Espanja

Espanja

www.facebook.com/EspanjaSuomessa http://twitter.com/spain

Tasting Spain on uusi tapa tutustua Espanjaan sen gastronomian kautta. Lyhyt hengähdystauko muuttuu yksilölliseksi ja innovatiiviseksi gastronomiseksi kokemukseksi, mikä antaa matkalle lisäarvoa ja tarjoaa tilaisuuden tutustua espanjalaisiin makuihin. Tasting Spain on paljon enemmän kuin ruokamatkailua. Se on tapa tutustua kaupunkeihin tutkimalla niiden keittiöihin kätkettyä kulttuuria – sillä Espanjassa hyvä ruoka on elämäntapa.

Tasting Spain tarjoaa laajan kattauksen gastronomisia elämyksiä eri kohteissa. Valitse kohde ja nauti monipuolisesta kulinaarisesta tarjonnasta.
www.spain.infoGASTRONOMIA

Romanttiset lomat, perhematkat, aktiivilomat ja gourmet-matkat ovat tilaisuuksia tutustua Espanjaan mitä herkullisimmalla tavalla. Vierailut viinitiloille, viinien ja ruokien maistelutilaisuudet, uusien ruokaohjeiden opettelu ja kulttuurireittien kulkeminen useissa eri kohteissa ovat esimerkkejä Espanjan tarjoamista ainutlaatuisista elämyksistä. Pohjoisesta etelään, perinteikkäistä aterioista uuteen keittiöön, nimekkäimmistä viineistä markkinoiden uutuuksiin, perinteisistä puitteista uusimpiin trendipaikkoihin. Katso osoitteessa tastingspain.es lisätietoa alueiden perinteisistä herkuista. Valitse kohteesi yhdellä klikkauksella ja valmistaudu ainutlaatuiseen elämykseen. Uusi matkustamisen tapa paljastaa Espanjan todelliset aidot maut.

GASTRONOMIARuokavalio

Nauti ruoasta terveellisesti. Tämä on ensimmäinen teesi Välimeren ruokavaliossa, joka on hyväksytty Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Välimeren ruokavalio perustuu oliiviöljyn, kasvisten ja kauden tuoreiden raaka-aineiden käyttöön. Se on esimerkki, jota kannattaa noudattaa syömisessä. Lisäksi lääkärit suosittelevat sitä, ja se on äärimmäisen maukas. Tule Espanjaan tutustumaan Välimeren ruokavalioon – yhteen maan tunnetuimpiin ominaispiirteisiin.

Välimeren ruokavalio on espanjalaisen ruoan perusta, ja oliiviöljy on sen keskeinen elementti. Oliiviöljy antaa ruoalle ainutlaatuisen maun ja aromin, minkä lisäksi sitä suositellaan terveyttä ja sydämen terveyttä edistävien ominaisuuksiensa vuoksi. Tiesitkö, että Espanja on oliiviöljyn suurimpia tuottajia? Suosittelemme maistamaan oliiviöljyä salaatissa oliiviöljykastikkeen kera tai vaikkapa sellaisissa ruoissa kuin gazpacho ja salmorejo (tomaatista ja leivästä tehty kylmä tomaattikeitto).

Hedelmät, kasvikset, palkokasvit ja kuivatut hedelmät ja pähkinät ovat Välimeren ruokavalion olennaisia osia. Ne ovat täynnä vitamiineja ja kuituja, ja Espanja on myös niiden merkittävä tuottaja. Valencian seutu tunnetaan sitrushedelmistä. Muita tärkeitä kasveja ovat esimerkiksi Kanariansaarten banaanit, Huelvan ja Aranjuezin (Madrid) mansikat, Vinalopón rypäleet ja Calandan (Aragon) persikat.

Välimeren ruokavalio suosittelee hyväksi energianlähteeksi viljatuotteita, kuten riisiä. Espanjassa on paljon herkullisia riisiruokia, erityisesti Valencian alueella, jonka suosituin ruoka on paella. Muita Välimeren ruokavalion tuotteita ovat meijerituotteet, joita käytetään yleensä perinteisissä jälkiruoissa. Näitä ovat esimerkiksi cuajada (eräänlainen rahka) ja riisivanukas. Juustoja syödään aterioilla usein. Erityisen maukkaita juustoja ovat esimerkiksi Manchego (Kastilia-La Mancha), Burgos (Kastilia-León), Cabrales (Asturias), Idiazábal (Baskimaa) ja Majorero (Kanariansaaret).

