Sveitsi

Sveitsi

 • Sveitsin Grand Train Tour

  – paljon enemmän kuin vain junamatka!

  Grand Train Tour of Switzerland koostuu kahdeksasta eri reitistä ympäri Sveitsiä. Yhteensä 1 200 kiehtovaa kilometriä nostaa esille maan parhaita puolia juna-, laiva- ja bussiverkoston avulla.
  The Grand Train Tourin voi aloittaa mistä kohdasta tahansa, eikä mikään suunta ole toista parempi. Hyvä aloituspaikka on kuitenkin Zürich, Sveitsin suurin kaupunki ja monikulttuurinen metropoli.
  Matka raiteilla Sveitsissä on paljon enemmän kuin pelkkä junamatka!

  Jos pidät melonnasta, maastopyöräilystä, vuoristovaelluksesta tai ratsastuksesta, pistä nimi Interlaken muistiin. Paikkakuntaa voisi nimittäin kutsua Euroopan mekaksi monipuolisten harrastusmahdollisuuksien ansiosta. Myös muilla paikkakunnilla ympäri maata on paljon kiehtovia tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia.

  Sveitsi tarjoaa tuhansia tapoja saada adrenaliini virtaamaan ja paljon mahdollisuuksia vain ?chillailla? ajan hengen mukaisesti. Loputtoman monipuolinen Sveitsi sopii erinomaisesti niin lapsiperheille kuin haastavia aktiviteetteja etsiville. Off you go!

  Grand Tour of Switzerland ohittaa monikielisiä kaupunkeja, viinitiloja, turkoosinvärisiä alppijärviä, jäätiköitä, majesteettisia vuoria, palmujen koristamia rantoja, syviä luolia, avoimia niittyjä… Niin, se kuulostaa kliseeltä, tyhjältä sanonnalta tai kuluneelta ilmaisulta – mutta menitpä Sveitsissä lähes minne tahansa, näköalat ovat kuin kauneimmasta postikortista!

  Sveitsin panoraamareitit eivät lakkaa koskaan kiehtomasta. Kun olet päässyt kauniiden näköalojen makuun, kiusaus on vastustamaton.

  Sveitsin oma rautateiden ”Route 66” ohittaa myös 22 viehättävää kaupunkia, joiden sisäpiirivinkkien avulla löydät piilossa olevat kahvilat, romanttiset ravintolat ja viihtyisät sopukat. Haluaisitko tutustua kaupunkeihin paremmin? Käytä pari päivää aikaa tutustuaksesi kulinaariseen ja kulttuuritarjontaan tai juuri nyt pinnalla oleviin trendi-ilmiöihin.

  Takaamme, että saat elinikäisiä muistoja riippumatta siitä, ajatko läpi koko reitin vai vain osia siitä.

  Kappaleita tulevan Grand Tour of Switzerland -matkan inspiraatioksi:

  Born to be wild - Steppenwolf
  Mustang Sally - Wilson Picket
  Ramblin’ Man - Allman Brothers Band
  On the road again - Willie Nelson
  Hot Blooded - Foreigner
  Radar love - Golden Earring
  Harley-Davidson - Brigitte Bardot

  Gute Reise - Bon Voyage - Buon Viaggio - Bun Viadi

 • Engelberg

  On aikainen aamu Engelbergissä, kaikkien seikkailunhaluisten paratiisissa. Auringon ensi säteet lämmittävät hitaasti mutta varmasti kiviset kadut ja suuret kukikkaat rinteet Alppien juurella. Kylän pääkadulla näkyy aamuvirkkuja vaeltajia, pyöräilijöitä ja kalastajia matkalla kohti päivän ensimmäistä seikkailua. Juuri jännittävät aktiviteetit tekevät Engelbergistä käynnin arvoisen kohteen. Pieni mutta vilkas alppikylä tarjoaa paljon erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja perheille, aloittelijoille, amatööreille ja ammattilaisille.

  Mieti, millaista olisi viilettää alas vuorenrinnettä ohjaskelkalla. Jos pidät vauhdista ja tuulesta, älä unohda Ristin kelkkarataa, joka on 1 600 metrin korkeudessa. Kun tunnet tuulen puhaltavan hiuksissasi, voit nauttia Alpeista parhaimmillaan vehreiden kesäkuukausien aikana. Jos haluat mieluummin oleskella veden läheisyydessä, voit tutustua Trübsee-järveen kajakin avulla. Kun melot peilityynessä vihreässä jäätikköjärvessä, voit nauttia luonnosta ja raikkaasta ilmasta. Täydennä elämys grillailemalla lehmänkellojen kilistessä alppirinteillä.

