Lennot Helsinki–Lontoo

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennä kohteeseen Lontoo alkaen 113€

Näe Lontoo viime hetken lennoilla

Parhaat lentotarjoukset kaikilta lähtöpaikan Helsinki kentiltä.

Lähtö ma, 20 04 2020 Menopaluu ke, 29 04 2020
HEL Helsinki
LCY Lontoo
menopaluu alkaen 174€
Lähtö to, 23 04 2020 Menopaluu pe, 1 05 2020
HEL Helsinki
LTN Lontoo
menopaluu alkaen 124€
Lähtö ke, 22 04 2020 Menopaluu su, 26 04 2020
HEL Helsinki
LHR Lontoo
menopaluu alkaen 136€
Lähtö ma, 13 04 2020 Menopaluu to, 23 04 2020
HEL Helsinki
STN Lontoo
menopaluu alkaen 133€
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Lontoo matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Vaihtokurssi
1.00 EUR = 0.9 GBP
Euro British Pound Sterling
1 GBP = 1.12 EUR
Tarkistettu viimeksi 08 huhtikuuta 2020
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
13%

Junamatkat ovat 13 % kalliimpia kohteessa Lontoo kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
2,8€
Lontoo
3,15€
Ateria
Keskihintainen ravintola
30%

Keskimääräinen ateria on 30 % kalliimpi kohteessa Lontoo kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
13€
Lontoo
16,85€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
37%

Taksimatka kohteessa Lontoo on 37 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6,2€
Lontoo
3,93€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
17%

Kahvi kohteessa Lontoo on 17 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
3,99€
Lontoo
3,33€
( Helsinki lentoasemat
 • ? Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ? Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
) Lontoo lentoasemat
 • ? Heathrow (LHR)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 23 kms
 • ? Gatwick (LGW)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 40 kms
 • ? Luton International (LTN)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 43 kms
 • ? Stansted (STN)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 49 kms
 • ? Southend (SEN)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 57 kms
 • ? London City (LCY)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 12 kms
L Etäisyys: 1821 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki, Suomen suurin kaupunki, tarjoaa vierailijoilleen neljä täysin erilaista vuodenaikaa. Kaupungin monipuolinen kulttuurielämä ja kansainvälinen ilmapiiri tekevät siitä kovassa nosteessa olevan matkailukohteen. Lennot Helsinkiin ja kaupungista maailmalle lähtevät Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta, joka sijaitsee kaupungin pohjoisen naapurin, Vantaan, puolella, noin 18 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Vuosittain lentoasemaa käyttää noin 17 miljoonaa matkustajaa, joten maailmankin mittakaavassa on kyse varsin tärkeästä lentoliikenteen solmukohdasta. Varsinkin Euroopan ja Aasian välisten lentoyhteyksien kannalta Helsinki-Vantaa on merkittävä asema. Kahden terminaalin ja kolmen kiitotien lentokenttä on matkustajan kannalta toimiva ja kooltaan kompakti. Lennot Helsingistä Lontooseen voivat lähteä lentokentän kummasta terminaalista tahansa, eli tarkista oikea terminaali matkalipusta.

Matka lentoasemalle Helsinki

Halvat lennot Helsingistä Lontooseen lähtevät Helsinki-Vantaan lentoasemalta, jonne pääsee kaupungin keskustasta mutkattomasti. Paikallisjunien avulla matka taittuu helposti kaupungin päärautatieasemalta noin puolessa tunnissa. Lentoaseman junaterminaali sijaitsee sisätiloissa, lentokentän kahden terminaalin välissä, mikä on varsin mukava lisä talviaikaan matkustaville. Kehärataa käyttävä paikallisjuna ei suinkaan ole ainut tapa päästä lentoasemalle. HSL:n, eli Helsingin seudun liikenteen, operoimat paikallisbussit kulkevat myös keskustan alueelta lentokentälle, joskin matka-aika on hieman junaa pidempi. Finnairin oma lentokenttäbussi, Finnair City Bus, lähtee päärautatieaseman viereiseltä Elielinaukiolta ja on hieman HSL:n bussia nopeampi vaihtoehto. Luonnollisesti kentälle pääsee myös taksilla, joka on reissaajalle helppo mutta joukkoliikennevälineitä hintavampi kulkuväline. Matka-aika Helsingin keskustasta lentoasemalle taksilla tai omalla autolla on vähintään 30 minuuttia.

Matka kohteeseen Lontoo

Helsingistä Lontooseen suorat lennot kestävät noin kolme tuntia. Perillä matkailijaa odottavat lukuisat maailmankuulut kohteet. Kuten missä tahansa maailmanluokan metropolissa, myös Lontoossa koettavaa riittäisi viikonlopun sijaan kuukausiksi. British Museum ja Tate Modern ovat kulttuurin ystäville ehdottomia kohteita, samaten Shakespeare's Globe -teatteri. Jalkapallon ystäville Lontoo on ehdoton matkakohde, sillä lontoolaisia huippuseuroja on lukuisia, muun muassa Arsenal, Tottenham Spurs, West Ham ja Chelsea. Tower Bridge -silta ja Big Ben kuuluvat kaupungin ikonisimpiin nähtävyyksiin. Olipa kohteenasi sitten mikä tahansa kaupungin alueista, maailman vanhin metro, jota paikalliset kutsuvat nimellä Tube, vie matkailijan kaikkiin kaupungin kolkkiin kohtuullisessa ajassa. Lontoon ilmasto voi olla Brittein saarille tyypilliseen tapaan sateinen, mutta oli sää mikä tahansa, monipuolinen miljoonakaupunki hurmaa varmasti vieraansa.

Matka kaupungin keskustaan

Lontoo, 8,6 miljoonan asukkaan suurkaupunki, on siitä harvinainen eurooppalainen kaupunkikohde, että sitä palvelee jopa kuusi lentoasemaa. Nämä ovat Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, City ja Southend. Suomalainen matkaaja käyttää todennäköisesti kolmea ensin mainittua, jotka ovat matkustajavirroiltaan merkittävimmät Lontoon seudun kentät. Cityn kenttä sijaitsee lähimpänä ydinkeskustaa, London Cityä, ja on erityisesti liikematkaajien suosiossa. Kaikki Lontoon alueen lentoasemat ovat matkailijoiden onneksi saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Heathrown kentältä kulkee keskustaan metroyhteys alueen ainoana lentoasemana, ja lentoasemalta keskustaan matkustajia kuljettavat myös Heathrow Express ja Connect-junayhteydet. Gatwickin kentältä keskustaan kulkee Thameslink-junayhteys. Stansted, Southend ja Luton sijaitsevat niin ikään junayhteyden päässä keskustasta. Lisäksi kaikilta asemilta kulkee busseja ympäri metropolialuetta. Lontoon alueella toimii useita eri junayhtiöitä, joten lippujen kelpoisuudesta eri juniin kannattaa olla tarkkana.

Muita kiinnostavia reittejä