Aruba

Aruba

Bonbini! Tervetuloa!
Takaamme sinulle, että missään muualla et tunne itseäsi yhtä tervetulleeksi kuin Aruballa. Heti kun lento Arubaan on laskeutunut, voit kokea astuvasi suoraan uneen. Lämmin aurinko, kirkas vesi, valkoiset rannat ja kauniit ja ystävälliset ihmiset sekä rento tunnelma tempaa sinut lomatunnelmiin saman tien. Aruba on mahtava lomakohde kaikille ympäri vuoden. Suunnittelitpa sitten aktiivilomaa koko perheen kanssa, romanttista häämatkaa, liikematkaa tai "vain" viikoksi pois tästä kaikesta, huomaat, että Aruba täyttää kaikki toiveet.

Tule, nauti ja tutustu saareemme. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Tiesitkö, että:

  • 1. Aruballa on aina + 28C, vuoden jokaisena päivänä
  • 2. Aruballa puhaltaa aina leuto merituuli
  • 3. Aruban rannikko on äänestetty maailman kymmenen kauniimman rannan listalle
  • 4. Aruban hanavesi on juomakelpoista

Koko ja sijainti
Aruba sijaitsee Karibian meren eteläosassa, 200 km Venezuelan rannikolta. Saari on 300 km pitkä ja vain 100 km leveä sen leveimmässä kohdassa. Saaren pinta-ala on 180 km².

Rannat
Aruban rannat kuuluvat maailman parhaisiin. Ja syystä! Hiekka on valkoista kuin lumi ja vesi on kirkkaan sininen. Kuvittele itsesi rentoutumassa Aruban rannalla, jossa aurinko lämmittää ihoasi, katselet pitkälle horisonttiin, kuulet aaltojen lyövän rantaan ja tunnet kuuman hiekan varpaittesi välissä...

Hotellit
Matka Aruballe on täydellinen, kun siihen on lisätty juuri sellainen hotelli kuin haluat. Pitkän aurinkorannalla vietetyn päivän jälkeen, on tärkeää, että hotelli tarjoaa oikeat puitteet. Tutustu tarjoamiimme hotelleihin »

Väestö
Aruballa asuu n. 100.000 ihmistä. Suurimalla osalla väestöstä virtaa caiquetio-intialaista, afrikkalaista ja eurooppalaistav erta suonissaan. Elintaso on korkea ja maan talous vakaa. Näiden syiden sekä upean ilmaston vuoksi saari on houkutellut ihmisiä maailman jokaisesta kolkasta. Väestö onkin erittäin kansainvälistä. Kansallisesta taustastaan huolimatta, jokaista Arubalaista yhdistää.

Aikaero
Aruballa on aina kesä eikä siellä ainakaan siitä syystä käännetä kelloja talviaikaan. Aikaero Suomeen on -6 tuntia talviaikanamme ja -7 tuntia kesäaikanamme.

Talous
Aruban valuutta on florin. Kolikoita löytyy 5, 10, 25 ja 50 centin arvoisina sekö 1 ja 5 florinin arvoisina. 50 centin arvoista kolikkoa kutsutaan nimellä "Yotin", joka viittaa sen ainutlaatuiseen neliön muotoon. Florinin kurssi on sidottu USA:n dollariin. Monissa paikoissa USA:n dollari hyväksytään maksuvälineenä ja yhä useimmissa paikoissa hyväksytään myös euro. Kaikki pankit tarjoavat valuutanvaihtoa. Pankit ovat avoinna arkisin klo 8-16.


Katso Aruban video ja inspiroidu!