Halvat lennot kohteeseen Phuket

Hae yli 60 000 reitin ja yli 440 lentoyhtiön joukosta parhailla hinnoilla alk 136€

Viime hetken lennot kohteeseen Phuket

Lähtö pe, 30 maalis Menopaluu ke, 04 huhti
OUL Oulu
HKT Phuket
menopaluu alkaen 807€
Lähtö su, 25 maalis Menopaluu pe, 30 maalis
DPS Bali
HKT Phuket
menopaluu alkaen 197€
Lähtö la, 31 maalis Menopaluu pe, 06 huhti
TPE Taipei
HKT Phuket
menopaluu alkaen 516€
Lähtö to, 29 maalis Menopaluu to, 29 maalis
CNX Chiang Mai
HKT Phuket
menopaluu alkaen 136€
Suositut lentoreitit kohteeseen Phuket

Matkalla kohteeseen Phuket

Mitä nähdä Phuket

Vehreä, paratiisimainen Phuket on yksi Thaimaan suosituimmista saarista. Eksoottinen saari sijaitsee Andamaanienmeressä, Malakan niemimaan länsipuolella. Saari on vuoristoinen ja kasvistoltaan sademetsämäinen. Ei siis ihme, että paikka on erittäin suosittu äkkilähtö- ja talvimatkailukohde niin suomalaisille kuin monille muillekin matkailijoille ympäri maailman. Saari on kuuluisa toinen toistaan kauniimmista rannoistaan, ja sen rannat, kuten Karon, Kata, Kata Noi, Patong, Cape Panwa, Naiharn, Bangtao ja Kamala, ovat kaikki hieman erilaisia. Matkailijalla on siis valinnanvaraa maisemien suhteen. Vaikka Phuket on suosittu rantakohde, tarjoaa se nähtävää myös kulttuurimatkailijalle. Saaren Phuket City on täynnä paikallista kulttuuria, pieniä katuja ja kahviloita sekä vanhoja temppeleitä.

Nähtävyyksiä Phuket

Talvikauden halvat lennot Phuketiin, etenkin edulliset äkkilähdöt, tekevät saaresta optimaalisen lomakohteen pakkasta pakoilevalle. Mitä tehdä Phuketissa on helppo kysymys, sillä Thaimaan suurimmalla saarella on matkailijalle paljon tarjottavaa. Rantalomailun lisäksi matkat Phuketiin voivat sisältää hyppelyä saarelta toiselle, patikointia, snorklaamista, sukeltamista, ostoksia ja tietenkin edullisesta thaimaalaisesta ruuasta nauttimista. Gastronomiasta kannattaa tässä maassa ottaa kaikki irti. Vieraile esimerkiksi saaren eteläosan Wat Chalong -temppelissä, joka sijaitsee luostarialueella, sekä Phuket Cityssä. Phi Phi -saaret kutsuvat matkailijaa sukeltamaan ja nauttimaan sademetsien vehreydestä.

Phuketin matkalla tutustu ainakin näihin:

 • Löydä paikkasi auringossa yhdellä Phuketin kauniista rannoista
 • Vieraile Phuket Cityn monissa temppeleissä ja tutustu saaren perinnekulttuuriin
 • Shoppaile vaatteita, mausteita, koriste-esineitä ja paikallisten tekemiä käsitöitä mielin määrin, sillä Thaimaassa shoppailu ei tee suurta lovea kukkaroon
 • Istahda yhteen saaren vanhan kaupungin kuppiloista ja katsele paikallisten ja turistien vilinää
 • Tee päiväretki lähisaarille, esimerkiksi Phi Phi -saarille, ja ihaile merenalaista maisemaa saarten rantavesissä snorklaten
 • Opi kaikki sukeltamisesta paikallisessa sukelluskoulussa ja anna merenalaisen maailman viedä mennessään
 • Matkaa saaren sisämaahan, jossa aito paikallinen kulttuuri odottaa kulttuurimatkailijaa
 • Ajele tuk-tukilla Phuket Cityn katuja kuin paikallinen konsanaan ja sulaudu ympäristöön
 • Vuokraa huvila Nai Harn -rannalta pilkkahintaan ja nauti kauniista maisemasta sekä rauhasta
 • Ota valokuva saaren tunnetuimmasta maamerkistä, 45 metriä korkeasta Buddha-patsaasta
Phuket

Lentokenttien lähellä Phuket

Lennot Phuketiin saapuvat Thaimaan toiseksi suurimmalle lentokentälle, Phuketin kansainväliselle lentokentälle. Kyseessä on Thaimaan kolmanneksi kiireisin lentokenttä, jonka kautta kulkee jopa noin 13 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Lentokentällä on kaksi terminaalia, T1 ja T2. T1-terminaalia käytetään kansainvälisillä lennoilla, ja T2 on paikallisten lentojen terminaali. Phuketin lentokentälle pääsee lentämään suoraan Suomesta, mikä tekeekin saaresta suomalaisten keskuudessa suositun talvimatkakohteen.

 • Phuketin kansainvälinen Lentokenttä

  Suosittu lentoyhtiöt

  Kentälle lentäviä lentoyhtiöitä ovat: Finnair, Thai Airways ja Air China.

  Sijainti

  Phuketin lentokenttä sijaitsee saaren pohjoisosassa, noin 30 kilometrin päässä Phuket Citystä.

  Kuljetus

  Phuketin lentokentältä on bussiyhteys Phuket Cityyn, jota liikennöi Airport Bus. Yhteyksiä myös muualle saarelle ollaan suunnittelemassa. Vaivattomimmin omaan määränpäähän pääsee taksilla, ja taksit odottavatkin matkustajia terminaalirakennuksen oikealla puolella. Taksimatka kestää noin puolituntia Phuket Cityyn ja 40 minuuttia Patong-rannalle. Taksi on hyvä vaihtoehto etenkin silloin, jos matkustajia on vain kaksi ja matkatavaraa ei ole mukana paljon. Jos porukka on iso, kannattaa ryhmälle tilata esimerkiksi minibussi. Minibusseja, ja jopa limusiineja, voi vuokrata suoraan lentokentältä.

Suosittuja kohteita