Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Madrid

Viime hetken lennot kohteesta Helsinki kohteeseen Madrid

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Madrid
la, 06 heinäk. HEL - MAD
ti, 09 heinäk. MAD - HEL
271€
Hinta/matkustaja
Helsinki Madrid
la, 03 elok. HEL - MAD
110€
Hinta/matkustaja
Helsinki Madrid
ti, 02 heinäk. HEL - MAD
to, 04 heinäk. MAD - HEL
256€
Hinta/matkustaja
Helsinki Madrid
to, 27 kesäk. HEL - MAD
la, 29 kesäk. MAD - HEL
357€
Hinta/matkustaja
Helsinki Madrid
ke, 10 heinäk. HEL - MAD
su, 14 heinäk. MAD - HEL
353€
Hinta/matkustaja
Helsinki Madrid
su, 14 heinäk. HEL - MAD
to, 18 heinäk. MAD - HEL
278€
Hinta/matkustaja

Reittitiedot

Elinkustannustason vertailu

Juna Paikallinen, yksisuuntainen lippu
50% Junamatkat kohteessa Madrid ovat 50 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 2,95€
Madrid 1,5€
Ateria Keskihintainen ravintola
0% Ateria kohteessa Madrid maksaa suunnilleen saman verran kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 15€
Madrid 15€
Etäisyys: 2948 kms
Helsinki lentoasemat
Helsinki Vantaa (HEL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Helsinki Malmi (HEM) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Madrid lentoasemat
Adolfo Suárez Madrid - Barajas (MAD) Etäisyys kaupungin keskustasta: 13 kms
Torrejon (TOJ) Etäisyys kaupungin keskustasta: 24 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Trendikäs ja cool, mutta samaan aikaan myös maanläheinen ja lämminhenkinen. Tätä kaikkea on Helsinki. Ulkomailta saapuvien matkailijoiden on mahdollista kokea Helsingissä koko Suomi pienoiskoossa. Suomalaisille Helsinki on jo pitkään ollut portti maailmalle, ja maailman lentokentille kaupungista ponnistetaan Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta. Kenttä sijaitsee kaupungin keskustasta 18 kilometriä pohjoiseen, naapurikaupungissa Vantaalla.

Tyylikäs lentoasema palvelee vuositasolla yli 17 miljoonaa matkustajaa, ja kenttä on saanut muun muassa hyvien palveluidensa ja toimivuutensa ansiosta paljon kiitosta myös kansainvälisesti. Lentoasemalla on kaksi terminaalia, jotka ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Joko terminaalista 1 tai 2, lentoyhtiöstä riippuen, lähtevät myös halvat lennot Helsingistä Madridiin.

Matka lentoasemalle Helsinki

Keskustasta on helppoa kulkea Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta lennot Helsingistä Madridiin lähtevät. Vuodesta 2015 lähtien lentomatkaajien käytössä on ollut päärautatieasemalta lentoasemalle kulkeva lähijuna, jolla matka taittuu noin puolessa tunnissa. Juna pysähtyy matkan varrella useilla pysäkeillä, esimerkiksi vilkkaasti liikennöidyllä Pasilan asemalla. Lentoasemalla junapysäkiltä on suora yhteys terminaaleihin, eikä matkailijoiden tarvitse astua ulos sisätiloista oikeaan terminaaliin päästäkseen.

Helsingin keskustasta pääsee lentoasemalle myös taksilla tai bussilla. Taksilla matka taittuu, ilman ruuhkia, noin puolessa tunnissa. Mikäli liikut mieluiten omalla autolla, maksullista parkkitilaa lentoaseman välittömässä läheisyydessä on runsaasti. Linja-autoja suosivat voivat valita joko HSL:n seutuliikenteen bussit tai Finnair City Bus -lentokenttäbussin. Jälkimmäinen on hieman kalliimpi, mutta myös nopeampi ja mukavampi.

Matka kohteeseen Madrid

Helsingistä Madridiin suorat lennot vievät noin neljä ja puoli tuntia. Siinä missä Euroopan moni suurkaupunki on tunnettu muutamista pakollisista nähtävyyksistä tai maamerkeistä, on Madrid ymmärrettävissä parhaiten kokonaisuutena, jonka eri kaupunginosien kudelma muodostaa. Matkailijalle voi suositella vaikkapa kuninkaallista Palacio Real -palatsia ja keskeistä Puerta del Sol -aukiota, mutta kaupunkiin kannattaa keskittyä kaikkia aisteja hivelevänä kokonaisuutena. Ota aikaa kävelyyn, paikallisten herkkujen maisteluun ja urbaanista tunnelmasta nauttimiseen. Vaikka Madridin metrojärjestelmä on varsin kattava ja moderni, jalkaisin matkailija pääsee parhaiten kokemaan kaupunginosien väliset vivahde-erot. Syksyisin ja keväisin kaupungissa voi sataa, mutta myös aurinkoisia päiviä on paljon. Talvisin lämpötilat eivät juuri ikinä tipu pakkasen puolelle, ja kesät voivat puolestaan olla kaupungissa suomalaismatkustajan mielestä jopa tukahduttavan kuumia.

Matka kaupungin keskustaan

Madridin lentokenttä, viralliselta nimeltään Adolfo Suárez Madrid-Barajasin kansainvälinen lentoasema, sijaitsee Madridin kaupungin sisällä, mutta melko kaukana ydinkeskustasta. Esimerkiksi kaupungin keskustan Puerta del Sol -aukiolle kentältä on matkaa noin 13 kilometriä, ja ajomatka kestää tavallisesti – ilman suuria ruuhkia – ydinkeskustaan noin 20 minuuttia. Julkisilla kulkuvälineillä matkaan on varattava ainakin puolisen tuntia.

Madridin kansainvälinen lentoasema käsittää neljä terminaalia, ja ilmainen, ympäri vuorokauden toimiva shuttle-kuljetus yhdistää terminaalit toisiinsa. Kaikista terminaaleista pääsee metrolinjalla 8 kaupungin keskustan alueelle. Metron määränpää on Nuevos Ministerios -asema. Terminaalista 4 pääsee myös lähijunalla eri puolilla Madridia sijaitseviin kohteisiin. Myös paikallisbussit kulkevat terminaaleista Madridin eri alueille.