  Aktiivisen päivän jälkeen on tuskin mitään rentouttavampaa kuin herakylpy Titlis-jäätikön juurella. Kuten Engelbergissä aina kesäisin, näkymät ovat upean vehreät, ja taustalla näkyy Alppien lumipeitteisiä huippuja. Paikka on todella hiljainen ja rauhallinen, mutta Luzernin suurkaupungin syke on vain puolen tunnin matkan päässä.

  Varaa lennot Engelbergiin » Varaa lennot ja hotelli Engelbergistä »

 • Engadin Sankt Moritzissa

  Nosta kädet ylös ja tunnet sormenpäidesi ylettyvän lähes taivaaseen saakka. Keskellä majesteettista laaksoa, 1 800 metrin korkeudessa sijaitsee Engadinin laakso, jossa yhdistyvät Alppien huiput ja Etelämeren ilmasto. Keskellä laaksoa kulkee Inn-joki, jonka kirkkaansiniseen veteen vuoret heijastuvat.

  Ei siis olekaan mikään yllätys, että jotkut maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja runoilijoista ovat jo vuosien ajan hakeneet inspiraatiota Engadinin laaksosta.

  Engadinin laaksossa sijaitsee yksi maailman tunnetuimmista laskettelupaikoista, Sankt Moritz. Laaksossa on myös useita viehättäviä kyliä, jotka ovat hyvä vaihtoehto jetset-piirien paratiisille.

  Engadinin Sankt Moritzissa sijaitsee Sveitsin kansallispuisto. Se on yksi Euroopan ensimmäisistä kansallispuistoista, jonka sveitsiläiset huomasivat olevan suojelemisen arvoinen jo yli sata vuotta sitten. Onneksi näin tapahtui, sillä nykyisin paikka on täynnä sekä kasveja, eläimiä että ihmisiä. Täällä voit kokea läheltä, kuinka luonto on kehittynyt itse ilman ihmisten vaikutusta.

  Engadinin Sankt Moritzissa eri kulttuurit ja kielet kohtaavat toisensa. Yhteensä 13 paikkakuntaa muodostaa hyvin yhteen hitsautuneen alueen, jonka osat täydentävät toisiaan täydellisesti. Täällä puhutaan retoromaania, jossa on vaikutteita niin italiasta, saksasta kuin englannistakin. Koko aluetta leimaa sen pitkä historia, mikä on nähtävissä esimerkiksi alueen monissa aktiviteeteissa.

  Engadinin Sankt Moritzissa järjestetään vuosittain jazzfestivaalit, historiallinen autotapaaminen, polkupyörämaraton, taidenäyttely ja todella upea White Turf, jossa hevoset kilpailevat Sankt Moritzin jäätyneen järven päällä. Nämä ovat vain muutamia Engadinin alueen tarjoamista tapahtumista. Heinäkuun 11. päivänä järjestetään toisen kerran ruotsalainen Engadin Swimrun -kilpailu, joka on maailman suurin Swimrun-kilpailu Ruotsin rajojen ulkopuolella. Kilpailussa maan ja veden välinen raja häviää, kun kilpailijat juoksevat korkeuksissa lähes 50 kilometriä ja uivat avovedessä 5–6 kilometriä.

  Jos haluat tutustua vesialueisiin kastumatta itse, suosittelemme käyntiä Alppien korkeimmalla sijaitsevalla luonnonjärvellä, Silsillä. Veneellä voit matkustaa 1 800 metrin korkeudessa sijaitsevalle järvelle, nauttia rauhallisuudesta ja tutustua paikkoihin, joihin ei pääse jalkaisin.

  Engadinissa pääset tutustumaan Sveitsin aarteisiin. Allegra!

