Discover Ireland

Discover Ireland

Pyhän Patrikin päivä Irlannissa on juhla vailla vertaa! Joka puolella vihreää saarta ihmiset suuntaavat kaduille ja osallistuvat hulvattomaan menoon. Koe unohtumaton Pyhän Patrikin päivä Irlannissa, jossa hän on enemmän kuin pelkkä suojeluspyhimys; hän on supertähtiäkin suurempi, 1 600 vuotta vanha kansallinen ikoni. Tänä vuonna Pyhän Patrikin päivää vietetään maanantaina 17. maaliskuuta. Edeltävä viikonloppu tarjoaa siis hyvän mahdollisuuden aloitella juhlintaa, erityisesti neljä päivää kestävän ennätysspektaakkelin järjestävässä Dublinissa.

Lisätietoa tästä erityisestä päivästä on osoitteessa
Pyhän Patrickin päivä Irlannissa on juhla vailla vertaa

Pyhän Patrikin päivän kulkue

Vuosittain järjestettävä kulkue houkuttelee Dublinin katujen varsille kymmeniätuhansia katsojia. Heittäydy elämää sykkivään tunnelmaan, aisti energia ja hämmästele eri ikäisten ja eri maalaisten osallistujien taitoja, uskomattomia paraatilavoja ja fantastisia pukuja.

Lisätietoa kulkueesta on osoitteessa

Greening

Useat maailman tunnetuimmista maamerkeistä paljastavat Pyhän Patrikin päivänä todellisen värinsä. Tänä vuonna vihreiksi muuntautuvat muun muassa Rio de Janeiron Kristus-patsas, Gizan pyramidit ja sfinksi Egyptissä, Pisan kalteva torni, Kööpenhaminan Pieni merenneito ja Münchenin Allianz-stadion.

Lisätietoa maailmanlaajuisesta vihertymisestä on osoitteessa

Irish Craft Beer Village

Irish Craft Beer Villagessa voi maistella pienpanimoiden oluita ja pientuottajien ruokaa sekä kuunnella elävää musiikkia. Kyseessä on kuusipäiväinen, Pyhän Patrikin juhlaviikolla vietettävä tapahtuma, joka viime vuonna houkutteli George’s Dockille yli 11 000 paikallista ja turistia nauttimaan Irlannin käsityöläisten antimista ja irlantilaisesta kulttuurista. Aito Irlanti maistuu ja kuuluu nimenomaan perinteisessä irlantilaismusiikissa, paikallisessa pientuottajien ruoassa ja irlantilaisissa oluissa.

Lisätietoa tapahtumasta on osoitteessa

Huvipuistot

Kaupunkia valaisevat ensiluokkaiset huvipuistot ovat vuodesta toiseen festivaalin vetonauloja. Tarjolla on sekä todella huimia huvipuistolaitteita että kesympiä lasten laitteita, ja 45 metrin korkeuteen nousevasta maailmanpyörästä avautuu henkeäsalpaava näkymä yli kaupungin.

Lisätietoa huvipuistoista on osoitteessa

Pyhän Patrikin festivaalin katujuoksu

Tule mukaan viiden kilometrin katujuoksutapahtumaan yhdessä hupijuoksijoiden, perheiden ja oikeiden urheilijoiden kanssa. Palattuaan ohjelmaan 2008 se on seitsemäntenä vuotenaan yksi Pyhän Patrikin festivaalin kohokohdista ja suosituimmista ohjelmanumeroista. Yrjöjenaikaista Dublinia halkovalle reitille ovat tervetulleita niin perheet ja huvikseen juoksevat kuin vakavissaan kilpailevat oikeat urheilijatkin.

Lisätietoa juoksutapahtumasta on osoitteessa