Thaimaa

Thaimaa

Thaimaa on kiehtova maa, joka tarjoaa kaikkea buddhalaistemppelistä, eksoottisista eläimistä ja kauniista saarista kilometrejä pitkiin hiekkarantoihin. Maalla on mielenkiintoinen historia ja ainutlaatuinen kulttuuri. Lisäksi pääkaupunki Bangkok tarjoaa kaikkea, mitä suurkaupungilta voi toivoa. Matka Thaimaahan on ainutlaatuinen kokemus.

Thaimaa muodostuu viidestä alueesta: pohjoinen, koillinen, itä, keskiosa ja etelä. Nämä alueet on jaettu eri provinsseihin. Jokainen provinssi on ainutlaatuinen sekä kulttuurillisesti, historiallisesti että maisemallisesti. Thaimaassa voit kokea kaikkea pohjoisen vuorista ja villieläimistä maan keskiosan tasankoihin ja etelän upeisiin rantoihin ja saariin.
Pohjois-Thaimaa
Ensimmäinen todellinen thaikuningaskunta perustettiin nykyiseen Pohjois-Thaimaahan. Tässä osassa Thaimaata on koskematonta luontoa, laajoja vuoristoja, vesiputouksia ja upeita maisemia. Pohjoisen vuoristoalueella asuu suuri osa Thaimaan vuoristoheimoista. Tällä alueella voit kokea perinteistä thaikulttuuria.
Koillis-Thaimaa
Koillis-Thaimaa tunnetaan Isan-alueena. Täällä perinteet kuuluvat edelleen arkielämään ja elämänrytmi on huomattavasti hitaampi muuhun Thaimaahan verrattuna. Alue on tunnettu muun muassa maukkaasta ruoasta, arkkitehtuurista sekä ystävällisistä ihmisistä. Vanhoissa temppelinraunioissa näkyy ja tuntuu laosilaisten ja khmerien vaikutus.
Keski-Thaimaa
Keski-Thaimaassa sijaitsee maan pääkaupunki Bangkok. Jokiverkostot ja kanaalit tekevät tästä alueesta Thaimaan tuottavimman osan, jossa on suuria riisi-, sokeriruoko- ja hedelmäviljelmiä. Täällä on eräät maan vanhimmista asutusalueista ja upeimmista temppeleistä.
Itä-Thaimaa
Thaimaan itäosissa on vehreää luontoa ja runsaasti eläimiä. Täällä voit tutustua Thaimaan hieman rauhallisempiin osiin ja nauttia perinteisistä pienistä maalaiskylistä, hurmaavista rannoista, laguuneista ja saarista.
Etelä-Thaimaa
Thaimaan lahden ja Andamanmeren rajaama etelä on rantaihmisen paratiisi. Etelä-Thaimaa on monien suosikki upean luonnon, lukuisten saarien, ihanan ilmaston ja ystävällisten ihmisten takia. Täällä maailma tuntuu rauhalliselta ja tyyneltä. Matkat Thaimaahan löydät tämän sivun oikeasta laidasta.
Näe ja koe Thaimaa
Thaimaassa on runsaasti aktiviteettejä, festivaaleja ja nähtävyyksiä. Täällä voit kokea kaikkea perinteisistä buddhalaisista festivaaleista villeihin thaimaalaisen uudenvuoden juhlintoihin ja upeisiin luonnonpuistoihin. Voit harrastaa kaikenlaisia aktiviteettejä kuumailmapallolennoista leijalautailuun, golfista thainyrkkeilyyn sekä nauttia ylellisistä kylpylähoidoista.
Golf
Maa on tunnettu upeasta vihreydestään ja ensiluokkaisesta palvelustaan, joten sinne on rakennettu monia ensiluokkaisia golfkenttiä. Golfkentät sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille golffareille, koska hinnat ovat kohtuulliset. Maassa on haasteellisia golfkenttiä, kuten Santiburi-kenttä Koh Samuilla. Golffareille varsin mielenkiintoisia paikkoja ovat Chonburi, jossa on yli 30 kenttää, sekä Kanchanaburi ja Hua Hin, joiden kentät ovat huipputasoa.
Ekoturismi
Thaimaassa on rikas kasvisto ja eläimistö sekä erittäin vaihteleva luonto. Maassa on yli 100 kansallispuistoa, mukaan lukien yli 20 meripuistoa, sekä runsaasti eläinlajeja. Thaimaan ekoaktiviteetit käsittävät vaellusta, melontaa, snorklausta, luontokuvausta, koskenlaskua ja lintujen bongausta
Sukellus
Sukellus on uskomattoman suosittua Thaimaassa. Thaimaan vesissä sukeltaessasi näet erittäin monenlaisia ja jännittäviä eläimiä ja kasveja. Ihanteelliset edellytykset ja kohtuulliset hinnat ovat tehneet Thaimaasta yhden maailman suosituimmista sukelluskohteista. Ensikertaa sukeltavat kokoontuvat yleensä Koh Taolle, missä meri on tyyni ja matala ja siten sopiva aloittelijoille. Monet sukelluskoulut tarjoavat sukelluskursseja kohtuulliseen hintaan ympäri vuoden. Kokeneempien sukeltajien keskuudessa suosittuja kohteita ovat Similan ja Surin Islands. Tutustu lähemmin Thaimaan aktiviteettitarjontaan Lue lisää

Matkat Thaimaahan löydät tämän sivun oikeasta laidasta.
Ruoka ja Juoma
Thaimaan keittiö on yksi maailman parhaista. Thaimaalaiset itse rakastavat ruokaa ja syövät mielellään, paljon ja usein. Ravintolat, katukeittiöt ja baarit eivät ole pelkästään ruokapaikkoja, vaan ihmiset tapaavat niissä toisiaan, nauttivat toistensa seurasta sekä syövät hyvää thairuokaa. Syöminen itsessään on yksi thaimaalaisista yöelämän houkutuksista! Lue lisää
Shoppailu
Shoppailu on yksi turistien ehdottomista suosikkiaktiviteeteista Thaimaassa. Thaimaassa on loputon määrä ostettavia tuotteita kansainvälisistä merkkituotteista itse tehtyihin käsitöihin. Muotimaailmassa vaikuttaa monta thaimaalaista vaatesuunnittelijaa, ja design-vaate voi olla ainutlaatuinen matkamuisto muotitietoiselle matkailijalle. Lisää vinkkejä löydät tästä

Lue lisää Thaimaasta ja sen matkailumahdollisuuksista: Lue lisää

Tykkää Thaimaasta:

Matkat Thaimaahan löydät tämän sivun oikeasta laidasta.