Tarvitsetko apua?

Tee varaus puhelimitse: 098 171 02 34

Varaa Air Berlin-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Air Berlin

Lentoyhtiöstä Air Berlin

Edullisista lennoistaan tunnettu Airberlin on Lufthansan jälkeen Saksan toiseksi suurin lentoyhtiö. Sen lentoliikenteen tärkeimmät tukikohdat sijaitsevat Berliinissä Tegelin lentokentällä ja Düsseldorfin kansainvälisellä lentokentällä. Airberlinin lennot tarjoavat matkailijoille edullisia reittejä lukuisiin Euroopan kaupunkeihin, Aasiaan ja Tyynenmeren alueelle, Afrikkaan, Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan sekä Lähi-itään. Ympärivuotisia lentokohteita lentoyhtiöllä on yli 50. Airberlinin halvat lennot ovat erinomainen valinta, jos haluat lentää edullisesti Saksan kohteisiin, kuten Berliiniin, Hampuriin tai Frankfurtiin, tai esimerkiksi Helsingistä saksalaiskaupunkien kautta maailmalle – vaikkapa New Yorkiin tai Abu Dhabiin.

Omassa laivastossaan saksalainen airberlin luottaa nuoreen lentokonekantaan. Lentoyhtiö kuuluu myös Oneworld-lentoyhtiöallianssiin, jonka ansiosta sen asiakkaille avautuu jopa tuhannen matkakohteen maailmanlaajuinen lentoverkosto kätevine vaihtoyhteyksineen. Lentoyhtiön tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi British Airways, American Airlines, Finnair, Iberia ja Japan Airlines, monien muiden lisäksi.

Lähtöselvitys netissä

Lähtöselvityksen voi tehdä netin kautta useimmille airberlinin lennoille aikaisintaan 24–30 tuntia ennen lennon lähtöä. Online-lähtöselvitys onnistuu niin lentoyhtiön nettisivuilla kuin matkapuhelinsovelluksellakin, ja maihinnousukortin (boarding pass) voi joko tallentaa suoraan älypuhelimeen tai vastaanottaa sähköpostiin. Jos lähtöselvitys on tehty netissä, voit lentokentällä suunnata suoraan turvatarkastuksen kautta lähtöportille. Mahdolliset matkatavarat jätetään sitä ennen baggage drop -tiskille.

Jos haluat valita istumapaikkasi koneessa, on paikkavaraus mahdollista tehdä viimeistään 4 tuntia ennen lennon lähtöä lentoyhtiön nettisivuilla. Paikkavalinnasta voidaan periä lisämaksu. Jos haluat lisätä varaukseen matkatavaroita, tulee se edullisimmaksi viimeistään 30 tuntia ennen lentoa (nettisivujen My booking -osion kautta). Lähtöselvitys on mahdollista tehdä myös lentokentillä joko check-in-tiskeillä tai lähtöselvitysautomaateilla. Check-in-tiskille kannattaa suunnata ajoissa, sillä ne sulkeutuvat reitistä riippuen 45–60 minuuttia ennen lennon lähtöä.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Kaikki airberlinin matkustajat voivat viedä matkustamoon ilmaiseksi ainakin yhden käsimatkatavaran. Business-luokassa matkustaville käsimatkatavaroita sallitaan yleensä kaksi. Käsimatkatavaran enimmäispaino on aina 8 kg ja maksimitat 55 x 40 x 23 cm. Lisäksi lennolle saa ottaa yhden pienen lisämatkatavaran, esimerkiksi käsi- tai tietokonelaukun, jonka enimmäismitat ovat 40 x 30 x 10 cm ja maksimipaino 2 kg.

Lisämaksusta matkustamossa on mahdollista kuljettaa ylimääräinen käsimatkatavara, jonka paino saa olla enintään 20 kg ja mitat 55 x 40 x 23 cm. Ylimääräisiä matkatavaroita otetaan lennolle korkeintaan viisi, eli varaus kannattaa tehdä ajoissa. Jos matkustat yli 90 minuutin pituisella lennolla alle vuoden ikäisen vauvan kanssa, voi lentoyhtiöltä pyytää käyttöön matkakehdon. Kehtoa voi käyttää vain tietyillä riveillä, eli varaa sopiva paikka ennen matkaa lentoyhtiön nettisivun kautta. Lennolle voi tuoda myös oman turvaistuimen, jos sen mitat sopivat matkustamoon.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Lennon hintaan kuuluvien, ruumaan kirjattavien matkatavaroiden määrä riippuu lentoluokasta. Economy Light -luokan lippuun ei kuulu yhtään ruumaan laitettavaa matkatavaraa, mutta matkatavaran voi lisätä varaukseen lisämaksusta. Muihin Economy- ja Business-luokan lippuihin kuuluu ainakin yksi ruumaan kirjattava matkatavara.

Business-luokan matkustajien kohdalla ruumaan kirjattavan matkatavaran enimmäispaino saa olla 32 kg ja muissa luokissa matkustavilla 23 kg. Alle 11-vuotiaat lapsimatkustajat saavat kirjata lentokoneen ruumaan myös alle 23 kg painavan matkatavaran lukuun ottamatta Economy Light -lipulla matkustavia. Esimerkiksi lastenrattaat kuljetetaan ruumassa ilmaiseksi. Lennolle lähtevät urheiluvälineet on rekisteröitävä varaukseen nettisivujen My booking -osiossa, ja useimmista urheiluvälineistä peritään lisämaksu. Pyörätuolilla liikkuville ja muille liikkumisesteisille on mahdollista saada ilmaista avustusta lentokentille, mutta avuntarpeesta on hyvä informoida lentoyhtiötä 48 tuntia ennen lentoa.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Air Berlin
  • IATA-koodi: AB
  • Perustamisvuosi: 1978
  • Päämaja: Berliini, Saksa
  • Nettisivu: airberlin.com

Travellinkin kautta varaat kätevästi airberlinin edulliset ja laadukkaat lennot eri puolille maailmaa.

Muita suosittuja lentoyhtiöitä