  Varaa lennot Engadin Sankt Moritziin » Varaa lennot ja hotelli Engadin Sankt Moritzissa »

 • Interlaken

  Interlakenista löydät monenlaisia seikkailuja. Mitä sanoisit kanoottimelonnasta, maastopyöräilystä, tunturivaelluksesta, ratsastuksesta tai sähköpyöräilystä? Laajan aktiviteettitarjonnan lisäksi Interlakenista tekee ainutlaatuisen sen sijainti Thun- ja Brienz-alppijärvien välissä. Tästä kaupunki on saanut myös nimensä, joka tarkoittaa "järvien välissä".

  Interlakenista on hyvät näkymät Jungfraujochille, Eigerille ja Mönchille. Ne ovat kolme vuorenhuippua, jotka yhdessä muodostavat Berner Oberlandin vuoristoalueen. Täällä voit kirjaimellisesti tuntea maailman olevan jalkojesi juuressa! Interlakenissa voit hypätä panoraamajunaan, joka puksuttaa hitaasti maailman korkeimmalla sijaitsevalle Jungfraujochin rautatieasemalle. Se sijaitsee 3 545 metrin korkeudessa meren pinnasta ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kun olet paikan päällä, kannattaa kiivetä myös 4 000 metrin korkeudessa olevalle huipulle. Kun saavutat vuorenhuipun, tunne on sanoinkuvaamaton. Jungfraujochia ei kutsutakaan turhaan nimellä the Top of Europe.

  Jos haluat tutustua alueeseen mieluummin pyörällä, kannattaa matkustaa alueelle kesällä, jolloin Temaresor järjestää pyöräilymatkoja Interlakeniin. Kuten kaikki muukin Sveitsissä, myös sähköpyörät ovat korkealaatuisia. Et kuitenkaan välty kokonaan polkemiselta – sähköinen apumoottori auttaa sinua suurimmissa mäissä, mutta sähköpyörä ei ole mopo, vaan sinun on osallistuttava myös itse. Järjestetyillä pyöräretkillä ohitat upeita vesiputouksia, kimmeltäviä jäätikköjärviä, tippukiviluolia sekä viini- ja juustotiloja. Reitti päättyy köysiratamatkaan Harder Klumille ja Mürrenille. Nämä näköalapaikat tarjoavat todella upeita elämyksiä.

  Interlakenissa yhdistyvät erilainen luonto ja maailmanluokan seikkailu. Vilkkaan ja touhukkaan päivän jälkeen nukut hyvin laadukkaassa sängyssä ja voit taatusti ihailla lumipeitteisiä vuorenhuippuja hotellin ikkunasta.

  Parasta on, että taianomaiset maisemat, jotka ovat kuin suoraan musikaalista Sound of Music ovat paikalla vielä aamullakin.

  Varaa lennot Interlakeniin » Varaa lennot ja hotelli Interlakenista »

 • Luzern

  Luzern on portti Sveitsin keskiosiin. Se sijaitsee idyllisesti samannimisen järven rannalla, vaikuttavan vuoristomaiseman ympäröimänä.

  Täällä perinteet kulkevat käsi kädessä innovatiivisen muotoilun kanssa. Futuristinen kulttuuri- ja kongressikeskus KKL on johtavan ranskalaisen arkkitehdin Jean Nouvelin suunnittelema ja yksi kaupungin arkkitehtuurisista kohokohdista. Toinen, perinteisempi aarre on tunnettu Kapellbrücke-silta, joka yhdistää vanhan ja uuden kaupunginosan, joiden läpi kulkee Reuss-joki. Kapellbrücke on maailman vanhin katettu puusilta, joka on peräisin vuodelta 1332. Yhä tänäänkin se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä.

  Luzern voi olla pieni, mutta kulttuurin keskuksena se houkuttelee ihmisiä koko Sveitsistä.

  Shoppailusta kiinnostuneille on tarjolla erittäin vaikuttava valikoima muotiliikkeitä, joissa myydään niin kansainvälisiä huippumerkkejä kuin vähemmän tunnettujakin, tarkkaan valittuja sveitsiläisiä ja kansainvälisiä tuotteita.

  Luzernin yöelämä tunnetaan koko maassa. Lukemattomat baarit ja klubit, joista osa sijaitsee korkealla kaupungin kattojen yläpuolella, tarjoavat houkuttelevan yöelämän, jonka juhlat ja konsertit jatkuvat pikkutunneille saakka.

  Suosittelemme myös höyrylaivaristeilyä järvellä. Voit yhdistää sen köysirataretkeen esimerkiksi Pilatus-, Stanserhorn- tai Rigi-vuorelle. Sieltä voit nauttia unohtumattomista maisemista.

