Halvat lennot kohteeseen Ateena

Hae yli 60 000 reitin ja yli 440 lentoyhtiön joukosta parhailla hinnoilla alk 159€

Viime hetken lennot kohteeseen Ateena

Lähtö ti, 06 helmi Menopaluu pe, 09 helmi
HEL Helsinki
ATH Ateena
menopaluu alkaen 159€
Lähtö su, 28 tammi Menopaluu la, 03 helmi
TKU Turku
ATH Ateena
menopaluu alkaen 329€
Suositut lentoreitit kohteeseen Ateena

Kaikki matkastasi - Ateenassa

Vieraile - Ateenassa

Historiaa rakastava matkailija ei voi jättää Kreikan pääkaupunkia Ateenaa näkemättä. Yksi maailman vanhimmista kaupungeista sulkee syleilyynsä monia maailman merkittävimpiä historiallisia monumentteja, mukaanlukien legendaarisen Akropoliksen. Ateena on länsimaisen kulttuurin, demokratian ja filosofian kehto, ja historia onkin piirtänyt jälkensä kaupunkiin. Ateena on tulvillaan kiehtovia museoita ja arkkitehtuuria monilta eri aikakausilta. Tämä muinainen metropoli on kuitenkin myös jännittävä matkakohde heille, jotka etsivät taidetta, ulkoilmatapahtumia ja ostosmahdollisuuksia.

Mitä tehdä - Ateenassa

Historiaa huokuva Ateena ei jätä ketään kylmäksi. Akropoliksen Athene-jumalattarelle omistettua Parthenin temppeliä pidetään tärkeimpänä antiikin kreikkalaisena nykypäiviin asti säilyneenä rakennuksena. Täällä legendaarinen Kreikan mytologia jumalineen ja jumalattarineen todella herää henkiin. Akropoliin ja Monastirakin välissä sijaitsee Agora, muinainen tori, jolla mm. Sokrates ja Plato kävivät filosofisia keskustelujaan kauan sitten. Monastiraki on alue, johon kannattaa suunnata ostoksille. Sunnuntaisin pidettävä kirpputori ja turistikauppojen välistä löytyvät uniikit kaupat ovat otollisia paikkoja aarteiden etsintään. Muita hyviä paikkoja ostosten tekoon ovat muutamat valtavat ostoskeskukset, Plaka, Kolonaki ja Ermou-katu, joka yhdistyy Sýntagma-aukioon, eli Ateenan keskusaukioon. Näiltä alueilta löytyvät myös monenkirjavat ravintolat sekä yöelämä. Boheemimpaa elämää, taidegallerioita ja pikkuputiikkeja löydät esimerkiksi Gazin, Psirin, Exarchian tai Metaxourgion alueilta. Ateena on myös maailman paras paikka löytää autenttista kreikkalaista ruokaa, ja kaupungissa on enemmän teatterinäyttämöitä kuin missään muualla maailmassa. Poimi mukaan matkavinkkimme Ateenaan:

  • Katsele maisemia Lykavittósin vuorelta
  • Vieraile Kansallisessa arkeologisessa museossa ihailemassa maailman suurinta kokoelmaa antiikin kreikkalaisia aarteita
  • Katso leffa jossakin kaupungin monista ulkoilmaelokuvateattereista (kokeile vaikka Thision-elokuvateatteria)
  • Maistele souvlakia, mezzejä ja ouzoa
  • Osallistu johonkin kauungin lukemattomista historiallisista kierroksista
  • Vieraile Panathinaïkó-stadionilla, ensimmäisten modernien olympialaisten marmoriareenalla
Ateena

Lentokenttiä - Ateenassa

Ateenan päälentokenttä on Eleftherios Venizelos