Saksa

Saksa

- monipuolinen matkakohde

Irrota ajatukset arjesta ja lähde lomalle Saksaan! Miltä kuulostaisi viikonloppu tunnelmallisia joulumarkkinoita kierrellen, parhaita ostospaikkoja koluten sekä museoita ja muita nähtävyyksiä ihmetellen? Pitkän päivän jälkeen rentoutuminen onnistuu vaikkapa oman kylpylähotellin allasosastolla ja maukkaan illallisen ääressä. Talvesta ja vuorenhuipuista pääset nauttimaan Etelä-Saksassa linnojen kupeessa. Jos pimeä vuodenaika kuluu mieluiten kotioloissa, on nyt hyvä aika suunnitella ensi kesän matkaa! Miten olisi pyöräretki ensiluokkaisilla pyöräreiteillä, tutustuminen viininviljelyn kiehtovaan historiaan tai vaikkapa rantaloma valkoisia hiekkarantoja ja vanhoja hansakaupunkeja yhdistellen?

Joulumarkkinoita ja kiireetöntä tunnelmaa
Marraskuun lopulla eri puolilla Saksaa - siis lähes jokaista pikkukylää myöten - avattavat joulumarkkinat ovat talvisen Saksan parhaimmistoa. Saksassa joulumarkkinat ovat lämmintä tunnelmaa, kauniisti koristeltuja kojuja, herkullisia naposteltavia sekä ihastuttavia käsin valmistettua esineitä. Paahdetut mantelit, suklaalla kuorrutetut hedelmät, lebkuchen-piparkakut, bratwurstit ja hehkuviini kirvoittavat veden kielelle pelkällä tuoksullaan. Käsitöitään myymässä ovat muun muassa lasinpuhaltajat, keramiikkataiteilijat sekä puusepät. Suuremmista kaupungeista löytyy usein myös monia erityyppisiä markkinoita ja perheen pienimmillekin löytyy viihdykettä karusellissa, luistelukentällä, nukketeatterissa tai vaikkapa poniajelulla.

Kylpyläkulttuuria ja täydellistä rentoutumista
Saksan vahva kylpyläperinne on yhä voimissaan ja kauneus- ja hyvinvointilomasta haaveilevalle riittää vaihtoehtoja. Rentoutumiseen, kauneudenhoitoon tai terveyteen erikoistuneita hoitoloita on Saksassa yli 350 ja niissä hyödynnetään kullekin alueelle ominaisia erikoisuuksia kuten raikasta vuoristoilmaa, suolaista merituulta ja maan alta kumpuavaa mineraalivettä. Ylellisiä hoitoja ja huolenpitoa on tarjolla esimerkiksi suokylpylässä Scharmützelsee-järven rannalla tunnin ajomatkan päässä Berliinistä, liitukallioista ja upeasta luonnostaan kuuluisan Rügen-saaren merikylpylöissä tai vaikkapa Baden-Badenin perinteisessä kylpyläkaupungissa. Emmekö me kaikki ansaitse hieman hemmottelua?

Tutustu Saksan kylpylöihin

Tutustu viininviljelyn saloihin
Tiedätkö, mistä viinisi on peräisin? Matka viininvalmistuksen saloihin ja perinteisiin on kiehtova ja opettavainen, sillä rypäleiden matka aurinkoisilta viinirinteiltä laadukkaiksi viineiksi on pitkä ja monivaiheinen. Yli 2000 vuotta vanha tietotaito näkyy yhä Saksan 13 viininviljelyalueella ja suosiotaan kasvattavien viinilajikkeiden määrässä. Paikallisten viinien lisäksi viinialueilla pääsee nauttimaan ihastuttavista maisemista, idyllisistä pikkukylistä kuin mielenkiintoisista tarinoistakin. Osallistu opastetuille viinikierroksille, maistele viinejä hämyisissä viinikellareissa tai yövy viinitilalla ja auta mukana sadonkorjuussa. Etene viinikylien välejä pyörällä, autolla tai vaikkapa jokilaivan kannella ohilipuvien viinirinteiden viinejä maistellen.

Tutustu Saksan viinialueisiin

Suurkaupunkien sykettä
Saksassa löytyy monia, karismaattisia kaupunkeja ja loputtomasti kulttuuria, historiaa ja nähtävyyksiä. Usein etäisyydet ovat yllättävän lyhyitä: tutustu Berliinin visiitilläsi uskomattoman kauniiseen barokkikaupunkiin Dresdeniin, piipahda Hampurista kätevästi junalla idyllisessä Bremenissä tai ota yhdellä matkalla haltuun Düsseldorf, Köln ja Bonn. Kätevästi ja edullisesti matka taittuu osavaltioiden sisällä toimivilla junalipuilla. Poimi kiinnostavimmat tapahtumat ja kohteet tai vain kuljeskele kaduilla ja nauti kaupunkien erilaisesta tunnelmasta.

Tutustu täällä Saksan kaupunkeihin


Lisää Saksan matkailusta Saksan matkailutoimiston verkkosivuilla www.saksa.travel
Tilaa Saksan matkailutoimiston ilmainen uutiskirje tästä