Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Lontoo

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Lontoo

Viime hetken lennot kohteeseen Lontoo

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Lontoo
ke, 27 joulukuuta HEL - LHR
pe, 29 joulukuuta LHR - HEL
332€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
su, 14 tammikuuta HEL - STN
21€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
ke, 13 joulukuuta HEL - LGW
to, 14 joulukuuta LGW - HEL
164€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
su, 17 joulukuuta HEL - STN
ti, 19 joulukuuta STN - HEL
167€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
pe, 22 joulukuuta HEL - LHR
su, 24 joulukuuta LHR - HEL
228€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
ti, 02 tammikuuta HEL - LGW
pe, 05 tammikuuta LGW - HEL
388€
Hinta/matkustaja

Reittitiedot

Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Lontoo matkasi suunnitteluun.

Elinkustannustason vertailu

Vaihtokurssi
1.00 EUR = 0.87 GBP
Euro British Pound Sterling
1 GBP = 1.16 EUR
Tarkistettu viimeksi 05 joulukuuta 2023
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
11%

Junamatkat ovat 11 % kalliimpia kohteessa Lontoo kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
3,1€
Lontoo
3,44€
Ateria
Keskihintainen ravintola
50%

Keskimääräinen ateria on 50 % kalliimpi kohteessa Lontoo kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
14€
Lontoo
21€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
33%

Taksimatka kohteessa Lontoo on 33 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6,95€
Lontoo
4,67€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
4%

Kahvi kohteessa Lontoo on 4 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,34€
Lontoo
4,18€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Lontoo lentoasemat
 • ( Stansted (STN)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 49 kms
 • ( Gatwick (LGW)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 40 kms
 • ( Heathrow (LHR)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 23 kms
 • ( Luton International (LTN)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 43 kms
 • ( London City (LCY)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 12 kms
 • ( Biggin Hill (BQH)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 49 kms
K Etäisyys: 1821 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki, Suomen suurin kaupunki, tarjoaa vierailijoilleen neljä täysin erilaista vuodenaikaa. Kaupungin monipuolinen kulttuurielämä ja kansainvälinen ilmapiiri tekevät siitä kovassa nosteessa olevan matkailukohteen. Lennot Helsinkiin ja kaupungista maailmalle lähtevät Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta, joka sijaitsee kaupungin pohjoisen naapurin, Vantaan, puolella, noin 18 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Vuosittain lentoasemaa käyttää noin 17 miljoonaa matkustajaa, joten maailmankin mittakaavassa on kyse varsin tärkeästä lentoliikenteen solmukohdasta. Varsinkin Euroopan ja Aasian välisten lentoyhteyksien kannalta Helsinki-Vantaa on merkittävä asema. Kahden terminaalin ja kolmen kiitotien lentokenttä on matkustajan kannalta toimiva ja kooltaan kompakti. Lennot Helsingistä Lontooseen voivat lähteä lentokentän kummasta terminaalista tahansa, eli tarkista oikea terminaali matkalipusta.

Matka lentoasemalle Helsinki

Halvat lennot Helsingistä Lontooseen lähtevät Helsinki-Vantaan lentoasemalta, jonne pääsee kaupungin keskustasta mutkattomasti. Paikallisjunien avulla matka taittuu helposti kaupungin päärautatieasemalta noin puolessa tunnissa. Lentoaseman junaterminaali sijaitsee sisätiloissa, lentokentän kahden terminaalin välissä, mikä on varsin mukava lisä talviaikaan matkustaville. Kehärataa käyttävä paikallisjuna ei suinkaan ole ainut tapa päästä lentoasemalle. HSL:n, eli Helsingin seudun liikenteen, operoimat paikallisbussit kulkevat myös keskustan alueelta lentokentälle, joskin matka-aika on hieman junaa pidempi. Finnairin oma lentokenttäbussi, Finnair City Bus, lähtee päärautatieaseman viereiseltä Elielinaukiolta ja on hieman HSL:n bussia nopeampi vaihtoehto. Luonnollisesti kentälle pääsee myös taksilla, joka on reissaajalle helppo mutta joukkoliikennevälineitä hintavampi kulkuväline. Matka-aika Helsingin keskustasta lentoasemalle taksilla tai omalla autolla on vähintään 30 minuuttia.

Matka kohteeseen Lontoo

Helsingistä Lontooseen suorat lennot kestävät noin kolme tuntia. Perillä matkailijaa odottavat lukuisat maailmankuulut kohteet. Kuten missä tahansa maailmanluokan metropolissa, myös Lontoossa koettavaa riittäisi viikonlopun sijaan kuukausiksi. British Museum ja Tate Modern ovat kulttuurin ystäville ehdottomia kohteita, samaten Shakespeare's Globe -teatteri. Jalkapallon ystäville Lontoo on ehdoton matkakohde, sillä lontoolaisia huippuseuroja on lukuisia, muun muassa Arsenal, Tottenham Spurs, West Ham ja Chelsea. Tower Bridge -silta ja Big Ben kuuluvat kaupungin ikonisimpiin nähtävyyksiin. Olipa kohteenasi sitten mikä tahansa kaupungin alueista, maailman vanhin metro, jota paikalliset kutsuvat nimellä Tube, vie matkailijan kaikkiin kaupungin kolkkiin kohtuullisessa ajassa. Lontoon ilmasto voi olla Brittein saarille tyypilliseen tapaan sateinen, mutta oli sää mikä tahansa, monipuolinen miljoonakaupunki hurmaa varmasti vieraansa.

Matka kaupungin keskustaan

Lontoo, 8,6 miljoonan asukkaan suurkaupunki, on siitä harvinainen eurooppalainen kaupunkikohde, että sitä palvelee jopa kuusi lentoasemaa. Nämä ovat Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, City ja Southend. Suomalainen matkaaja käyttää todennäköisesti kolmea ensin mainittua, jotka ovat matkustajavirroiltaan merkittävimmät Lontoon seudun kentät. Cityn kenttä sijaitsee lähimpänä ydinkeskustaa, London Cityä, ja on erityisesti liikematkaajien suosiossa. Kaikki Lontoon alueen lentoasemat ovat matkailijoiden onneksi saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Heathrown kentältä kulkee keskustaan metroyhteys alueen ainoana lentoasemana, ja lentoasemalta keskustaan matkustajia kuljettavat myös Heathrow Express ja Connect-junayhteydet. Gatwickin kentältä keskustaan kulkee Thameslink-junayhteys. Stansted, Southend ja Luton sijaitsevat niin ikään junayhteyden päässä keskustasta. Lisäksi kaikilta asemilta kulkee busseja ympäri metropolialuetta. Lontoon alueella toimii useita eri junayhtiöitä, joten lippujen kelpoisuudesta eri juniin kannattaa olla tarkkana.

Muita kiinnostavia reittejä