Sveitsi

Grand Train Tour of Switzerland– paljon enemmän kuin junamatka!

Grand Train Tour of Switzerland koostuu kahdeksasta eri reitistä ympäri Sveitsiä. Yhteensä 1 200 kiehtovaa kilometriä nostaa esille maan parhaita puolia juna-, laiva- ja bussiverkoston avulla.
The Grand Train Tourin voi aloittaa mistä kohdasta tahansa, eikä mikään suunta ole toista parempi. Hyvä aloituspaikka on kuitenkin Zürich, Sveitsin suurin kaupunki ja monikulttuurinen metropoli.
Matka raiteilla Sveitsissä on paljon enemmän kuin pelkkä junamatka!

Jos pidät melonnasta, maastopyöräilystä, vuoristovaelluksesta tai ratsastuksesta, pistä nimi Interlaken muistiin. Paikkakuntaa voisi nimittäin kutsua Euroopan mekaksi monipuolisten harrastusmahdollisuuksien ansiosta. Myös muilla paikkakunnilla ympäri maata on paljon kiehtovia tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia.

Sveitsi tarjoaa tuhansia tapoja saada adrenaliini virtaamaan ja paljon mahdollisuuksia vain ?chillailla? ajan hengen mukaisesti. Loputtoman monipuolinen Sveitsi sopii erinomaisesti niin lapsiperheille kuin haastavia aktiviteetteja etsiville. Off you go!

Grand Tour of Switzerland ohittaa monikielisiä kaupunkeja, viinitiloja, turkoosinvärisiä alppijärviä, jäätiköitä, majesteettisia vuoria, palmujen koristamia rantoja, syviä luolia, avoimia niittyjä… Niin, se kuulostaa kliseeltä, tyhjältä sanonnalta tai kuluneelta ilmaisulta – mutta menitpä Sveitsissä lähes minne tahansa, näköalat ovat kuin kauneimmasta postikortista!

Sveitsin panoraamareitit eivät lakkaa koskaan kiehtomasta. Kun olet päässyt kauniiden näköalojen makuun, kiusaus on vastustamaton.

Sveitsin oma rautateiden ”Route 66” ohittaa myös 22 viehättävää kaupunkia, joiden sisäpiirivinkkien avulla löydät piilossa olevat kahvilat, romanttiset ravintolat ja viihtyisät sopukat. Haluaisitko tutustua kaupunkeihin paremmin? Käytä pari päivää aikaa tutustuaksesi kulinaariseen ja kulttuuritarjontaan tai juuri nyt pinnalla oleviin trendi-ilmiöihin.

Takaamme, että saat elinikäisiä muistoja riippumatta siitä, ajatko läpi koko reitin vai vain osia siitä.

Kappaleita tulevan Grand Tour of Switzerland -matkan inspiraatioksi:

Born to be wild - Steppenwolf
Mustang Sally - Wilson Picket
Ramblin’ Man - Allman Brothers Band
On the road again - Willie Nelson
Hot Blooded - Foreigner
Radar love - Golden Earring
Harley-Davidson - Brigitte Bardot

Gute Reise - Bon Voyage - Buon Viaggio - Bun Viadi

 • Engelberg

  On varhainen aamu Engelbergissä, kaikkien seikkailunhaluisten paratiisissa. Auringon ensimmäiset säteet lämmittävät varovasti mutta varmasti katukiveyksiä ja kukkivia rinteitä Alppien huippujen alimmissa osissa. Kylän pääkadulla näkyy aamuvirkkuja vaeltajia, pyöräilijöitä ja kalastajia matkalla päivän ensimmäisiin seikkailuihin. Adrenaliinitasoja nostattavat aktiviteetit ovat nimittäin se, minkä vuoksi Engelbergissä kannattaa käydä. Vilkas pieni alppikylä tarjoaa laajan valikoiman harrastusmahdollisuuksia niin lapsiperheille, aloittelijoille, harrastajille kuin ammattilaisillekin.

  Lähtisitkö laskemaan alas vuorenrinnettä 12 pyörryttävän mutkan läpi vauhdikkaalla kelkalla? Vauhdin ystävien ei kannata ohittaa Ristis-kelkkarataa, joka sijaitsee jopa 1 600 metrin korkeudessa. Kun tuuli hulmuaa hiuksissasi, voit kokea Alpit ympärilläsi parhaimmillaan – vehreän keskikesän aikaan. Jos olet enemmän veden ystävä, voit tutustua Trübseen järveen kajakista käsin. Kun mela halkaisee peilikirkkaan vihreän jäätikköjärven pinnan, voit vain ihailla luontoa ja nauttia rauhasta ja raittiista ilmasta. Päätä täydellinen päivä grillaamalla lehmänkellojen soidessa taustalla Alppien rinteillä.

