Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Lontoo

Viime hetken lennot kohteesta Helsinki kohteeseen Lontoo

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Lontoo
to, 27 kesäk. HEL - LGW
la, 29 kesäk. LGW - HEL
313€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
ke, 25 syysk. HEL - LGW
52€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
ke, 03 heinäk. HEL - LGW
to, 04 heinäk. LGW - HEL
163€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
to, 04 heinäk. HEL - LGW
su, 07 heinäk. LGW - HEL
234€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
pe, 12 heinäk. HEL - LGW
su, 14 heinäk. LGW - HEL
231€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lontoo
to, 18 heinäk. HEL - LGW
to, 18 heinäk. LGW - HEL
256€
Hinta/matkustaja

Reittitiedot

Elinkustannustason vertailu

Juna Paikallinen, yksisuuntainen lippu
12% Junamatkat ovat 12 % kalliimpia kohteessa Lontoo kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 2,95€
Lontoo 3,31€
Ateria Keskihintainen ravintola
58% Keskimääräinen ateria on 58 % kalliimpi kohteessa Lontoo kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 15€
Lontoo 23,65€
Vaihtokurssi
1 EUR = 0.86 GBP
1 GBP = 1.18 EUR
Tarkistettu viimeksi 20 kesäkuuta 2024
Etäisyys: 1821 kms
Helsinki lentoasemat
Helsinki Vantaa (HEL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Helsinki Malmi (HEM) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Lontoo lentoasemat
Gatwick (LGW) Etäisyys kaupungin keskustasta: 40 kms
Heathrow (LHR) Etäisyys kaupungin keskustasta: 23 kms
Stansted (STN) Etäisyys kaupungin keskustasta: 49 kms
London City (LCY) Etäisyys kaupungin keskustasta: 12 kms
Luton International (LTN) Etäisyys kaupungin keskustasta: 43 kms
Biggin Hill (BQH) Etäisyys kaupungin keskustasta: 49 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki, Suomen suurin kaupunki, tarjoaa vierailijoilleen neljä täysin erilaista vuodenaikaa. Kaupungin monipuolinen kulttuurielämä ja kansainvälinen ilmapiiri tekevät siitä kovassa nosteessa olevan matkailukohteen. Lennot Helsinkiin ja kaupungista maailmalle lähtevät Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta, joka sijaitsee kaupungin pohjoisen naapurin, Vantaan, puolella, noin 18 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Vuosittain lentoasemaa käyttää noin 17 miljoonaa matkustajaa, joten maailmankin mittakaavassa on kyse varsin tärkeästä lentoliikenteen solmukohdasta. Varsinkin Euroopan ja Aasian välisten lentoyhteyksien kannalta Helsinki-Vantaa on merkittävä asema. Kahden terminaalin ja kolmen kiitotien lentokenttä on matkustajan kannalta toimiva ja kooltaan kompakti. Lennot Helsingistä Lontooseen voivat lähteä lentokentän kummasta terminaalista tahansa, eli tarkista oikea terminaali matkalipusta.

Matka lentoasemalle Helsinki

Halvat lennot Helsingistä Lontooseen lähtevät Helsinki-Vantaan lentoasemalta, jonne pääsee kaupungin keskustasta mutkattomasti. Paikallisjunien avulla matka taittuu helposti kaupungin päärautatieasemalta noin puolessa tunnissa. Lentoaseman junaterminaali sijaitsee sisätiloissa, lentokentän kahden terminaalin välissä, mikä on varsin mukava lisä talviaikaan matkustaville. Kehärataa käyttävä paikallisjuna ei suinkaan ole ainut tapa päästä lentoasemalle. HSL:n, eli Helsingin seudun liikenteen, operoimat paikallisbussit kulkevat myös keskustan alueelta lentokentälle, joskin matka-aika on hieman junaa pidempi. Finnairin oma lentokenttäbussi, Finnair City Bus, lähtee päärautatieaseman viereiseltä Elielinaukiolta ja on hieman HSL:n bussia nopeampi vaihtoehto. Luonnollisesti kentälle pääsee myös taksilla, joka on reissaajalle helppo mutta joukkoliikennevälineitä hintavampi kulkuväline. Matka-aika Helsingin keskustasta lentoasemalle taksilla tai omalla autolla on vähintään 30 minuuttia.

Matka kohteeseen Lontoo

Helsingistä Lontooseen suorat lennot kestävät noin kolme tuntia. Perillä matkailijaa odottavat lukuisat maailmankuulut kohteet. Kuten missä tahansa maailmanluokan metropolissa, myös Lontoossa koettavaa riittäisi viikonlopun sijaan kuukausiksi. British Museum ja Tate Modern ovat kulttuurin ystäville ehdottomia kohteita, samaten Shakespeare's Globe -teatteri. Jalkapallon ystäville Lontoo on ehdoton matkakohde, sillä lontoolaisia huippuseuroja on lukuisia, muun muassa Arsenal, Tottenham Spurs, West Ham ja Chelsea. Tower Bridge -silta ja Big Ben kuuluvat kaupungin ikonisimpiin nähtävyyksiin. Olipa kohteenasi sitten mikä tahansa kaupungin alueista, maailman vanhin metro, jota paikalliset kutsuvat nimellä Tube, vie matkailijan kaikkiin kaupungin kolkkiin kohtuullisessa ajassa. Lontoon ilmasto voi olla Brittein saarille tyypilliseen tapaan sateinen, mutta oli sää mikä tahansa, monipuolinen miljoonakaupunki hurmaa varmasti vieraansa.

Matka kaupungin keskustaan

Lontoo, 8,6 miljoonan asukkaan suurkaupunki, on siitä harvinainen eurooppalainen kaupunkikohde, että sitä palvelee jopa kuusi lentoasemaa. Nämä ovat Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, City ja Southend. Suomalainen matkaaja käyttää todennäköisesti kolmea ensin mainittua, jotka ovat matkustajavirroiltaan merkittävimmät Lontoon seudun kentät. Cityn kenttä sijaitsee lähimpänä ydinkeskustaa, London Cityä, ja on erityisesti liikematkaajien suosiossa. Kaikki Lontoon alueen lentoasemat ovat matkailijoiden onneksi saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Heathrown kentältä kulkee keskustaan metroyhteys alueen ainoana lentoasemana, ja lentoasemalta keskustaan matkustajia kuljettavat myös Heathrow Express ja Connect-junayhteydet. Gatwickin kentältä keskustaan kulkee Thameslink-junayhteys. Stansted, Southend ja Luton sijaitsevat niin ikään junayhteyden päässä keskustasta. Lisäksi kaikilta asemilta kulkee busseja ympäri metropolialuetta. Lontoon alueella toimii useita eri junayhtiöitä, joten lippujen kelpoisuudesta eri juniin kannattaa olla tarkkana.