Espanja

Espanja— löydä upeat espanjalaiskaupungit!

 • Madrid

  Madrid tunnetaan kulttuurista ja vilkkaasta katuelämästä. Pääkaupungissa on joukko Espanjan suosituimpia museoita, ja kaupungin ympäristössä voi tutustua useisiin upeisiin nähtävyyksiin.

  Kaupunkina Madrid on avoin ja vieraanvarainen, moderni mutta perinteikäs, arvokas mutta suosittu, eloisa mutta rauhallinen... Ennen kaikkea se on kuitenkin kulttuurinnälkäisen paratiisi. Kaupungista löydät esimerkiksi taiteen kultaisen kolmion – pienellä alueella sijaitsevat museot Pradon, Reina Sofían ja Thyssen-Bornesmizan. Muita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi kuninkaanlinna, viehättävä Plaza Mayorin aukio ja pääkatu Gran Vía. Pääset nauttimaan myös monien mielestä Espanjan kiehtovimmasta yöelämästä... Voit kuljeskella viheralueilla esimerkiksi Retiron puistossa sekä pistäytyä nauttimaan herkullisia tapaksia tyypillisiin madridilaisbaareihin ja tavernoihin.

  Madridin alueella on myös paljon muuta nähtävää. Esimerkiksi Aranjuezin, Alcalá de Henaresin ja San Lorenzo del Escorialin kaupungit ovat kaikki Unescon maailmanperintökohteita. Voit tutustua myös Chinchónin kaltaisiin pittoreskeihin pikkukaupunkeihin sekä viehättäviin vuoristokyliin.

  Etsi lento » Hae lennot + hotellit »

 • Barcelona

  Välimerellinen ja kansainvälinen Katalonian pääkaupunki Barcelona on sekoitus roomalaisia raunioita, keskiaikaisia kortteleita sekä 1900-luvun modernismin ja avantgarden kauneimpia saavutuksia. Ei olekaan ihme, että katalonialaisten arkkitehtien Antoni Gaudín ja Lluís Doménech i Montanerin tunnetut rakennukset on julistettu Unescon maailmanperintökohteiksi.

  Roomalaiset juuret omaavan kaupungin pitkä historia ja dynaaminen talouselämä ovat tehneet Barcelonasta kulttuurikaupungin, mikä näkyy niin historiallisessa ja taiteellisessa perinteessä kuin taiteen uusimpien trendien kukoistuksessakin. Monipuolisen kulttuuritarjonnan ansiosta matkailijat voivat nauttia museoista, näyttelyistä, patsaspuistoista... sekä monista konserteista, näytelmistä ja tanssitapahtumista.

  Perinteiset ja modernit vivahteet yhdistyvät myös kekseliäässä ja kokeilevassa gastronomiassa, jonka perustan muodostavat tuoreet kasvikset, tuore kala, erilaiset makkaralajikkeet ja oliiviöljy. Pikakatsaukseen Barcelonan ruokakulttuurista kuuluvat ehdottomasti myös perinteiset käsityönä tehdyt kakut ja leivonnaiset sekä alueen kuohuviinit.

  Etsi lento » Hae lennot + hotellit »

 • Bilbao

  Bilbao on yli miljoonan asukkaan suurkaupunkialueen ydin. Kaupunki on taloudellisen ja yhteiskunnallisen kehityksen keskus ja Biskajanlahden modernisaation tärkein veturi. Suuret arkkitehtuuri- ja infrastruktuurihankkeet ovat olleet kaupungistumisen ja taloudellisen kehityksen keskeisiä edistystekijöitä. Bilbaon Guggenheim-museo, Euskaldunan kongressi- ja konserttikeskus, Norman Fosterin suunnittelemat metroverkoston sisäänkäynnit, Calatravan suunnittelema lentoaseman terminaali, Arata Isozakin ja César Pellin suunnittelemat tornitalot... Kaikki nämä ovat esimerkkejä Bilbaon dynaamisesta kehityksestä. Kaupunki sijaitsee Bizkaian alueella, ja lähiympäristön vehreää maisemaa hallitsevat metsät, vuoret, rannat ja jyrkät rantakalliot. Monipuolinen Bilbao on matkailijalle kiinnostava kohde. Moderni julkinen liikenne ja tieverkosto vievät Baskimaan muihin läheisiin keskuksiin – Vitoriaan ja San Sebastiániin.

  Etsi lento » Hae lennot + hotellit »

 • Sevilla

  Guadalquivir-joen rannoille levittäytyvällä Sevillalla on rikas maurilainen perintö, ja muinoin kaupunki oli vauras satama, josta käytiin kauppaa Amerikoihin.

  Andalusian pääkaupungin historiallisten kortteleiden kadut ja aukiot ovat eloisia ja vilkkaita. Niillä sijaitsee useita maailmanperintökohteisiin lukeutuvia rakennelmia, ja perinteinen kulttuuri sykkii monissa kaupunginosissa, kuten Trianassa ja La Macarenassa.

  Sevilla on Etelä-Espanjan kasvava liike-elämän ja palvelujen keskus, ja kaupungin eri puolilla sijaitsee lukuisia hotelleja, joista käsin matkailijat voivat tutustua nähtävyyksien laajaan kirjoon. Museot ja taidekeskukset, teemapuistot, elokuvateatterit, teatterit ja klubit ovat vain joitakin esimerkkejä eloisan Sevillan vapaa-ajanviettomahdollisuuksista. Ei pidä myöskään unohtaa lukuisia terasseja, tavernoita ja baareja, joissa voi nauttia yhdestä kaupungin syvimpään juurtuneista ja maukkaimmista perinteistä: "tapaksille menosta".

  Etsi lento » Hae lennot + hotellit »

 • Valencia

  Vain harva kaupunki pystyy samaan kuin Valencia: yhdistämään harmonisesti aina vuoteen 138 eKr. ulottuvan historiansa jäänteet uuden vuosituhannen innovatiivisimpiin ja avantgardistisimpiin rakennuksiin.

  Valencia on sekoitus kauppaa ja kulttuuria, elokuvia, teatteria, museoita, taikuutta ja liike-elämää. Se on kansainvälisen ja avantgardistisen muotoilun keskus sekä yksi Euroopan aktiivisimmista messu- ja kongressikaupungeista.

  Sijaintinsa ansiosta Valencia on historiallisesti ollut Espanjan Välimeren-satama, ja kaupungissa voikin nauttia merisatamakaupungin erityisestä viehätysvoimasta. Hienot hiekkarannat ja kirkas vesi, horisonttiin avautuva ulappa ja rannikon vuoriston läheisyys antavat Valencian rannikolle ainutlaatuisen tunnelman.

  Etsi lento » Hae lennot + hotellit »