Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:
Europe
Sweden (SEK)
Norway (NOK)
Denmark (DKK)

Lennot Helsinki–Ateena

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Ateena

Näe Ateena viime hetken lennoilla

Parhaat lentotarjoukset kaikilta lähtöpaikan Helsinki kentiltä.

Lähtö la, 10 joulukuuta Menopaluu su, 11 joulukuuta
HEL Helsinki
ATH Ateena
menopaluu alkaen 207€
Lähtö ke, 28 joulukuuta Menopaluu to, 29 joulukuuta
HEL Helsinki
ATH Ateena
menopaluu alkaen 378€
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Ateena matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
60%

Junamatkat kohteessa Ateena ovat 60 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
2,8€
Ateena
1,2€
Ateria
Keskihintainen ravintola
10%

Ateria kohteessa Ateena on 10 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
13€
Ateena
12€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
50%

Taksimatka kohteessa Ateena on 50 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
7€
Ateena
3,5€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
20%

Kahvi kohteessa Ateena on 20 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,09€
Ateena
3,27€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Ateena lentoasemat
 • ( E. Venizelos (ATH)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 20 kms
K Etäisyys: 2468 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki on suosittu kaupunkikohde, jonka merellinen sijainti, runsaat nähtävyydet ja upea kulttuuritarjonta tekevät siitä monipuolisen kohteen lyhyelle tai pidemmällekin vierailulle. Helsingin lentokenttä, eli Helsinki-Vantaa, on Suomen suurin lentokenttä. Se on kansainvälinen lentokenttä, jonka kautta kulkee noin 90 prosenttia kaikista Suomeen saapuvista kansainvälisistä lennoista, myös halvat lennot Helsingistä Ateenaan. Lentokentällä on kaksi terminaalia, jotka on yhdistetty toisiinsa käytävällä, joten niiden välillä liikkuminen on helppoa. Lentokenttä on moderni ja toimiva, ja kenttää laajennetaan ja parannetaan jatkuvasti. Se sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta, ja matkailijoiden onneksi kulkuyhteydet kentälle ovat erinomaiset. Suorat lennot Helsingistä Ateenaan lennetään vain Helsinki-Vantaan lentokentältä, joten kaikki lentomatkat Suomesta Ateenaan tehdään Helsingin kautta.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee Vantaan puolella, tarkemmin sanottuna noin 5 kilometriä Tikkurilasta länteen ja 17 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Lentokentälle on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä, junalla tai bussilla. Paikallisjuna kulkee Tikkurilan tai Myyrmäen kautta ja lentoaseman pysäkki sijaitsee terminaalien välisessä käytävässä, joten terminaaleihin siirtyminen on helppoa. Busseja lentoasemalle kulkee niin Elielinaukiolta, Rautatientorilta kuin Hakaniemestäkin. Taksillakaan matka ei kestä kauaa, sillä ajo Helsingin keskustasta lentokentälle kestää noin puoli tuntia.

Terminaalin vieressä on pysäköintialue, josta voi varata pysäköintipaikan myös etukäteen. Netistä voit myös tarkistaa parkkipaikkojen hinnat sekä saatavuuden välttääksesi yllättävät ongelmat lentokentän ruuhka-aikoina. Pysäköintialueelta terminaaleihin pääsee kätevästi ilmaisella bussikuljetuksella, jonka järjestää Finavia AirPortBus.

Matka kohteeseen Ateena

Ateena on kutsuva sekoitus historiaa, joka ulottuu 1500-luvulle ennen Kristusta, ja modernia elämänmenoa, josta todistaa vaikkapa maailman edistyksellisin metroliikenne. Ateenan vanha kaupunki on nimeltään Pláka, ja alue on todellinen nähtävyys itsessään. Sen ikivanhoilla kujilla voi nauttia entisaikojen tunnelmasta ja ihastuttavista putiikeista. Herkullista ruokaa kannattaa maistella yhdessä sen aidoista perinteisistä tavernoista. Plákassa sijaitsee myös upea, 1000-luvulla rakennettu ortodoksikirkko Panagía Kapnikaréa.

Akropolis-kukkula Parthenon-temppeleineen kuljettaa kävijän vuosituhansien taakse, antiikin aikaan. Ateenassa on myös lukuisia hienoja museoita, kuten Kreikan kansallinen arkeologinen museo sekä Benaki-museo. Kreikan parlamenttitalon takana sijaitsee Ateenan kansallispuisto, jonka vehreissä maisemissa kaupunkimatkailija voi virkistyä. Parlamenttitalon edustalla voi taas seurata vahdinvaihtoa, joka tapahtuu joka tunti.

Matka kaupungin keskustaan

Ateenan kansainvälinen lentokenttä on viralliselta nimeltään Eleftherios Venizelos, ja tälle kentälle laskeutuvat myös lennot Helsingistä Ateenaan. Kenttä sijaitsee noin 30 kilometriä Ateenan ydinkeskustasta kaakkoon. Lentokentällä on kaksi terminaalia, ja niiden välillä pystyy liikkumaan maanalaista käytävää pitkin. Jos lentoasemalta haluaa siirtyä ydinkeskustaan, on kätevin tapa siihen metro. Metrolinja numero 3 pysähtyy Sýntagman ja Monastirakin asemilla, jotka sijaitsevat ydinkeskustassa. Lentokentän metroasema on lähellä terminaalia ja sinne on kävelyreitti lentoasemalta sisätiloja pitkin. Siirtyminen metroasemalle ja sieltä keskustaan on siis yksinkertaista.

Lentokentältä kaupunkiin pääsee myös bussilla, mutta kannattaa muistaa, että Ateena on miljoonakaupunki, jossa ruuhkat saattavat olla melkoiset. Tämä koskee myös takseja, joita on tarjolla lentokentän uloskäynnillä runsaasti. Ateenan lentokentältä löytyy myös monia autovuokraamoja.

Muita kiinnostavia reittejä

Flyg från Helsingfors till Aten
Fly fra Helsinki til Athen
Fly fra Helsinki til Athen