaret (mm. Uusi-Guinea) Mikronesia ja Polynesia Tyynessä valtameressä.

Suurin maa on Australia - maa "down-under" - ainakin meidän sijainnista katsoen. Maailma ei kuitenkaan ole päälaellaan täällä. Maanosa on valtava mutta vain pieni osa siitä on asuttua.

Tämä johtuu tietenkin siitä, että suurin osa alueesta koostuu kuivasta aavikosta. Tämä on ollut alkuperäisväestön, aboriginaalien, koti ja aikojen alusta. Heidän asuinaluettaan hallitsee valtava ja symbolisesti merkittävä Ayers Rock, joka on lähes kuin toiselta planeetalta nousten ainoana huippuna keskellä valtavaa aavikkoa.

Eräs asia, jonka matkailijat huomaavat, on australialaisten rento elämänmeno. Jokainen on "mate" jokaisen kanssa. Eli kaikki ovat kavereita keskenään. Tai no, lähes kaikki.

Australia tarjoaa useita kiinnostavia kohteita matkailijalle. Eläinkunta täällä on mitä mielenkiintoisinta. Pohjoisen trooppisen ilmaston pedoista krokotiileista, keski- ja eteläosan valtaviin kenguru-parviin. Puhumattakaan koala-karhuista! Nuo pienet, suloiset ja pörröiset eläimet, jotka mutustelevat eukalyptus-lehtiään ja ovat jatkuvasti unisia.

Luontokokemus potenssiin kymmenen löytyy suurelta koralliriutalta, joka koostuu sateenkaaren värisistä ja kaikenmuotoisista koralleista. Koralliriutta levittäytyy valtavalle alueelle Australian rannikkoa myötäillen. Monet ajattelevat, että jos ei ole sukeltanut näissä vesissä, ei ole koskaan sukeltanut. Etelässä sijaitsee suuri saari, Tasmania, jonka luonto on mitä eksoottisin.

Kaupunki, johon matkailijan kannattaa tutustua, on Sydney, joka on kaupungeista suurin. Kuuluisan Sydneyn oopperan muoto on tuttu monille. Vesi ympäröi Sydneyn kaupunkia joka puolelta ja sitä on sanottu kauniimmaksi paikaksi maailmassa.

Rantalomaa etsiville on tarjolla lukemattomia mahdollisuuksia. Rannikkoalue Sydneystä satojen kilometrien päähän pohjoiseen kattaa uskomattomia rantoja toisensa perään. Australia on todella vierailun arvoinen.

Tervetuloa varaamaan Australian matkasi Travellinkilta!