Discover Ireland

Discover Ireland

Joulumarkkinoiden lumoa Dublinissa ja Belfastissa

Ilma täyttyy tiukujen helinästä, joulujuhla saapuu jo kohta.

Nyt onkin oikea aika nauttia juhlatunnelmasta Irlannin joulumarkkinoilla.

Lue lisää tästä » Ireland Tourism

Dublin

Joulun tunnelmaa etsivän ykköskohde on Dublinin viehättävin ostoskatu Grafton Street, missä järjestetään Dublinin vanhimmat perinteikkäät joulumarkkinat. Täältä löydät lahjasäkkiisi uniikin valikoiman irlantilaista laatukäsityötä – asusteista ja puukäsitöistä aina hilloihin ja säilykkeisiin sekä monenmoisiin painotuotteisiin. Lisäksi tarjolla on jouluista ruokaa ja juomaa, kuten hiillostettua grilliruokaa, crêpe-ohukaisia, bratwurstia, suklaafondueta, vanhanajan popcornia, glögiä sekä alkoholittomia joulujuomia.

Lue lisää tästä »

Belfast

Belfastin välkehtivän kaupungintalon kupeesta löytyy myös joulumarkkinat, jotka hurmaavat tunnelmallaan. Keskiössä täällä on irlantilainen käsityöläistaito, kun markkinoiden kaikki viitisentoista kojua tarjoavat paikallisten tuottajien ja käsityöläisten tuotteita. Jos shoppailuinto ei ota laantuakseen, pistäydy vielä Belfastin linnan Christmas Craft festivaaleilla tekemässä lahjalöytöjä, joita itse joulupukkikin kadehtisi.

Lue lisää tästä »

Kodikkaat pubit

Pitkän ostospäivän jälkeen on syytä pitää ansaittu tauko kodikkaassa irkkupubissa vaikka irish coffeen äärellä. Tänä talvena kaamosmasennusta pääsee pakoon Irlantiin, missä iloiset juttutuokiot paikallisten kanssa, maittava irlantilainen ruoka ja tietysti pubien juomatarjonta häivyttävät murheet taivaan tuuliin. Irkkupubien lämmin ja ystävällinen tunnelma takaa ensiluokkaisen pakopaikan myös talven kylmältä viimalta.

Lue lisää tästä »

Tammikuun alennusmyynnit

Tammikuussa Dublinin sydämessä sinua odottavat huikeat joulunjälkeiset tarjoukset. Ale-ostoksille kannattaa suunnata vaikka Irlannin suurimpiin tavarataloihin Arnott'sille ja Cleary'sille. Alennusmyynnit alkavat perinteisesti pari päivää ennen uutta vuotta, ja luvassa on tuntuvia alennuksia muun muassa vaatteiden, korujen ja elektroniikkatuotteiden hintoihin.

Lue lisää tästä »