Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Lennot Helsinki–Edinburgh

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennä kohteeseen Edinburgh alkaen 143€

Näe Edinburgh viime hetken lennoilla

Parhaat lentotarjoukset kaikilta lähtöpaikan Helsinki kentiltä.

Lähtö to, 18 maaliskuuta Menopaluu to, 25 maaliskuuta
HEL Helsinki
EDI Edinburgh
menopaluu alkaen 158€
Lähtö su, 28 maaliskuuta Menopaluu la, 03 huhtikuuta
HEL Helsinki
EDI Edinburgh
menopaluu alkaen 143€
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Edinburgh matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Vaihtokurssi
1.00 EUR = 0.88 GBP
Euro British Pound Sterling
1 GBP = 1.15 EUR
Tarkistettu viimeksi 08 maaliskuuta 2021
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
26%

Junamatkat kohteessa Edinburgh ovat 26 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
2,8€
Edinburgh
2,08€
Ateria
Keskihintainen ravintola
34%

Keskimääräinen ateria on 34 % kalliimpi kohteessa Edinburgh kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
13€
Edinburgh
17,36€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
41%

Taksimatka kohteessa Edinburgh on 41 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
5,9€
Edinburgh
3,47€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
23%

Kahvi kohteessa Edinburgh on 23 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,07€
Edinburgh
3,14€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Edinburgh lentoasemat
 • ( Turnhouse (EDI)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 10 kms
 • ( Glasgow Scotland (GLA)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 67 kms
 • ( Prestwick (PIK)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 101 kms
K Etäisyys: 1705 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Yli 500 000 asukkaan Helsinki sijaitsee Itämeren rannalla. Kaupunki on kuuluisa monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan, designistaan, kauniista arkkitehtuuristaan sekä lukuisista ulkoilualueistaan.

Suurin osa Suomen kansainvälisistä lennoista lähtee Helsinki-Vantaan lentoasemalta, kuten myös halvat lennot Helsingistä Edinburghiin. Lentokenttä sijaitsee Helsingin pohjoispuolella, noin 18 kilometrin päässä Helsingin keskustasta, ja lentokentälle on hyvät yhteydet julkisilla liikennevälineillä. Lentokenttä on selkeä ja hyvät opasteet auttavat matkustajia liikkumaan kentällä vaivatta. Lentoasemalta löytyy lukuisia kauppa- ja ravintolavaihtoehtoja, joissa voi tehdä viime hetken ostoksia, nauttia kupin kahvia ja lounaan tai vain rentoutua. Lennot Helsingistä Edinburghiin lähtevät lentoyhtiöstä riippuen joko terminaalista 1 tai 2, jotka sijaitsevat vain noin 250 metrin päässä toisistaan.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsingin keskustasta pääsee Helsinki-Vantaan lentokentälle junalla, linja-autolla tai taksilla. Lentoaseman rautatieasema valmistui vuonna 2015, ja junayhteyden ansiosta kentälle pääsee Helsingin keskustasta nyt helposti ja nopeasti. Voit nousta lentoasemalle menevään junaan Helsingin päärautatieasemalta, joka sijaitsee aivan Helsingin keskustassa. Halutessasi voit nousta junaan myös muilta asemilta kehäradan varrella. Jos tulet junalla muualta Suomesta, voit vaihtaa kaukojunasi lentoasemalle vievään junaan esimerkiksi Tikkurilan asemalla.

Keskustasta lentokentälle pääsee myös bussilla. Reittiä liikennöivät Finnair City Bus sekä HSL:n paikallisbussi; näistä kahdesta Finnair City Bus kulkee nopeammin. Matkaan keskustasta lentokentälle kannattaa varata paikallisbusseilla noin tunti. Myös taksilla pääsee lentokentälle kätevästi, mutta varsinkin ruuhka-aikaan kentälle voi olla jopa nopeampaa – ja edullisempaa – kulkea junalla.

Matka kohteeseen Edinburgh

Skotlannin kauniista Edinburghista tekevät loistavan matkakohteen sen valtava kulttuuritarjonta, monipuoliset ostosmahdollisuudet sekä kaupungin historiallinen, aito tunnelma. Kaupungista löytyy kulttuuritapahtumia läpi vuoden sekä mielenkiintoisia museoita ja teattereita tutustuttavaksi. Kaupungin palvelut ovat huippuluokkaa ja hotellivaihtoehtoja on runsaasti. Myös Edinburghin yöelämä on vilkas, ja hauskaa voi pitää viikon jokaisena päivänä aina aamuyön pikkutunneille saakka.

Edinburghin kaupunki jakaantuu keskiaikaiseen vanhaan kaupunkiin sekä uudempaan ruutukaavalla rakennettuun kaupunginosaan. Vanhan kaupungin keskellä komeilee Edinburghin linna, joka on yksi merkittävimmistä nähtävyyksistä alueella. Vanhasta kaupungista löytyy myös muita hyvin säilyneitä keskiaikaisia rakennuksia, ja keskiaikaisten katujen varrella olevissa kahvioissa ja ravintoloissa on mukava käydä herkuttelemassa paikallisella ruualla. Hintataso on kaupungissa suhteellisen edullinen.

Matka kaupungin keskustaan

Helsingistä Edinburghiin suorat lennot saapuvat Edinburghin lentoasemalle, kaupungin länsipuolelle, noin 15 kilometrin päähän keskustasta. Kenttä kuuluu Iso-Britannian suurimpiin, ja yhteydet lentoasemalta keskustaan ovat hyvät. Kätevintä on nousta lentoaseman edestä Airlink Express -bussiin, joka liikennöi Edinburghin kaupunkialueelle 10 minuutin välein lähes vuorokauden ympäri. Bussimatka lentokentältä keskustaan kestää noin puoli tuntia. Bussilippujen hinnat ovat Skotlannissa edulliset.

Edinburghin lentokentälle saavuttuasi voit myös nousta taksiin. Kaupungissa taksit ovat samanlaisia mustia autoja, joita voi nähdä myös esimerkiksi Lontoossa, ja niihin mahtuu kyytiin viisi matkustajaa. Edinburgh Airport Tax Service on taksia suosivalle kohtuuhintainen ja luotettava vaihtoehto. Taksimatka lentokentältä keskustaan kestää noin 25 minuuttia.

Muita kiinnostavia reittejä