Discover Ireland

Discover Ireland

Kaipaatko kaupunkilomaa?

Koe sekä Dublin että Belfast yhdessä reissussa.

Kaupunkilomat Irlannissa eivät ikinä ole olleet näin houkuttelevia hotellien ja ravintoloiden alas painettujen hintojen siivittäminä. Dublinin eloisa kaupunki ympärivuotisine festivaaleineen on Unescon kirjallisuuskaupunki ja tarjoaa lisäksi maan parhaat ostoskadut sekä loistavan valikoiman pubeja. Vain kahden tunnin auto- tai junamatkan päässä Dublinista lepää Belfast, jonka vilinä ja tunnelma ovat suurkaupungin luokkaa ja jonka musiikkikulttuuri hakee vertaistaan. Syksyn ollessa kiireistä festivaaliaikaa näissä Irlannin helmissä, mikä olisikaan parempi aika vierailulle!

Lue lisää tästä »

Ireland Tourism

Viikinkien perintöä ja syksyn festivaaleja Dublinissa

Vuorten ja meren välissä sijainnut upea laakso luultavasti houkutteli viikingit asettumaan ja perustamaan Dublinin, ja kaupunki toivottaa edelleen niin viikingit kuin muutkin pohjoisen asukkaat tervetulleeksi! Viking Splash -kierroksella kuulee tarinoita kaupungissa käydyistä legendaarisista taisteluista. Mikäli Irlannin ja Skandinavian yhteinen historia todella kiinnostaa, kannattaa käydä Dublinia-museossa, jossa pääsee hetkeksi kaupungin viikinkivuosien tunnelmaan.

Lue lisää tästä »

Kun on viettänyt päivän viikinkien jalanjäljillä, voikin heittäytyä irlantilaisen kansanmusiikin pyörteisiin kaupungin kotoisissa, maailmankuuluissa pubeissa. Syksy on festivaalien aikaa Dublinissa ja sen huomaa varmasti myös eloisasta ilmapiiristä! Festivaalit ja tapahtumat juhlistavat kaikkea taiteista arkkitehtuuriin, musiikkiin, elokuviin ja hyvään ruokaan – unohtamatta Guinnessin olutta, muotia, urheilua, teatteria tai kirjallisuutta. Tämä vuodenaika on ehdottomasti parasta aikaa kokea kaupungin rikas kulttuuri. Älä myöskään unohda Dublinin kuuluisaa teatterifestivaalia tai kauhulla ratsastavaa Bram Stoker -festivaalia lokakuun lopussa!

Lue lisää tästä »

Belfast: illasta loisteliaasti Titanicin kotikaupungissa

Tiiviin kaupunkikoon ansiosta Belfastissa voi ruokailla trendikkäissä laaturavintoloissa, vierailla maailmanluokan museoissa ja vielä kävellä läheiselle Divisin vuorelle – samana päivänä! Kaupunki sijaitsee vain kahden tunnin ajomatkan päässä Dublinin lentokentältä, joten kaupunkiloman tunnelmaan pääsee pian koneen laskeuduttua.

Lue lisää tästä »

Vain Belfastissa voi todella tutustua Titanicin juuriin, ymmärtää sen rakentajien ja suunnittelijoiden intohimon luomustaan kohtaan ja tuntea innostuksen, jota tuolloin tuntonsa voimissaan olevassa kaupungissa koettiin. Titanicin tarina herää eloon maailman suurimmassa Titanic-museossa, Titanic Belfastissa.

Lue lisää tästä »

Festivaalit kuuluvat myös elävän Belfastin syvimpään olemukseen. Olipa kyse sitten kansainvälisistä elokuvista, musiikista, tanssista tai kirjallisuudesta, Belfastin rikas kulttuuri kyllä näkyy kaupunkilaisten järjestäessä tapahtumia. Esimerkiksi lokakuussa suunnataan Ulster Bank Belfast at Queen’s -festivaaleille, jolloin kaupunki täyttyy musiikin, draaman, teatterin, elokuvan, tanssin ja komedian huipuista. Ruoan ystäville herkkuja tarjoaa Belfastin oma ravintolaviikko, jonka aikana tutustutaan paikallisiin makuihin ruokakierroksilla, demoissa ja esityksissä, pop up -ravintoloissa sekä muun ohjelman kautta.

Lue lisää tästä »

Kulttuurikaupunki Limerick

Limerick on vilkas historiallinen kaupunki, joka tarjoaa paljon elämyksiä uteliaalle matkailijalle aina 800 vuotta vanhasta King John’s Castlen linnasta Frank McCourtin museoon, joka on omistettu kaupungin kuuluisan Pulitzer-palkinnnon voittajan töille.

Limerick juhlii koko vuoden 2014 asemaansa Irlannin kaikkien aikojen ensimmäisenä kulttuurikaupunkina ja tarjoaa paljon erilaisia kulttuuritapahtumia. Kolmen päivän ja yön ajan 5.–7. syyskuuta kaupunki kokee muutoksen, kun maailmankuulun Royal de Luxe -teatterin jättiläinen vaeltelee pitkin katuja. Teatteri valloittaa yleisön tarjoten 72 tuntia ilmaista viihdettä ja ihmetyksenaiheita, jotka ovat yleensä tutumpia fiktion maailmassa.

Game of Thrones

Pohjois-Irlanti – myyttien, legendojen ja henkeäsalpaavien maisemien maa on paikka, jossa on kuvattu HBO:n suosittua Game of Thrones -televisiosarjaa.

HBO:n fantasiasarjan tuotantokaudet 1–4 kuvattiin Titanic Studiosilla Belfastissa ja useissa eri paikoissa ympäri Pohjois-Irlantia. Television historian näyttävimpiä lavastuksia on rakennettu Belfastissa sijaitsevaan Paint Hall -studioon, joka on maailman suurin studiotila.

Astu syvälle Seitsemän kuningaskunnan veriseen sydämeen kolmipäiväisellä Game of Thrones -reitillä:

Irlannin Wild Atlantic Way – löytömatka

Osallistu lumoavalle rannikkokiertomatkalle, joka tarjoaa maailman jylhimpiä maisemia ja rikkaita kulttuurielämyksiä. Wild Atlantic Way reiteiltä löytyy tarunhohtoisia maisemia, seikkailuja, historiaa ja kauneutta yllin kyllin.

Matkusta reitillä Mayo–Clare ja katsasta upeat Killary Harbour, Derrigimlagh Bog ja Cliffs of Moher tai reitillä Clare–Kerry, jossa ovat mahtavat Blaskets View ja Skelligs Viewpoint.

Lähde löytömatkalle.