Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Lennot Helsinki–Budapest

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennä kohteeseen Budapest alkaen 138€

Näe Budapest viime hetken lennoilla

Parhaat lentotarjoukset kaikilta lähtöpaikan Helsinki kentiltä.

Lähtö pe, 05 helmikuuta Menopaluu to, 11 helmikuuta
HEL Helsinki
BUD Budapest
menopaluu alkaen 138€
Lähtö la, 13 helmikuuta Menopaluu pe, 26 helmikuuta
HEL Helsinki
BUD Budapest
menopaluu alkaen 141€
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Budapest matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Vaihtokurssi
1.00 EUR = 362.47 HUF
Euro Hungarian Forint
1 HUF = 0.01 EUR
Tarkistettu viimeksi 23 tammikuuta 2021
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
65%

Junamatkat kohteessa Budapest ovat 65 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
2,8€
Budapest
0,98€
Ateria
Keskihintainen ravintola
57%

Ateria kohteessa Budapest on 57 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
13€
Budapest
5,59€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
67%

Taksimatka kohteessa Budapest on 67 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6€
Budapest
1,96€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
60%

Kahvi kohteessa Budapest on 60 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4€
Budapest
1,4€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Budapest lentoasemat
 • ( Ferihegy (BUD)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 18 kms
K Etäisyys: 1460 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki, Suomen suurin kaupunki, kutsuu vierailijoita niin talvisin kuin kesäisinkin. Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Helsingin pohjoispuolella Vantaan kaupungissa. Matkaa Helsingin keskustasta Suomen vilkkaimmalle lentokentälle on noin 18 kilometriä. Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuu päivittäin noin 500 lentoa, mikä merkitsee suurinta osaa kaikista Suomeen saapuvista kansainvälisistä lennoista. Löydät lentokentältä kaksi terminaalia, joiden välillä on helppo liikkua yhdyskäytävän avulla. Halvat lennot Helsingistä Budapestiin lähtevät lentoyhtiöstä riippuen joko ykkös- tai kakkosterminaalista.

Suomesta Budapestiin voi matkustaa myös Pirkanmaalla sijaitsevalta Tampere-Pirkkala-lentoasemalta, joka sijaitsee noin 16 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Lentoasema on matkustajamääriltään Suomen kahdeksanneksi suurin, ja sieltä lähtee myös kansainvälisiä lentoja halpalentoyhtiö Ryanairin tarjoamina. Myös Tampere-Pirkkalassa on kaksi terminaalia, joista terminaali 2 on varattu kansainvälisiin halpalentoihin.

Matka lentoasemalle Helsinki

Jos olet varannut lennot Helsingistä Budapestiin, kätevin tapa tulla Helsingin keskustasta lentokentälle on nousta junaan päärautatieasemalta. Vuonna 2015 nimittäin valmistui kehärata, joka tuo matkustajat suoraan Helsinki-Vantaan lentoaseman ytimeen. Laiturilta on vain lyhyt kävelymatka molempien terminaalien lähtöselvityspisteisiin. Pääset keskustasta lentokentälle myös linja-autolla. Väliä liikennöivät HSL:n paikallisbussin lisäksi Finnairin City Bus.

Junamatka lentokentälle kestää noin puoli tuntia. Linja-autolla liikkuessa matkaan kannattaa varata hieman enemmän aikaa, etenkin jos matkustat paikallisbusseilla. Lentokentälle pääset toki myös taksilla, taksimatka kestää liikenteestä riippuen noin puoli tuntia. Jos tulet lentokentälle omalla autolla, voit jättää autosi terminaalien edessä olevalle pysäköintialueelle. Parkkimaksu maksetaan, kun tulet noutamaan autoasi matkan jälkeen.

Matka kohteeseen Budapest

Unkarin Budapest valloittaa matkailijoiden sydämet vuosi vuoden jälkeen yhä uudelleen. Kaupungin upea arkkitehtuuri sekä historialliset nähtävyydet tekevätkin siitä yhden Euroopan suosituimmista kaupunkilomakohteista. Budapest tunnetaan hienoista kylpylöistään, romanttisesta miljööstään sekä monipuolisista kulttuuritapahtumistaan ja konserteistaan. Kaupunki on myös hyvä ostoskohde, sillä hintataso kaupungissa on varsin kohtuullinen.

Budapestista löytää paljon mielenkiintoista nähtävää. Yksi merkittävimmistä on Linnavuori, Várhegy, jonka tutustumiseen kannattaa varata ainakin puoli päivää. Alue on turistien suosiossa, ja monet museot sijaitsevat juuri tällä alueella. Linnavuorelta löytää myös viihtyisiä kahviloita ja terasseja, joskin turisteille suunnattuina ne saattavat olla melko kalliita. Edullisempia, paikallisten asukkaidenkin suosimia ruokapaikkoja löydät vaikkapa Batthyány tér -metroaseman ympäristöstä.

Matka kaupungin keskustaan

Helsingistä Budapestiin suorat lennot saapuvat Budabestin Ferihegyn lentokentälle, jota unkariksi kutsutaan myös nimellä Ferihegy Nemzetközi Repül?tér. Lentokenttä muodostuu kolmesta terminaalista, jotka ovat 1, 2A ja 2B. Terminaalia 1 käyttävät monet halpalentoyhtiöt. Terminaalit 2A ja 2B ovat taas muiden kansainvälisten lentoyhtiöiden käytössä.

Budapestin lentokentältä on noin 20 kilometrin matka keskustaan, jonka voit kulkea joko linja-autolla, taksilla tai vuokraamalla auton. Junayhteyttä tällä välillä ei ole. Linja-autopysäkin löydät lentokentän läheltä ja bussilinjat 200 ja 93 vievät sinut alle tunnissa Budapestiin Köbánya-Kispestin juna-asemalle. Taksiaseman löydät 2A ja 2B -terminaalien edustalta. Matkan hinta kannattaa sopia taksissa aina etukäteen, jottet koe ikäviä yllätyksiä perille päästyäsi.

Muita kiinnostavia reittejä