Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Krakova

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Krakova

Näe Krakova viime hetken lennoilla

Parhaat lentotarjoukset kaikilta lähtöpaikan Helsinki kentiltä.

Lähtö ma, 20 helmikuuta Menopaluu to, 23 helmikuuta
HEL Helsinki
KRK Krakova
menopaluu alkaen 119€
Lähtö ke, 22 helmikuuta Menopaluu su, 26 helmikuuta
HEL Helsinki
KRK Krakova
menopaluu alkaen 306€
Lähtö ma, 06 maaliskuuta Menopaluu ke, 08 maaliskuuta
HEL Helsinki
KRK Krakova
menopaluu alkaen 114€
Lähtö pe, 10 maaliskuuta Menopaluu su, 12 maaliskuuta
HEL Helsinki
KRK Krakova
menopaluu alkaen 160€
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Krakova matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Vaihtokurssi
1.00 EUR = 4.83 PLN
Euro Polish Zloty
1 PLN = 0.21 EUR
Tarkistettu viimeksi 02 helmikuuta 2023
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
57%

Junamatkat kohteessa Krakova ovat 57 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
3€
Krakova
1,28€
Ateria
Keskihintainen ravintola
43%

Ateria kohteessa Krakova on 43 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
13€
Krakova
7,44€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
78%

Taksimatka kohteessa Krakova on 78 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6,75€
Krakova
1,49€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
35%

Kahvi kohteessa Krakova on 35 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,01€
Krakova
2,59€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Krakova lentoasemat
 • ( Balice (KRK)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( JASIONKA (RZE)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 147 kms
 • ( Pyrzowice (KTW)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 77 kms
K Etäisyys: 1167 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Mikäli etsit matkakohteeksi kansainvälistä suurkaupunkia, jossa on helppo liikkua ja jossa luonto on lähellä, matkusta Helsinkiin. Kaupunki on Suomen portti maailmalle, ja se on tunnettu lukuisista nähtävyyksistään, julkisista saunoistaan ja laadukkaasta ruokakulttuurista.

Maailmalle suunnatessasi, Helsingissä voit hypätä lentokoneeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalta, joka on Finnairin lentoliikenteen solmukohta. Tämä kansainvälinen lentoasema on vuosittain noin 17 miljoonan matkustajan käyttämä. Se tarjoaa hyvät yhteydet paitsi kaukokohteisiin, esimerkiksi Aasiaan, myös lukuisiin Euroopan kaupunkikohteisiin. Myös halvat lennot Helsingistä Krakovaan lähtevät juuri tältä kahden terminaalin asemalta. Helsingin keskustasta 18 kilometriä pohjoiseen sijaitseva lentoasema on palvelutasoltaan erinomainen, ja matkustajien käytössä on myös ilmainen WiFi-yhteys.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsingistä Krakovaan suorat lennot lähtevät Helsinki-Vantaan lentoasemalta, joka sijaitsee Helsingin naapurikaupungin Vantaan alueella. Lentokenttä onkin pääkaupunkiseudun seutuliikenteen hyvin kattama. Lentokentälle pääsee Helsingistä esimerkiksi lähijunalla, ja kaupungin päärautatieasemalta lähtevien junien matka-aika lentoasemalle on noin 30 minuuttia. Kyytiin pääsee myös useilta väliasemilta, kuten Vantaan Tikkurilasta tai Pasilasta.

Myös bussi on hyvä vaihtoehto lentokentälle matkustettaessa. Helsingin keskustasta lentoasemalle liikennöi Finnair-lentoyhtiön operoima lentokenttäbussi, Finnair City Bus. Myös Helsingin Seudun Liikenteen paikallisbussit kulkevat lentoasemalle keskustan alueelta. Näistä vaihtoehdoista City Bus on hieman hintavampi mutta myös hieman nopeampi ja monien mielestä mukavampi. Myös taksi on kätevä, vaikkakin hintavahko, vaihtoehto kentälle siirtymiseen.

Matka kohteeseen Krakova

Lennot Helsingistä Krakovaan kestävät tavallisesti noin kaksi tuntia. Kaupunki kuuluu Puolan suosituimpiin matkakohteisiin, ja etenkin kaupunkikohteiden ystävälle tämä 750 000 asukkaan kaupunki on täydellinen kohde. Lyhyen lennon jälkeen matkaaja pääsee kokemaan pittoreskia keskieurooppalaista tunnelmaa. Erityisesti Krakovan vanha kaupunki, Stare Miasto, on vierailijoiden vetonaula. Sen sisällä sijaitsee muun muassa Wawelin linna, jota yleisesti pidetään yhtenä koko Euroopan kauneimmista. Toki kaupungissa on paljon muutakin kuin sen vanha osa, jossa tosin parhaat ravintolat ja suurin osa hotelleista sijaitsevat.

Vieraile Rynekin maanalaisessa museossa, joka sijaitsee suoraan kaupungin suurimman toriaukion, Rynek G?ównyn, alapuolella. Nykytaiteen ystäville voi puolestaan suositella MOCAK-taidemuseota, joka sijaitsee Schindlerin tehdasmuseon vieressä.

Matka kaupungin keskustaan

Krakovan lentokenttä, eli Krakova-Balicen kansainvälinen lentoasema, sijaitsee 11 kilometriä länteen kaupungin keskustasta. Sen uusi terminaalirakennus aloitti toimintansa joulukuussa 2016. Esimerkiksi halpalentoyhtiö Ryanairille kenttä on tärkeä kohde. Nykyisin Krakovan lentoasemaa käyttää vuosittain noin viisi miljoonaa kansainvälistä ja paikallista matkustajaa.

Julkisen liikenteen yhteydet lentokentälle ovat hyvät. Taksin ja vuokra-auton lisäksi matkustajat voivat valita linja-auton tai junan välillä. Koleje Ma?opolskie -junilla matka kaupungin keskustan ja lentoaseman välillä kestää vain noin 15 minuuttia. Junat ovat moderneja ja ilmastoituja ja niissä on Wi-Fi-yhteys. Myös linja-autojen käyttö on mahdollista ja voi olla parempi vaihtoehto joissakin tapauksissa, mikäli majapaikka ei sijaitse aivan keskustassa.

Muita kiinnostavia reittejä