Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:
Europe
Sweden (SEK)
Norway (NOK)
Denmark (DKK)

Lennot Helsinki–Istanbul

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Istanbul

Näe Istanbul viime hetken lennoilla

Parhaat lentotarjoukset kaikilta lähtöpaikan Helsinki kentiltä.

Lähtö su, 12 helmikuuta Menopaluu ti, 21 helmikuuta
HEL Helsinki
IST Istanbul
menopaluu alkaen 171€
Lähtö ke, 08 helmikuuta Menopaluu su, 12 helmikuuta
HEL Helsinki
IST Istanbul
menopaluu alkaen 365€
Lähtö la, 04 maaliskuuta Menopaluu ti, 07 maaliskuuta
HEL Helsinki
IST Istanbul
menopaluu alkaen 180€
Lähtö to, 02 maaliskuuta Menopaluu su, 05 maaliskuuta
HEL Helsinki
IST Istanbul
menopaluu alkaen 252€
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Istanbul matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Vaihtokurssi
1.00 EUR = 20.66 TRY
Euro Turkish Lira
1 TRY = 0.05 EUR
Tarkistettu viimeksi 27 tammikuuta 2023
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
82%

Junamatkat kohteessa Istanbul ovat 82 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
2,8€
Istanbul
0,49€
Ateria
Keskihintainen ravintola
59%

Ateria kohteessa Istanbul on 59 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
13€
Istanbul
5,39€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
91%

Taksimatka kohteessa Istanbul on 91 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6,75€
Istanbul
0,62€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
50%

Kahvi kohteessa Istanbul on 50 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,04€
Istanbul
2,02€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Istanbul lentoasemat
 • ( Istanbul Sabiha Gökçen International Airport (SAW)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 30 kms
 • ( Istanbul Airport (IST)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 34 kms
 • ( Istanbul Atatürk International Havalimani (ISL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 14 kms
K Etäisyys: 2149 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Suomen helmi, puolen miljoonan asukkaan Helsinki on kaunis kaupunki, jossa on runsaasti luontokohteita, kuten merellisiä ulkoilupuistoja ja saaria. Luonto ja meri yhdistyvät urbaaniin kaupunkikuvaan luontevasti, ja torit ja kauppahallit edustavat suomalaista tyyliä ja elämänmenoa parhaimmillaan. Helsinki-Vantaan lentoasema on paikka, josta lähtevät halvat lennot ympäri maailmaa, niin Eurooppaan kuin kaukokohteisiinkin. Myös halvat lennot Helsingistä Istanbuliin lähtevät tältä lentoasemalta, joka sijaitsee Helsingin pohjoispuolella, Vantaan kaupungin alueella. Kentälle on matkaa Helsingin keskustasta 18 kilometriä. Euroopan parhaimpiin kuuluva lentokenttä on Suomen vilkkaimmin liikennöity lentoasema, joka päivä sinne saapuu keskimäärin 500 lentoa. Lähes kaikki Suomeen saapuvat kansainväliset lennot laskeutuvat ja lähtevät Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Matka lentoasemalle Helsinki

Voit matkustaa Helsingin keskustasta lentokentälle joko junalla, linja-autolla, taksilla tai omalla autollasi. Julkisista kulkuvälineistä juna on kätevin, sillä pääset Helsingin päärautatieasemalta suoraan lentokentän sisällä olevalle rautatieasemalle. Matkaan kuluu aikaa noin puoli tuntia. Junat saapuvat terminaalien 1 ja 2 väliselle, maan alla sijaitsevalle tasanteelle, josta kävelet nopeasti jomman kumman terminaalin lähtöselvitysalueelle. Suorat lennot Helsingistä Istanbuliin voivat lähteä kummasta terminaalista tahansa, tarkista siis terminaali matkalipustasi.

Myös linja-autot lähtevät kentälle Helsingin keskustasta, muun muassa päärautatieasemalta. Reittiä liikennöivät Finnairin City Bus ja HSL:n paikallisbussit. Paikallisbussilla matkustaessasi varaa matkaan aikaa noin tunti, sillä varsinkin ruuhka-aikaan matka käy hitaammin. Omalla autolla tullessasi voit jättää autosi parkkiin lentoaseman edustalla olevalle parkkialueelle. Taksimatkat Helsingin keskustasta ovat käteviä, mutta voivat tulla matkustajalle hintaviksi.

Matka kohteeseen Istanbul

Istanbul on vilkas miljoonakaupunki, joka hurmaa kauniilla moskeijoillaan, eloisilla basaareillaan sekä upeilla, kauas Bosporinsalmelle kantavilla maisemillaan. Kaupunki levittäytyy kahdelle mantereelle, ja se onkin värikäs sekoitus länsimaista ja itämaista kulttuuria. Kierrä Kapal?çar??-basaarissa, Istanbulin "Suuressa basaarissa", joka on yksi maailman suurimmista katetuista basaareista. Nauti vilkkaasta kaupankäynnistä. Kaupungin nähtävyyksistä suosituimpia ovat Sininen moskeija ja Hagia Sofia -rakennus. Tee myös laivaretki kaupungin edustalla sijaitseville Prinssisaarille.

Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Istanbulin parhaita puolia on sen loistavat ostosmahdollisuudet, edullinen hintataso sekä monipuolinen ravintolatarjonta. Kaupungissa voit syödä sekä tasokkaissa ravintoloissa että edullisissa, aidoissa katuruokapaikoissa. Turkkilainen ruoka itsessään on jo mieleenpainuva lomakokemus maukkaine kebabeineen ja tuoreine kasviksineen. Muista myös turkkilaiset makeiset, jotka vievät kielen mennessään.

Matka kaupungin keskustaan

Istanbulissa on kaksi kansainvälistä lentokenttää, joista Atatürkin lentokenttä sijaitsee kaupungin eurooppalaisella puolella ja toinen, Sabiha Gökçen, Aasian puolella. Helsingistä Istanbuliin suorat lennot voivat saapua kummalle tahansa kentälle. Atatürkin lentokenttä sijaitsee 24 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta ja Sabiha Gökçen taas 35 kilometrin päässä. Atatürkin lentokentältä voit matkustaa Istanbuliin joko metrolla, linja-autolla, taksilla tai vuokraamalla oman auton. Ruuhkien vuoksi kannattaa käyttää metroa, joka lähtee lentokentän juna-asemalta, noin viiden minuutin kävelymatkan päästä ulkomaan terminaalista. Metrolla pääset kaupunkiin edullisesti. Voit nousta myös lentokenttäbussiin, joka vie sinut uudessa kaupungissa sijaitsevalle Taksim-aukiolle. Taksilla pääset keskustaan noin puolessa tunnissa. Sabiha Gökçen lentokentältä ei ole junayhteyttä Istanbuliin, mutta shuttle-bussit liikennöivät keskustan ja lentokentän väliä säännöllisesti.

Muita kiinnostavia reittejä