  Varaa lennot Luzerniin » Varaa lennot ja hotelli Luzernista »

 • Valais

  Ainutlaatuisine ja vaihtelevine maisemineen Valaisin alue on täynnä kontrasteja, kuten majesteettisia vuorenhuippuja, viehättäviä jäätiköitä, prameita viinitiloja ja syviä laaksoja.

  Vaikka alueen koko on vain 150 kilometriä, lähistöllä on lähes 50 vuorenhuippua, jotka ulottuvat yli 4 000 metriin. Tunnettuja laskettelupaikkoja ovat esimerkiksi Zermatt, Crans-Montana ja Saas-Fee. Alla voit lukea lisää vielä kahdesta tunnetusta kohteesta.

  MTB Verbierissä

  Jos haluat kokea todellisen elämyksen korkeuksissa, kokeile varjoliitoa Verbierissä! Ylhäältä näet pyörä-, vaellus ja kiipeilyreitit sekä kalastusalueet. Jos haluat mieluummin tutustua alueeseen maan pinnalla, voit tutustua Verbierin korkealaatuisiin golfkenttiin tai maailmankuuluun kansainväliseen musiikkifestivaaliin heinä- ja elokuun vaihteessa.

  Jos pidät pyöräilystä, suosittelemme, että aloitat aamun aamiaisella, johon kuuluu paikallisia erikoisuuksia, kuten juustoja, salamia, hapantaikinasta valmistettua leipää, marmeladeja, maitoa, mehuja, voita ja hedelmiä. Kaikki on valmistettu lähialueen raaka-aineista. Tarjoa todellista juhlaa makunystyröillesi.

  Aamiaisen jälkeen voit jatkaa mutkitteleville vuorille, täynnä lehmiä olevien laidunten halki, risukkoisten vanhojen havumetsien läpi ja suurten kukikkaiden alueiden yli. Siellä täällä näet ahomansikoita ja voit viettää virkistävän tauon. Lämpö hellii edelleen koko Sveitsiä, myös 3 000 metrin korkeudessa.

  Kun päivä kulkee kohti loppuaan, voit viettää hetken hotellin porealtaassa nauttiessa hehkuvasta ilta-auringosta, joka laskeutuu vuorenhuippujen taakse.

  Viiniä, pyöräilyä ja kävelyä Sierre Anniviersissa!

  Täällä on yksi Euroopan hienoimmista pyöräilypuistoista. Suuri ja hyvin hoidettu alue tekee vaikutuksen kokeneimpaankin alamäkiajajaan.

  St-Lucista voit matkustaa junalla ylös Chandoliniin, minkä jälkeen sinua odottaa intensiivinen pyöräily kivien ja kantojen yli. Hyppää pyörän kyytiin ja polje täyttä vauhtia alaspäin. St-Lucin pyöräilypuisto on extreme-henkinen, mutta siellä on jotain jokaiselle, ja kaikki hyväkuntoiset ja seikkailunhaluiset pyöräilijät selviävät puistossa vaivatta.

  Kun olet viettänyt iltapäivän pyörän satulassa, voit hyvin siirtyä Sierre Anniviersiin, jossa viini- ja hedelmätarhat levittyvät kuin peitto vuorenrinteille. Alueella on paljon aurinkoisia päiviä, mikä luo loistavat edellytykset maukkaiden hedelmien ja viinien viljelyyn. Miksi et yöpyisi maineikkaassa linnassa upeiden viinitarhojen ympäröimänä? Illalla voit maistella ensiluokkaisia viinejä, jotka on tehty tarhan omista rypäleistä. Auringon ja hedelmällisen maan ansiosta alue sopii parhaiten valkoviineille, minkä huomaa myös hedelmäisestä mausta. Viinin kera voit nauttia Valaisin tunnetuimmasta ruokalajista, raclettesta. Ruoka koostuu sulatetusta, hyvin kypsyneestä juustosta, jonka kera tarjoillaan mm. puikulaperunoita, leikkeleitä ja suolakurkkua. Päivän pyöräilyn, viininmaistelun ja hyvän ruoan jälkeen nukut varmasti hyvin viiniviljelmien näkyessä linnan ikkunoista.

  Varaa lennot Valaisiin » Varaa lennot ja hotelli Valaisista »