  Aktiivisen päivän jälkeen ei liene mitään parempaa kuin rentouttava herakylpy Titlis-jäätikön juurella. Näköalat ovat – kuten aina Engelbergissä kesällä – upean vehmaat, ja taustalla näkyvät lumipeitteiset Alppien huiput. Tunnelma on rauhallinen ja hiljainen, ja silti Luzernin suurkaupungin syke on vain puolen tunnin päässä.

  Etsi lento » Hae lennot + hotellit »

 • Engadin St. Moritz

  Nosta kädet ylös ja koe, miten voit lähes tuntea taivaan sormenpäilläsi. Keskellä majesteettista laaksoa 1 800 metrin korkeudessa sijaitsee Engadinin laakso – paikka, jossa yhdistyvät Alppien huiput ja etelämeren ilmasto. Keskellä laaksoa kiemurtelee Inn-joki, jonka tyynestä kirkkaansinisestä pinnasta vuoret heijastuvat.

  Ei ehkä ole mikään ihme, että jotkut maailman merkittävimmistä kirjailijoista ja runoilijoista ovat useiden vuosien ajan matkustaneet Engadinin laaksoon hakemaan inspiraatiota.

  Engadinin laaksossa sijaitsee yksi maailman tunnetuimmista laskettelukeskuksista, St. Moritz. Laaksossa sijaitsee myös rivi viehättäviä kyliä, jotka ovat erinomainen vaihtoehto suihkuseurapiirien paratiisille.

  Engadin St. Moritzissa sijaitsee yksi Euroopan ensimmäisistä kansallispuistoista, Swiss National Park, jonka sveitsiläiset yli sata vuotta sitten katsoivat säilyttämisen arvoiseksi. Onneksi, sillä nykyisin paikalla viihtyvät niin kasvit, eläimet kuin ihmisetkin. Täällä voi kokea läheltä, miten luonto on kehittynyt omin voimin ilman ihmisen vaikutusta.

  Engadin St. Moritzissa eri kulttuurit ja kielet kohtaavat toisensa. Silti kaikki 13 paikkakuntaa on sulautunut toisiaan täydentäväksi alueeksi. Alueella puhutaan retoromaania, jossa on piirteitä sekä italiasta, saksasta että englannista. Pitkä historia lyö leimansa koko alueelle, mikä näkyy ennen kaikkea alueen tarjoamien harrastusmahdollisuuksien määrässä.

  Engadin St. Moritzissa järjestetään vuosittain jazzfestivaali, klassikkoautojen tapaaminen, pyöräilymaraton, taidenäyttely ja kertakaikkisen upea White Turf, ratsastuskilpailu jäisellä järvellä St. Moritzissa. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Engadinin laakson tyypillisistä tapahtumista. Ruotsalainen Swimrun-kilpailu järjestetään Engadinissa 11. heinäkuuta toista kertaa peräkkäin. Ensimmäinen Engadin Swimrun oli maailman ensimmäinen Ruotsin ulkopuolella järjestetty Swimrun. Kilpailussa, jossa maan ja veden väliset rajat hämärtyvät, osallistujat juoksevat lähes 50 kilometriä ja uivat 5–6 kilometriä avovedessä huimassa korkeudessa merenpinnan yläpuolella.

  Jos haluat mieluummin nauttia vedestä kastumatta, suosittelemme käyntiä Alppien korkeimmalla sijaitsevalla luonnonjärvellä, Sils-järvellä. Veneestä, joka kulkee 1 800 metrin korkeudessa, voit nauttia rauhasta ja ihastella paikkoja, joihin et koskaan pääsisi jalan.

  Engadinissa sinut toivotetaan tervetulleeksi Sveitsin olohuoneeseen. Allegra!

  Etsi lento » Hae lennot + hotellit »

 • Interlaken

  Interlaken on harrastajan paratiisi. Miten olisi melonta, maastopyöräily, tunturivaellus, ratsastus tai sähköpyöräily? Ainutlaatuista Interlakenissa valtavan aktiviteettitarjonnan lisäksi on sen sijainti alppijärvien Thunin ja Brienzin välissä. Siitä kaupunki on myös saanut nimensä, joka tarkoittaa ”järvien välissä”.

  Interlakenista näkyvät Jungfraujoch, Eiger ja Mönch, kolme vuorenhuippua, jotka yhdessä muodostavat Berner Oberland -alueen. Täällä voit kokea, kuinka maailma on kirjaimellisesti jalkojesi juuressa! Interlakenista voit nimittäin hypätä panoraamajunaan, joka nousee hitaasti maailman korkeimmalla sijaitsevalle rautatieasemalle, Jungfraujochille, 3 545 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Paikka on Unescon maailmanperintökohde. Kun olet tullut tänne asti, käytä tilaisuus hyväksesi ja ylitä 4 000 metrin rajapyykki – tunne ei jätä ketään kylmäksi. Jungfraujoch ei ole turhaan saanut nimitystä ”the Top of Europe”.

