Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:
Europe
Sweden (SEK)
Norway (NOK)
Denmark (DKK)

Lennot Helsinki–Amsterdam

��
Q
Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Amsterdam

Näe Amsterdam viime hetken lennoilla

Parhaat lentotarjoukset kaikilta lähtöpaikan Helsinki kentiltä.

Lähtö su, 21 elokuuta Menopaluu pe, 02 syyskuuta
HEL Helsinki
AMS Amsterdam
menopaluu alkaen 176€
Lähtö la, 03 syyskuuta Menopaluu la, 03 syyskuuta
HEL Helsinki
AMS Amsterdam
menopaluu alkaen 130€
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Amsterdam matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
10%

Junamatkat ovat 10 % kalliimpia kohteessa Amsterdam kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
2,8€
Amsterdam
3,2€
Ateria
Keskihintainen ravintola
50%

Keskimääräinen ateria on 50 % kalliimpi kohteessa Amsterdam kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
12€
Amsterdam
18€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
20%

Taksimatka kohteessa Amsterdam on 20 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6,45€
Amsterdam
5€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
12%

Kahvi kohteessa Amsterdam on 12 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,02€
Amsterdam
3,52€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Amsterdam lentoasemat
 • ( Schiphol (AMS)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 2 kms
 • ( Welschap (EIN)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 108 kms
 • ( Rotterdam (RTM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 64 kms
K Etäisyys: 1502 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki, Itämeren tytär ja maamme suurin kaupunki on paitsi hallinnon ja kulttuurin keskus, myös suomalaisten portti maailmalle. Helsinki-Vantaan lentoasema on Suomen tärkein lentoasema kaikilla mittareilla. Sen kautta matkustaa vuosittain yli 17 miljoonaa matkustajaa. Lentoasema on saanut toiminnastaan lukuisia tunnustuksia muun muassa IATA:n (Kansainvälinen ilmakuljetusliitto) kuin erinäisten medioidenkin taholta. Lentoaseman toiminnasta ja ylläpidosta vastaa valtionyhtiö Finavia. Lentoasemaan kuuluu kaksi terminaalia, terminaalit 1 ja 2. Nämä ovat kävelymatkan päässä toisistaan ja niitä yhdistää kokonaan sisätiloissa kulkeva käytävä. Finnair, jonka liikenteen solmukohta lentoasema on, toimii terminaalissa 2. Terminaalissa 1 toimivia merkittäviä lentoyhtiöitä ovat SAS ja Lufthansa. Pysäköintipaikkoja lentoasemalla on yli 10 000. Sen sisätiloissa on käytössä maksuton ja nopea Wi-Fi.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee, kuten sen nimestäkin käy ilmi, Vantaan kaupungissa. Helsingin keskustasta on matkaa lentoasemalle linnuntietä 18 kilometriä pohjoiseen. Lyhintä ajoreittiä pitkin matka on 20 kilometriä. Ajomatkaan kuluu tavallisesti noin 30 minuuttia, mutta isot ruuhkat voivat toisinaan pidentää matka-aikaa merkittävästikin.

Julkisen liikenteen yhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle ovat hyvät Helsingin keskustasta. Kehärataa pitkin lentoasemalle pääsee lähijunilla I ja P, matka-aika Helsingin päärautatieasemalta lentokentälle on lyhimmillään hieman alle puoli tuntia. Elielinaukiolta Finnair City Bus -lentokenttäbussi kulkee lentoasemalle noin 30 minuutissa. Hieman edullisempi ja myös hieman hitaampi vaihtoehto on käyttää HSL:n bussilinjaa 615. Yksi mahdollisuus on ottaa tavallinen taksi alleen, mutta pääkaupunkiseudulla tarjolla on myös kiinteähintaisia ryhmätaksipalveluja.

Matka kohteeseen Amsterdam

Helsingistä Amsterdamiin suorat lennot kestävät noin 2,5 tuntia. Vaikka Amsterdamissa on yli 740 000 asukasta, suurkaupunkimaisuus ei leimaa tätä rentoa mannereurooppalaista kaupunkia. Kanaalien halkomassa maisemassa vallitsee ajoittain miltei kylämäinen tunnelma, ja matkailijan ei ole vaikea tuntea oloaan kotoisaksi. Silti – kulttuurin, historian ja ostosmahdollisuuksien puolesta – kaupunki tarjoaa ihmeteltävää vaikka loppuelämäksi.

Hollannin taloudellinen kukoistus on luonut vaurautta myös Amsterdamiin, joka oli aikanaan yksi maailmantalouden tärkeimmistä keskuksista. Vauraus näkyy myös Hollannin kultaisen kauden taiteessa, jota kaupungissa voi ihailla vaikkapa Rijksmuseum- ja Van Gogh -museoissa. Klassismin ajan arkkitehtuurin ehkä upein näytekappale kaupungissa on kuninkaanlinna, Koninklijk Paleis. Linna on avoin myös vierailijoille. Keskustan tärkeimmät ostoskadut ovat Kalverstraat ja Leidsestraat.

Matka kaupungin keskustaan

Halvat lennot Helsingistä Amsterdamiin suuntaavat Schipholin lentoasemalle, joka sijaitsee kaupungin rajojen ulkopuolella, Haarlemmermeerin kunnan alueella. Etäisyys tältä Alankomaiden suurimmalta lentoasemalta itse kaupungin keskustaan on noin 18 kilometriä. Lennot Helsingistä Amsterdamiin ovat pääasiallisesti alankomaalaisen KLM:n ja kotimaisen Finnairin operoimia, mutta vaihdollisia yhteyksiä löytyy myös muilta yhtiöiltä.

Lentokentän juna-asema sijaitsee lentoaseman yhteydessä, lyhyen kävelymatkan päässä saapuneiden lentojen alueelta. Junamatka Amsterdamin keskustaan kestää noin 15 minuuttia. Varmista kuitenkin nousevasi oikeaan junaan, sillä lentoasemalta lähtee junia moniin muihinkin kohteisiin. Bussilla keskustaan matkustaminen on myös mahdollista. Shuttle-kuljetuksia on saatavilla useimpiin hotelleihin, ja aina kannattaa varmistaa, onko juuri sinun majoituspaikassasi mahdollisuus maksuttomaan lentokenttäkuljetukseen. Taksit löytyvät suoraan Schiphol Plaza -aukiolta terminaalirakennuksesta poistuessasi. Schipholista löytyvät myös lukuisien autovuokraamoiden palvelut.

Muita kiinnostavia reittejä

Flyg från Helsingfors till Amsterdam
Fly fra Helsinki til Amsterdam
Fly fra Helsinki til Amsterdam