Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Oslo

Viime hetken lennot kohteesta Helsinki kohteeseen Oslo

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Oslo
la, 06 heinäk. HEL - OSL
su, 07 heinäk. OSL - HEL
181€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
ti, 03 syysk. HEL - OSL
34€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
ti, 02 heinäk. HEL - OSL
ke, 03 heinäk. OSL - HEL
149€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
ti, 25 kesäk. HEL - OSL
ke, 26 kesäk. OSL - HEL
177€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
ke, 10 heinäk. HEL - OSL
to, 11 heinäk. OSL - HEL
178€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
ti, 16 heinäk. HEL - OSL
to, 18 heinäk. OSL - HEL
156€
Hinta/matkustaja

Reittitiedot

Elinkustannustason vertailu

Juna Paikallinen, yksisuuntainen lippu
21% Junamatkat ovat 21 % kalliimpia kohteessa Oslo kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 2,95€
Oslo 3,58€
Ateria Keskihintainen ravintola
28% Keskimääräinen ateria on 28 % kalliimpi kohteessa Oslo kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 15€
Oslo 19,22€
Vaihtokurssi
1 EUR = 11.56 NOK
1 NOK = 0.09 EUR
Tarkistettu viimeksi 21 kesäkuuta 2024
Etäisyys: 787 kms
Helsinki lentoasemat
Helsinki Vantaa (HEL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Helsinki Malmi (HEM) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Oslo lentoasemat
Oslo Airport (OSL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 37 kms
Moss Rygge (RYG) Etäisyys kaupungin keskustasta: 60 kms
Torp Sandefjord (TRF) Etäisyys kaupungin keskustasta: 85 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki on historian ja kulttuurin ystävän pohjoismainen unelmakohde. Myös Suomen liike-elämän keskuksena tunnetun kaupungin lukuisista nähtävyyksistä ovat kasvavissa määrin kiinnostuneita niin suomalaiset kuin ulkomailtakin saapuvat matkailijat. Helsinkiin saavutaan ja sieltä lähdetään usein Vantaan puolella sijaitsevan Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta. Lentokentälle on Helsingin ydinkeskustasta lähes 20 kilometriä, ja Vantaan Tikkurilasta kentälle kertyy matkaa viitisen kilometriä. Lentoasema käsittää terminaalit T1 ja T2, joista molemmista liikennöidään niin ulkomaille suuntaavia kuin kotimaanlentojakin. Terminaali määräytyy lentoyhtiön mukaan. Voit kätevästi tarkistaa lentolipustasi, mistä halvat lennot Helsingistä Osloon lähtevät. Tasokkaalta lentokentältä löytyy matkailijoille runsaasti tarpeellisia palveluita, kuten kauppoja, kahviloita, apteekki ja rahanvaihtopiste. Myös ilmainen WiFi-yhteys on lentomatkustajien käytössä.

Matka lentoasemalle Helsinki

Lennot Helsingistä Osloon ovat suosittuja niin turistien kuin työmatkaajienkin keskuudessa. Lennot kaupunkiin lähtevät Helsinki-Vantaan lentokentältä, jonne pääsee helposti eri puolilta Helsingin seutua muun muassa lähijunilla (I ja P), seutuliikenteen linja-autoilla ja Helsingin päärautatieasemalta starttaavalla Finnair City Bus -lentokenttäbussilla. Metroyhteyttä lentoasemalle ei ainakaan toistaiseksi ole. Myös taksi on vaivaton vaihtoehto kentälle suunnatessa, tosin halvin vaihtoehto se ei ole.

Helsinki-Vantaan lentokentällä on hyvät ja turvalliset parkkihallit myös pidempään reissussa viipyvien matkailijoiden autoille. Ajoaika Helsingin keskustasta kentälle on noin 30 minuuttia. Autolla, taksilla ja bussilla liikkuvien on kuitenkin varauduttava pääkaupunkiseudun ruuhkiin, jotka voivat hidastaa matkantekoa. Rautatieasemalta lähtevä, monella väliasemalla pysähtyvä lähijuna on aikatauluiltaan luotettavin kulkuväline.

Matka kohteeseen Oslo

Oslo lähialueineen kutsuu suomalaismatkailijoita kohtuuhintaisilla lennoilla, vaikkakaan itse kaupunkia ei voi kutsua budjettimatkailijan ykköskohteeksi. Monien pohjoismaisten kaupunkien tavoin Oslo on tunnettu melko korkeasta hintatasostaan. Samalla se on kuitenkin myös turvallinen ja edistyksellinen kaupunki, jossa matkailijat voivat lomailla laadukkaasti.

Keskusta sijoittuu Karl Johan gate -pääkadun ympärille, ja tällä alueella matkailijaa odottavat erinomaiset ostosmahdollisuudet. Rannan läheisyydessä kulkeva Aker Brygge -katu on kesällä suosittu paikka nautiskella auringosta. Sen varrella on useita merinäköaloin varustettuja kahviloita, ravintoloita ja terasseja. Kaupungin yöelämä on vilkasta, ja tarjolla on useita trendikkäitä ja tasokkaita illanistujaispaikkoja ja yökerhoja. Oslossa on myös lukuisia kulttuurisesti ja historiallisesti tärkeitä nähtävyyksiä, kuten Akerhusin linna, kuninkaallinen linna, oopperatalo, tuomiokirkko, Vikingskipshuset-viikinkilaivamuseo ja Munch-museo. Vaikuttava kaupungintalo on myös suosittu nähtävyys.

Matka kaupungin keskustaan

Helsingistä Osloon suorat lennot saapuvat Oslon päälentokentälle, Gardermoenin lentoasemalle, joka sijaitsee noin 45 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kentältä kaupungin ytimeen pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Lentokentältä lähtevän metrolinjan pysäkkejä keskustassa ovat muun muassa Nationaltheatret-kansallisteatteri, Stortinget tai Oslo S -keskusrautatieasema. Nopeasti kentältä keskustaan voi siirtyä myös Airport Express Train -junalla. Lentokenttäbussit, kuten Ruter, Flybussen ja Flybussekspressen, vievät kentältä keskustaan noin 15 minuutin välein. Taksi on tilattavissa saapuvien lentojen aulassa sijaitsevasta Taxi information desk -pisteestä. Autovuokraamot löytyvät niin ikään saapuvien hallista. Oslosta on hyvät yhteydet muualle Norjaan, ja pidempää matkaa suunnittelevalle se toimiikin hyvänä välietappina. Myös kansallisen rautatieyhtiön NSB:n (Noregs statsbaner) junilla pääsee kentältä eri puolille Osloa ja myös muualle Norjaan.