Välimeren ruokavaliossa suositellaan syömään kananmunia kohtuullisesti ja makrillia ja meren antimia vähintään kerran tai kahdesti viikossa. Maistaisitko vaikkapa espanjalaista munakasta? Valinnanvaraa kaloissa on paljon, sillä Espanjan rantoja huuhtovat Välimeri, Atlantti ja Biskajanlahti. Tyypillisimpiä ovat sardelli (hyvin yleinen Cantabriassa), turska (tyypillinen Baskimaassa), ”pescaíto frito” (friteerattu kala) Andalusiassa ja meren antimet Galiciassa.

Lopuksi kannattaa muistaa, että viinin kohtuullinen nauttiminen Välimeren ruokavalion osana on hyvin terveellinen tapa. Espanjassa voit valita minkä tahansa maukkaista viineistä. Kansainvälisesti tunnustetuimpia on Rioja, vaikka muitakin on yllin kyllin.

Jos haluaisit maistella herkullisimpia viinejä ja osallistua viinintuotantoon liittyviin tapahtumiin, suosittelemme tutustumaan sivustomme osioon Wine Routes in Spain.Espanjalainen keittiö

Hienostuneita, innovatiivisia ruokalajeja kansainvälisesti tunnustettujen keittiömestareiden takuulla. Parhaiden tuottajien laadukkaimmat tuotteet. Suosittuja perinteitä ja taiteellista luovuutta yhdistäviä ruokia, jotka tarjoavat kiinnostavia uusia makuja. Espanjan kulinaarinen vallankumous, jonka johdossa ovat Ferrán Adrián, Arzakin ja Berasateguin kaltaiset huippukokit, muuttavat nautinnon hyvästä ruoasta aistien riemujuhlaksi, joka on parhaimmillaan Espanjassa koettuna.


.

Espanjalaista keittiötä suositellaan nykyisin hienoimmissa ravintoloissa. Arvostetuimmat kriitikot ylistävät sitä ja miljoonat kuluttajat kautta maailman haluavat sitä. Se on kokenut todellisen mullistuksen, joka vain muutaman vuoden kuluessa on asettanut Espanjan kansainvälisen gastronomian kärkeen. Perinteisen tyylin pohjalta on kehittynyt moderni, innovatiivinen keittiö, joka tunnetaan laadukkaiden raaka-aineiden käytöstä ja keittiömestareiden luovuudesta.

Espanja, universaalien artistien historiallinen kehto, tuottaa myös taidokkaita keittiömestareita, jotka vaalivat sukupolvelta toiselle siirtynyttä kulinaarista perintöä ja myös ainutlaatuista gastronomista kulttuuria, joka Espanjassa muuntaa syömisen välttämättömyyden silkaksi ruokailun nautinnoksi.

Jokainen keittiömestari pystyy työskentelemään yksinkertaisesti käsityöläisenä ja ennen kaikkea artistina. Tämä on innovatiivinen trendi, joka on yleistymässä kaikilla Espanjan alueilla.

Artistien luovuuden tukena on viljelijöiden, kalastajien, viinintuottajien, teollisuuden, jakelijoiden ja ravintoloitsijoiden kova työ ja korkealle asetetut tavoitteet. He haluavat yhdistää voimansa ja tarjota muista erottuvaa laatua. Vaativimmatkin kuluttajat hyväksyvät nykyisin espanjalaiset vihannekset, lihat, kalat, hedelmät, öljyt ja viinit, jotka muodostavat kiistattomasti terveelliseksi tunnustetun Välimeren ruokavalion perustan.

Yhteenvetona voisi sanoa, että yksilöiden, tuotteiden ja reseptien poikkeuksellinen yhdistelmä on auttanut kasvattamaan ja vahvistamaan maailman terveellisimpinä pidetyn espanjalaisen keittiön kiistatonta suosiota.