Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Oslo

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Oslo

Viime hetken lennot kohteeseen Oslo

Varaa ennen kuin on myöhäistä.

Helsinki Oslo
ti, 10 lokakuuta HEL - OSL
ke, 11 lokakuuta OSL - HEL
110€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
to, 16 marraskuuta HEL - OSL
40€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
ti, 17 lokakuuta HEL - OSL
ke, 18 lokakuuta OSL - HEL
110€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
la, 21 lokakuuta HEL - OSL
ma, 23 lokakuuta OSL - HEL
140€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
pe, 27 lokakuuta HEL - OSL
su, 29 lokakuuta OSL - HEL
114€
Hinta/matkustaja
Helsinki Oslo
ke, 01 marraskuuta HEL - OSL
pe, 03 marraskuuta OSL - HEL
111€
Hinta/matkustaja
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Oslo matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Vaihtokurssi
1.00 EUR = 11.37 NOK
Euro Norwegian Krone
1 NOK = 0.09 EUR
Tarkistettu viimeksi 03 lokakuuta 2023
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
14%

Junamatkat ovat 14 % kalliimpia kohteessa Oslo kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
3,1€
Oslo
3,54€
Ateria
Keskihintainen ravintola
30%

Keskimääräinen ateria on 30 % kalliimpi kohteessa Oslo kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
14€
Oslo
17,7€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
26%

Taksi on 26 % kalliimpi kohteessa Oslo kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
7€
Oslo
8,85€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
9%

Kahvi kohteessa Oslo on 9 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,34€
Oslo
3,96€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Oslo lentoasemat
 • ( Oslo Airport (OSL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 37 kms
 • ( Moss Rygge (RYG)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 60 kms
 • ( Torp Sandefjord (TRF)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 85 kms
K Etäisyys: 787 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki on historian ja kulttuurin ystävän pohjoismainen unelmakohde. Myös Suomen liike-elämän keskuksena tunnetun kaupungin lukuisista nähtävyyksistä ovat kasvavissa määrin kiinnostuneita niin suomalaiset kuin ulkomailtakin saapuvat matkailijat. Helsinkiin saavutaan ja sieltä lähdetään usein Vantaan puolella sijaitsevan Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta. Lentokentälle on Helsingin ydinkeskustasta lähes 20 kilometriä, ja Vantaan Tikkurilasta kentälle kertyy matkaa viitisen kilometriä. Lentoasema käsittää terminaalit T1 ja T2, joista molemmista liikennöidään niin ulkomaille suuntaavia kuin kotimaanlentojakin. Terminaali määräytyy lentoyhtiön mukaan. Voit kätevästi tarkistaa lentolipustasi, mistä halvat lennot Helsingistä Osloon lähtevät. Tasokkaalta lentokentältä löytyy matkailijoille runsaasti tarpeellisia palveluita, kuten kauppoja, kahviloita, apteekki ja rahanvaihtopiste. Myös ilmainen WiFi-yhteys on lentomatkustajien käytössä.

Matka lentoasemalle Helsinki

Lennot Helsingistä Osloon ovat suosittuja niin turistien kuin työmatkaajienkin keskuudessa. Lennot kaupunkiin lähtevät Helsinki-Vantaan lentokentältä, jonne pääsee helposti eri puolilta Helsingin seutua muun muassa lähijunilla (I ja P), seutuliikenteen linja-autoilla ja Helsingin päärautatieasemalta starttaavalla Finnair City Bus -lentokenttäbussilla. Metroyhteyttä lentoasemalle ei ainakaan toistaiseksi ole. Myös taksi on vaivaton vaihtoehto kentälle suunnatessa, tosin halvin vaihtoehto se ei ole.

Helsinki-Vantaan lentokentällä on hyvät ja turvalliset parkkihallit myös pidempään reissussa viipyvien matkailijoiden autoille. Ajoaika Helsingin keskustasta kentälle on noin 30 minuuttia. Autolla, taksilla ja bussilla liikkuvien on kuitenkin varauduttava pääkaupunkiseudun ruuhkiin, jotka voivat hidastaa matkantekoa. Rautatieasemalta lähtevä, monella väliasemalla pysähtyvä lähijuna on aikatauluiltaan luotettavin kulkuväline.

Matka kohteeseen Oslo

Oslo lähialueineen kutsuu suomalaismatkailijoita kohtuuhintaisilla lennoilla, vaikkakaan itse kaupunkia ei voi kutsua budjettimatkailijan ykköskohteeksi. Monien pohjoismaisten kaupunkien tavoin Oslo on tunnettu melko korkeasta hintatasostaan. Samalla se on kuitenkin myös turvallinen ja edistyksellinen kaupunki, jossa matkailijat voivat lomailla laadukkaasti.

Keskusta sijoittuu Karl Johan gate -pääkadun ympärille, ja tällä alueella matkailijaa odottavat erinomaiset ostosmahdollisuudet. Rannan läheisyydessä kulkeva Aker Brygge -katu on kesällä suosittu paikka nautiskella auringosta. Sen varrella on useita merinäköaloin varustettuja kahviloita, ravintoloita ja terasseja. Kaupungin yöelämä on vilkasta, ja tarjolla on useita trendikkäitä ja tasokkaita illanistujaispaikkoja ja yökerhoja. Oslossa on myös lukuisia kulttuurisesti ja historiallisesti tärkeitä nähtävyyksiä, kuten Akerhusin linna, kuninkaallinen linna, oopperatalo, tuomiokirkko, Vikingskipshuset-viikinkilaivamuseo ja Munch-museo. Vaikuttava kaupungintalo on myös suosittu nähtävyys.

Matka kaupungin keskustaan

Helsingistä Osloon suorat lennot saapuvat Oslon päälentokentälle, Gardermoenin lentoasemalle, joka sijaitsee noin 45 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kentältä kaupungin ytimeen pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Lentokentältä lähtevän metrolinjan pysäkkejä keskustassa ovat muun muassa Nationaltheatret-kansallisteatteri, Stortinget tai Oslo S -keskusrautatieasema. Nopeasti kentältä keskustaan voi siirtyä myös Airport Express Train -junalla. Lentokenttäbussit, kuten Ruter, Flybussen ja Flybussekspressen, vievät kentältä keskustaan noin 15 minuutin välein. Taksi on tilattavissa saapuvien lentojen aulassa sijaitsevasta Taxi information desk -pisteestä. Autovuokraamot löytyvät niin ikään saapuvien hallista. Oslosta on hyvät yhteydet muualle Norjaan, ja pidempää matkaa suunnittelevalle se toimiikin hyvänä välietappina. Myös kansallisen rautatieyhtiön NSB:n (Noregs statsbaner) junilla pääsee kentältä eri puolille Osloa ja myös muualle Norjaan.

Muita kiinnostavia reittejä