Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Istanbul

Viime hetken lennot kohteesta Helsinki kohteeseen Istanbul

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Istanbul
ti, 23 huhtik. HEL - SAW
ke, 24 huhtik. SAW - HEL
215€
Hinta/matkustaja
Helsinki Istanbul
ti, 23 huhtik. HEL - SAW
45€
Hinta/matkustaja
Helsinki Istanbul
ti, 30 huhtik. HEL - SAW
to, 02 toukok. SAW - HEL
162€
Hinta/matkustaja
Helsinki Istanbul
la, 04 toukok. HEL - IST
ti, 07 toukok. IST - HEL
260€
Hinta/matkustaja
Helsinki Istanbul
pe, 10 toukok. HEL - SAW
su, 12 toukok. SAW - HEL
171€
Hinta/matkustaja
Helsinki Istanbul
ti, 14 toukok. HEL - IST
pe, 17 toukok. IST - HEL
269€
Hinta/matkustaja

Reittitiedot

Elinkustannustason vertailu

Juna Paikallinen, yksisuuntainen lippu
84% Junamatkat kohteessa Istanbul ovat 84 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 3,1€
Istanbul 0,51€
Ateria Keskihintainen ravintola
40% Ateria kohteessa Istanbul on 40 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 15€
Istanbul 8,7€
Vaihtokurssi
1 EUR = 34.98 TRY
1 TRY = 0.03 EUR
Tarkistettu viimeksi 21 huhtikuuta 2024
Etäisyys: 2149 kms
Helsinki lentoasemat
Helsinki Vantaa (HEL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Helsinki Malmi (HEM) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Istanbul lentoasemat
Istanbul Sabiha Gökçen International Airport (SAW) Etäisyys kaupungin keskustasta: 30 kms
Istanbul Airport (IST) Etäisyys kaupungin keskustasta: 34 kms
Istanbul Atatürk International Havalimani (ISL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 14 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Suomen helmi, puolen miljoonan asukkaan Helsinki on kaunis kaupunki, jossa on runsaasti luontokohteita, kuten merellisiä ulkoilupuistoja ja saaria. Luonto ja meri yhdistyvät urbaaniin kaupunkikuvaan luontevasti, ja torit ja kauppahallit edustavat suomalaista tyyliä ja elämänmenoa parhaimmillaan. Helsinki-Vantaan lentoasema on paikka, josta lähtevät halvat lennot ympäri maailmaa, niin Eurooppaan kuin kaukokohteisiinkin. Myös halvat lennot Helsingistä Istanbuliin lähtevät tältä lentoasemalta, joka sijaitsee Helsingin pohjoispuolella, Vantaan kaupungin alueella. Kentälle on matkaa Helsingin keskustasta 18 kilometriä. Euroopan parhaimpiin kuuluva lentokenttä on Suomen vilkkaimmin liikennöity lentoasema, joka päivä sinne saapuu keskimäärin 500 lentoa. Lähes kaikki Suomeen saapuvat kansainväliset lennot laskeutuvat ja lähtevät Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Matka lentoasemalle Helsinki

Voit matkustaa Helsingin keskustasta lentokentälle joko junalla, linja-autolla, taksilla tai omalla autollasi. Julkisista kulkuvälineistä juna on kätevin, sillä pääset Helsingin päärautatieasemalta suoraan lentokentän sisällä olevalle rautatieasemalle. Matkaan kuluu aikaa noin puoli tuntia. Junat saapuvat terminaalien 1 ja 2 väliselle, maan alla sijaitsevalle tasanteelle, josta kävelet nopeasti jomman kumman terminaalin lähtöselvitysalueelle. Suorat lennot Helsingistä Istanbuliin voivat lähteä kummasta terminaalista tahansa, tarkista siis terminaali matkalipustasi.

Myös linja-autot lähtevät kentälle Helsingin keskustasta, muun muassa päärautatieasemalta. Reittiä liikennöivät Finnairin City Bus ja HSL:n paikallisbussit. Paikallisbussilla matkustaessasi varaa matkaan aikaa noin tunti, sillä varsinkin ruuhka-aikaan matka käy hitaammin. Omalla autolla tullessasi voit jättää autosi parkkiin lentoaseman edustalla olevalle parkkialueelle. Taksimatkat Helsingin keskustasta ovat käteviä, mutta voivat tulla matkustajalle hintaviksi.

Matka kohteeseen Istanbul

Istanbul on vilkas miljoonakaupunki, joka hurmaa kauniilla moskeijoillaan, eloisilla basaareillaan sekä upeilla, kauas Bosporinsalmelle kantavilla maisemillaan. Kaupunki levittäytyy kahdelle mantereelle, ja se onkin värikäs sekoitus länsimaista ja itämaista kulttuuria. Kierrä Kapal?çar??-basaarissa, Istanbulin "Suuressa basaarissa", joka on yksi maailman suurimmista katetuista basaareista. Nauti vilkkaasta kaupankäynnistä. Kaupungin nähtävyyksistä suosituimpia ovat Sininen moskeija ja Hagia Sofia -rakennus. Tee myös laivaretki kaupungin edustalla sijaitseville Prinssisaarille.

Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Istanbulin parhaita puolia on sen loistavat ostosmahdollisuudet, edullinen hintataso sekä monipuolinen ravintolatarjonta. Kaupungissa voit syödä sekä tasokkaissa ravintoloissa että edullisissa, aidoissa katuruokapaikoissa. Turkkilainen ruoka itsessään on jo mieleenpainuva lomakokemus maukkaine kebabeineen ja tuoreine kasviksineen. Muista myös turkkilaiset makeiset, jotka vievät kielen mennessään.

Matka kaupungin keskustaan

Istanbulissa on kaksi kansainvälistä lentokenttää, joista Atatürkin lentokenttä sijaitsee kaupungin eurooppalaisella puolella ja toinen, Sabiha Gökçen, Aasian puolella. Helsingistä Istanbuliin suorat lennot voivat saapua kummalle tahansa kentälle. Atatürkin lentokenttä sijaitsee 24 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta ja Sabiha Gökçen taas 35 kilometrin päässä. Atatürkin lentokentältä voit matkustaa Istanbuliin joko metrolla, linja-autolla, taksilla tai vuokraamalla oman auton. Ruuhkien vuoksi kannattaa käyttää metroa, joka lähtee lentokentän juna-asemalta, noin viiden minuutin kävelymatkan päästä ulkomaan terminaalista. Metrolla pääset kaupunkiin edullisesti. Voit nousta myös lentokenttäbussiin, joka vie sinut uudessa kaupungissa sijaitsevalle Taksim-aukiolle. Taksilla pääset keskustaan noin puolessa tunnissa. Sabiha Gökçen lentokentältä ei ole junayhteyttä Istanbuliin, mutta shuttle-bussit liikennöivät keskustan ja lentokentän väliä säännöllisesti.