Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Kuopio

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Kuopio

Viime hetken lennot kohteeseen Kuopio

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Kuopio
ti, 12 joulukuuta HEL - KUO
ti, 12 joulukuuta KUO - HEL
322€
Hinta/matkustaja
Helsinki Kuopio
la, 30 joulukuuta HEL - KUO
124€
Hinta/matkustaja
Helsinki Kuopio
la, 30 joulukuuta HEL - KUO
su, 31 joulukuuta KUO - HEL
248€
Hinta/matkustaja
Helsinki Kuopio
su, 17 joulukuuta HEL - KUO
ke, 20 joulukuuta KUO - HEL
271€
Hinta/matkustaja
Helsinki Kuopio
pe, 22 joulukuuta HEL - KUO
la, 23 joulukuuta KUO - HEL
262€
Hinta/matkustaja
Helsinki Kuopio
ti, 02 tammikuuta HEL - KUO
ke, 03 tammikuuta KUO - HEL
276€
Hinta/matkustaja

Reittitiedot

Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Kuopio matkasi suunnitteluun.

Elinkustannustason vertailu

Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
10%

Junamatkat ovat 10 % kalliimpia kohteessa Kuopio kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
3,1€
Kuopio
3,3€
Ateria
Keskihintainen ravintola
10%

Ateria kohteessa Kuopio on 10 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
14€
Kuopio
12€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
20%

Taksi on 20 % kalliimpi kohteessa Kuopio kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6,95€
Kuopio
8€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
15%

Kahvi kohteessa Kuopio on 15 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,34€
Kuopio
3,67€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Kuopio lentoasemat
 • ( Kuopio (KUO)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 14 kms
K Etäisyys: 337 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki on alati kehittyvä ja muuttuva kaupunki, mutta helsinkiläiset klassikot, kuten kaupungin kauniit puistot, moni-ilmeiset kaupunginosat Töölö, Ullanlinna, Punavuori ja Kallio, huvipuisto Linnanmäki ja Unesco-kohde Suomenlinna, kutsuvat matkailijoita vuodesta toiseen.

Matkailijoita Helsinkiin ja kaupungista maailmalle kuljettavat Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuvat ja sieltä lähtevät lennot. Kaupungin lentokenttä on yksi Euroopan parhaista, ja se tarjoaakin matkailijoille kaikki tärkeimmät palvelut, ilmaisesta langattomasta nettiyhteydestä lähtien. Kolme kiitorataa ja kaksi toisistaan kävelyetäisyydellä sijaitsevaa terminaalia käsittävä asema sijaitsee Vantaan kaupungin alueella, 18 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Kyseessä on Suomen suurin lentoasema kaikilla mittareilla katsottuna. Tältä lentokentältä lähtevät myös suositut halvat lennot Helsingistä Kuopioon.

Matka lentoasemalle Helsinki

Julkisen liikenteen yhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle ovat hyvät, erityisesti hiljattain valmistuneen junayhteyden ansiosta. Suoraan lentoasemalle pääsee paikallisjunaa käyttäen Helsingin päärautatieasemalta noin 30 minuutissa HSL:n seutulipun hinnalla. Lähijunaan voi hypätä kyytiin myös sen väliasemilta, kuten Huopalahdesta, Pasilasta ja Tikkurilasta, joista kahdessa jälkimmäisessä myös kaukojunat pysähtyvät.

Mikäli juna ei sovi suunnitelmiisi, voit myös nousta linja-auton kyytiin Helsingin kantakaupungista. Lentokentälle voi ottaa Finnair City Bus -lentokenttäbussin tai hieman edullisemman ja hitaamman HSL:n paikallisbussin. Taksilla matka taittuu keskustasta kentälle noin 30 minuutissa, mutta taksi on joukkoliikennevälineitä hintavampi. Lisäksi tarjolla on etukäteen tilattavia kimppakyytiperiaatteella toimivia tilatakseja. Ne kulkevat Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta myös lennot Helsingistä Kuopioon lähtevät.

Matka kohteeseen Kuopio

Helsingistä Kuopioon suorat lennot kestävät vain noin tunnin verran. Savon sydämessä sijaitseva Kuopio on noin 110 000 asukkaan kaupunki, joka kuuluu Suomen kauneimpiin. Sille leimallista on komeiden Puijon ja Kallaveden maisemien ohella leppoisa savolainen kulttuuri ja paikallinen vääräleukainen huumori.

Kuopiossa komeimmat näköalat saa kokea kiipeämällä Puijon torniin, tosin hissikin tornissa on onneksi käytössä. Tornin 224 metrin korkeudessa sijaitsevassa ravintolassa voi nauttia herkullisen aterian. Kuopiolainen ruokakulttuuri kannattaa kokea, onhan paikallinen kalakukko saanut jopa Euroopan unionin aidon perinnetuotteen statuksen. Nykyisin perinneherkusta on saatavilla tietenkin myös vegeversio. Ohrarieskaa, paikallista leipää, voi hakea vaikkapa torin laidalta, kauniista perinteisestä kauppahallista. Kesäaikaan kaupungissa vierailevien kannattaa nautiskella täysin siemauksin Kuopion isosta torista sen runsaine antimineen.

Matka kaupungin keskustaan

Kuopion lentoasema sijaitsee Rissalan kylässä, Siilinjärven eteläpuolella. Kuopion keskustasta matkaa kertyy kentälle 14 kilometriä. Aseman liikenne koostuu lähinnä reittilennoista Helsinkiin sekä charter-lennoista suosittuihin turistikohteisiin. Lentoasema on pieni, mutta nykyaikainen. Pienen kokonsa ansiosta asemalla on jouhevaa asioida, ja matkustajaterminaalin ulko-ovelta lennon portille pääsee parhaimmillaan noin kymmenessä minuutissa.

Kuopion seudun joukkoliikenteen bussilinja numero 40 liikennöi lentoaseman ja kaupungin keskustan väliä. Sama linja liikennöi myös Siilinjärven suuntaan, joten kannattaa varmistaa kuljettajalta, kumpaan suuntaan bussi on menossa. Matka-aika Kuopion keskustaan on noin 20 minuuttia. Taksilla matka taittuu aavistuksen nopeammin. Vuokra-autoyhtiöillä on toimipisteitä kentällä, mutta ne ovat auki ainoastaan ennakkovarauksella.

Muita kiinnostavia reittejä