Discover Ireland

Discover Ireland

Nauti kaupunkilomasta Irlannissa

Kaupunkilomat Irlannissa ovat nyt houkuttelevampia kuin koskaan, sillä sekä hotelleissa että ravintoloissa on edulliset hinnat.

Vilkas Dublin, joka on nimetty Unescon kirjallisuuden kaupungiksi, tarjoaa festivaaleja vuoden ympäri, Irlannin parhaat ostoskadut ja paljon pubeja. Limerick on vilkas historiallinen kaupunki, joka juhlii tänä vuonna asemaansa Irlannin kaikkien aikojen ensimmäisenä kulttuurikaupunkina. Vain kahden tunnin ajomatkan päässä Dublinista sijaitseva Belfast tarjoaa puolestaan pääkaupungin vilskettä ja vilinää.

Dublin

Dublin tunnetaan pitkästä historiastaan, pubeistaan ja arkkitehtuuristaan, mutta Dublinista löydät myös Euroopan – ellei maailman – parhaita ravintoloita, kahviloita ja live-esitysten tapahtumapaikkoja.

Kuljeskele Temple Barin alueen mukulakivikaduilla ja nauti Guinness-tuopillinen tumman oluen kotikulmilla St James’s Gatella. Tutustumisen arvoisia ovat myös Trinity College ja kuuluisa Book of Kells.

Kaupunkilomat Irlannin pääkaupungissa ovat nyt houkuttelevampia kuin koskaan, sillä sekä hotelleissa että ravintoloissa on edulliset hinnat. Tule Dubliniin nauttimaan kaupunkilomasta ja tutustu historiallisen kaupungin raikkaisiin ja moderniin kasvoihin.

Belfast

Vain kahden tunnin ajomatkan päässä Dublinista sijaitseva Belfast tarjoaa pääkaupungin vilskettä ja vilinää sekä maailmanluokan musiikkitapahtumia.

Belfast on pieni kaupunki, mutta älä anna koon hämätä – kaupunki on täynnä jännitystä. Belfast oli aikoinaan Irlannin pellavateollisuuden, köydenvalmistuksen ja kuuluisan Harland and Wolffin telakan kotipaikka, joten kaupungilla on takanaan ainutlaatuinen menneisyys.

Festivaali Ulster Bank Belfast Festival at Queen's valloittaa kaupungin tämän vuoden loka–marraskuussa. Kyse on Irlannin johtavasta kansainvälisestä nykytaiteen festivaalista, joka järjestetään useissa eri paikoissa ympäri kaupunkia. Nyt kaksiviikkoisessa tapahtumassa on aiemmin nähty useita tunnettuja esiintyjiä, kuten Jimi Hendrix, Laurence Olivier, Rowan Atkinson ja Billy Connolly. Kaiva siis pintaa syvemmältä ja ala suunnitella kaupunkilomaa Belfastissa!

Kulttuurikaupunki Limerick

Limerick on vilkas historiallinen kaupunki, joka tarjoaa paljon elämyksiä uteliaalle matkailijalle aina 800 vuotta vanhasta King John’s Castlen linnasta Frank McCourtin museoon, joka on omistettu kaupungin kuuluisan Pulitzer-palkinnnon voittajan töille.

Limerick juhlii koko vuoden 2014 asemaansa Irlannin kaikkien aikojen ensimmäisenä kulttuurikaupunkina ja tarjoaa paljon erilaisia kulttuuritapahtumia. Kolmen päivän ja yön ajan 5.–7. syyskuuta kaupunki kokee muutoksen, kun maailmankuulun Royal de Luxe -teatterin jättiläinen vaeltelee pitkin katuja. Teatteri valloittaa yleisön tarjoten 72 tuntia ilmaista viihdettä ja ihmetyksenaiheita, jotka ovat yleensä tutumpia fiktion maailmassa.

Game of Thrones

Pohjois-Irlanti – myyttien, legendojen ja henkeäsalpaavien maisemien maa on paikka, jossa on kuvattu HBO:n suosittua Game of Thrones -televisiosarjaa.

HBO:n fantasiasarjan tuotantokaudet 1–4 kuvattiin Titanic Studiosilla Belfastissa ja useissa eri paikoissa ympäri Pohjois-Irlantia. Television historian näyttävimpiä lavastuksia on rakennettu Belfastissa sijaitsevaan Paint Hall -studioon, joka on maailman suurin studiotila.

Astu syvälle Seitsemän kuningaskunnan veriseen sydämeen kolmipäiväisellä Game of Thrones -reitillä:

Irlannin Wild Atlantic Way – löytömatka

Osallistu lumoavalle rannikkokiertomatkalle, joka tarjoaa maailman jylhimpiä maisemia ja rikkaita kulttuurielämyksiä. Wild Atlantic Way reiteiltä löytyy tarunhohtoisia maisemia, seikkailuja, historiaa ja kauneutta yllin kyllin.

Matkusta reitillä Mayo–Clare ja katsasta upeat Killary Harbour, Derrigimlagh Bog ja Cliffs of Moher tai reitillä Clare–Kerry, jossa ovat mahtavat Blaskets View ja Skelligs Viewpoint.

Lähde löytömatkalle.