Sweden (SEK)
Denmark (DKK)

Lennot Helsinki–Funchal

��
Q
Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Funchal

Näe Funchal viime hetken lennoilla

Parhaat lentotarjoukset kaikilta lähtöpaikan Helsinki kentiltä.

Lähtö pe, 01 heinäkuuta Menopaluu ma, 04 heinäkuuta
HEL Helsinki
FNC Funchal
menopaluu alkaen 218€
Lähtö ti, 12 heinäkuuta Menopaluu pe, 22 heinäkuuta
HEL Helsinki
FNC Funchal
menopaluu alkaen 288€
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Funchal matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
29%

Junamatkat kohteessa Funchal ovat 29 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
2,8€
Funchal
1,98€
Ateria
Keskihintainen ravintola
40%

Ateria kohteessa Funchal on 40 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
12€
Funchal
7€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
51%

Taksimatka kohteessa Funchal on 51 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6,45€
Funchal
3,13€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
65%

Kahvi kohteessa Funchal on 65 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,08€
Funchal
1,44€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Funchal lentoasemat
 • ( Madeira (FNC)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 4 kms
K Etäisyys: 4307 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki, Pohjolan helmi Itämeren rannalla, on nykyään yksi Pohjoismaiden suosituimmista kaupunkikohteista. Muutkin kuin suomalaiset ovat huomanneet, että kaupungin kulttuuritarjonta ja alueen luonnonläheiset elämykset ovat vertaansa vailla.

Monien kansainvälisten suurkaupunkien tavoin myös Helsingissä kansainvälinen lentoasema on sijoitettu kaupungin ulkopuolelle. Helsinki-Vantaan lentokenttä sijaitsee naapurikaupungin Vantaan alueella, noin 18 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. 17 miljoonaa matkustajaa eri puolilta maailmaa käyttää kenttää vuosittain, mutta silti kompaktin kokoisella Helsinki-Vantaalla asiointi on lähes aina sujuvaa. Jonoja turvatarkastuksiin syntyy vain kentän kiireisimpinä sesonkiaikoina, esimerkiksi jouluisin ja kesäisin. Lentoaseman kaksi terminaalia sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan ja ne on yhdistetty toisiinsa kätevällä yhdyskäytävällä.

Matka lentoasemalle Helsinki

Lennot Helsingistä Madeiralle lähtevät aina Helsinki-Vantaan kentältä. Helsingistä Madeiralle suorat lennot kestävät hieman alle kuusi tuntia, ja nykyään suoria lentoja suosittuun kohteeseen lennetään ympäri vuoden. Yhteydet Helsingin keskustasta lentokentälle ovat hyvät. Lentoasema sai vuonna 2015 pitkään kaipaamansa junayhteyden niin kutsutun kehäradan valmistumisen myötä. Matka-aika lentokentälle Helsingin päärautatieasemalta paikallisjunaa käyttäen on noin puoli tuntia. Samaan junaan voi hypätä myös esimerkiksi Pasilassa ja Tikkurilassa.

Keskustasta lentokentälle pääsee junan lisäksi myös esimerkiksi bussilla ja taksilla. Taksi sekä muutaman yhtiön tarjoamat hieman edullisemmat kimppataksit lentokentälle ovat matkailijalle vaivaton vaihtoehto. Finnairin operoima Finnair City Bus -lentokenttäbussi lähtee liikkeelle päärautatieaseman vieressä sijaitsevalta Elielinaukiolta. Matkaaja voi käyttää myös HSL:n operoimia seutuliikenteen busseja.

Matka kohteeseen Funchal

Halvat lennot Helsingistä Madeiralle kuljettavat matkailijan idyllisen portugalilaisen saaristoelämän ytimeen. Madeira on Portugalille kuuluva saariryhmä, mutta yleensä Madeira-nimellä viitataan saariryhmän samannimiseen pääsaareen, joka on myös alueelle matkaavien turistien pääkohde. Saaren suurin asukaskeskittymä on Funchalin kaupungissa, joka sijaitsee eteläisellä rannikolla. Siellä suosittu nähtävyys on esimerkiksi rehevä kasvitieteellinen puutarha, Jardim Botânico da Madeira.

Luonnossa liikkumisesta nauttivalle Madeira tarjoaa lukuisia eritasoisia patikointi- ja vaellusreittejä kumpuilevassa, monipuolisessa maastossa. Saaren pienissä kylissä taukoa pitäviä retkeilijöitä palvellaan sydämellisesti. Lämpötilojen ja säiden puolesta saari on varsin ihanteellinen miltei ympäri vuoden, sillä vuorokauden keskilämpötila harvoin laskee alle 15 lämpöasteen. Sadepäiviä ei Madeiran vuoteen sisälly monia, kesäkuukausina ei käytännössä lainkaan.

Matka kaupungin keskustaan

Madeiran kansainvälinen lentoasema, joka tunnetaan saarella syntyneen jalkapalloilijan mukaan myös nimellä Cristiano Ronaldo Airport, sijaitsee saaren itäpuolella, Santa Cruzin kuntakeskuksen pohjoispuolella. Madeiran suurimpaan kaupunkiin Funchaliin sieltä on noin 16 kilometriä, eli noin puolen tunnin ajomatka. Asemalla on yksi matkustajaterminaali.

Ronaldon nimikkolentoasemalta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet eri puolille Madeiran saarta. Shuttle-kuljetukset SAM-yhtiön busseilla vievät matkustajat lentoasemalta Funchalin keskustaan noin puolessa tunnissa. Saman yhtiön bussit hoitavat paikallisliikennettä myös lentoasemalta kohti saaren itäistä kärkeä. Taksiasema löytyy heti saapuvien lentojen alueen ulkopuolelta. Monella hotellilla on joko hintaan kuuluva tai pienestä lisämaksusta järjestyvä lentokenttäkuljetus, jota kannattaa tiedustella.

Muita kiinnostavia reittejä

Flyg från Helsingfors till Funchal
Fly fra Helsinki til Funchal