  Jos tutustut alueeseen mieluummin polkupyörän päältä, voit tehdä sen tänä kesänä, kun Temaresor järjestää sähköpyörämatkoja Interlakeniin. Sähköpyörät ovat – kuten kaikki muukin Sveitsissä – korkeaa laatua. Et kuitenkaan välty polkemiselta – sähköinen apumoottori auttaa pahimmissa nousuissa – mutta pyörä ei ole mopo, joten joudut käyttämään myös omaa lihasvoimaa. Järjestetyillä pyöräretkillä ohitetaan upeita vesiputouksia, välkkyviä jäätikköjärviä, tippukiviluolia ja viinin- ja juustonvalmistajia. Reitti päättyy köysiratamatkaan, jonka kohteina ovat Harder Kulm ja Mürren, näköalapaikat, jotka saavat taatusti aikaan ahaa-elämyksiä.

  Interlakenissa yhdistyvät upea luonto ja maailmanluokan seikkailut. Toiminnantäyteisen päivän jälkeen nukahdat laadukkaassa vuoteessa hotellihuoneessa, jonka ikkunasta avautuvat taatusti näkymät lumipeitteisille Alpeille.

  Maaginen maisema on kuin suoraan Sound of Music -musikaalielokuvasta – ja parasta on, että se on tallella vielä seuraavanakin päivänä.

  Etsi lento » Hae lennot + hotellit »

 • Valais

  Alppien sydämessä sijaitsee alue, joka ylittää kaikki odotuksesi. Valais tarjoaa vaellusreittejä solisevien vuoripurojen varsilla, kiemurtelevia pyöräilypolkuja, kimaltavia jäätiköitä ja mystisen peilinkirkkaita järviä. Valais'ta hallitseva Rhônen laakso kylpee auringossa 300 päivää vuodessa, joten Valais näyttää varmasti parhaat puolensa niin kesällä kuin talvella. Vuonna 2015 Valais viettää lisäksi 200-vuotisjuhlaa Sveitsin valaliiton jäsenenä. Se tarkoittaa poikkeuksellista juhlaa, sillä Valais'n asukkaat juhlivat ainoalla osaamallaan tavalla – ylpeästi, intohimoisesti ja eloisasti.

  Champéry - Portes du Soleil
  Genevenjärven ja Dents du Midin vuorenhuippujen keskellä tarjolla on seikkailuja ja harrastusmahdollisuuksia niin kauas kuin silmä kantaa. Jos olet urheilua harrastava ulkoilun ystävä, rakastat Champéryn ihanteellisia olosuhteita ja loputtomia mahdollisuuksia saada hyvänolontunnetta sekä keholle että mielelle. Alueella järjestetään muun muassa Euroopan suurin maastopyöräilytapahtuma kesäkuun lopussa.

  Nendaz
  Älä menetä hetkeäkään auringon läsnäolosta. Vangitse päivän ensimmäiset säteet Mont Fortin huipulla ja seuraa auringonlaskua Plan du Fou'sta. Nendaz tarjoaa harjoittelun ystäville Fitness Campin, jossa on aktiviteetteja kaikille eri harjoitustasoille. Teetpä mitä tahansa, muista nauttia alueen omasta keittiöstä. Ruokalajit ovat ilo sekä silmälle että makuhermoille.

  Sierre-Anniviers
  Anna auringon toivottaa sinut tervetulleeksi sveitsiläisten viinien pääkaupunkiin. Sveitsin suurimman viinialueen auringon kypsyttämät rypäleet tarjoavat kulinaristisia elämyksiä. Kun olet maistellut tarpeeksi ja menojalka alkaa vipattaa, voit kokeilla seudun harrastusmahdollisuuksia, kuten virkistävää vaellusreittiä. Vai vuokraisitko mopon?
  Kivenheiton päässä sijaitsee Leukerbad, joka on Alppien suurin kylpyläpaikkakunta. Päivittäin 3,9 miljoonaa litraa kuplivaa, lämmintä luonnonvettä virtaa paikkakunnan altaissa, jotka ovat avoinna 365 päivää vuodessa!

  Verbier
  Koe huippuelämys ja tutustu Verbieriin varjoliitimellä! Yläilmoista näet pyöräilypolkuja, vaellusreittejä, kiipeilyrinteitä ja kalastusvesiä. Jos mieluummin haluat maata jalkojen alle, voit testata Verbierin ensiluokkaisia golfkenttiä tai osallistua tunnetulle kansainväliselle musiikkifestivaalille heinä-elokuun vaihteessa.
  Verbier ei jätä mitään toivomisen varaa.

  Zermatt
  Nauti rauhasta ja hiljaisuudesta. Autottomassa Zermattin alppikylässä voit ladata akkuja rentouttavilla kävelyretkillä tyynten vihreiden jäätikköjärvien rannoilla tai kiipeilemällä maailman kuvatuimman vuorenhuipun Matterhornin juurella. Jos pidät laskettelusta, voit luovia alas rinnettä kesäauringossa pelkissä bikineissä, sillä täällä on maailman korkeimmalla sijaitseva ympärivuotinen laskettelukeskus.

  Etsi lento » Hae lennot + hotellit »