Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa South African Airways-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

South African Airways

Lentoyhtiöstä South African Airways

South African Airways on Etelä-Afrikan kansallinen lentoyhtiö, jonka lentoliikenteen tärkein tukikohta sijaitsee Johannesburgissa, O. R. Tambon kansainvälisellä lentoasemalla. Toinen tärkeä lentoliikenteen solmukohta on Kapkaupungin kansainvälinen lentoasema. Lentoyhtiöllä on kohteita paitsi Etelä-Afrikassa myös eri puolilla maailmaa. South African Airwaysin lennot voikin ottaa sen kotimaan kohteista vaikkapa Durbaniin, Georgeen tai Pretoriaan ja ulkomaan kohteista esimerkiksi eksoottisiin Luandaan, Nairobiin, Mauritiukselle tai Dakariin. Afrikassa kohteita on laaja valikoima, ja lentoyhtiö onkin napannut Skytraxin palkintoja Afrikan parhaana lentoyhtiönä. South African Airwaysin halvat lennot suuntaavat maailmanlaajuisesti 35 kohteeseen ja laivaston koko on noin 60 lentokonetta.

Eteläafrikkalaislentoyhtiön tytäryhtiö on halpalentoihin keskittynyt Mango Airlines. South African Airways on osa maailmanlaajuista Star Alliance -lentoyhtiöallianssia, joka mahdollistaa kätevät lentoreitit kaikkiin maailmanosiin. Yhtiön lentojen operoinnissa ovat apuna myös yhteistyökumppanit, kuten Air Mauritius, Egypt Aiways ja Ethiopian. Etelä-Afrikan alueellisista lentoyhtiöistä tärkeä kumppani on South African Express Airways.

Lähtöselvitys netissä

Online-lähtöselvitys on mahdollista tehdä South African Airwaysin nettisivuilla aikaisintaan 24 tuntia ja viimeistään 120–90 minuuttia ennen lennon lähtöä kohteesta riippuen. Lähtöselvitysvaiheessa voit varata itsellesi mieluisan paikan lentokoneesta, ja kun check-in on tehty, printtaa maihinnousukortti (boarding pass) mukaasi lentokentälle. Sen tulostaminen onnistuu myös lentokenttien lähtöselvitysautomaateilla tai varsinaisella check-in-tiskillä. Joillakin reiteillä lähtöselvityksen voi tehdä myös lentoyhtiön matkapuhelinsovelluksen avulla viimeistään 40 minuuttia ennen lennon lähtöä. Puhelimeen tallennettava mobiilimaihinnousukortti ei ole kuitenkaan käytössä kaikilla kentillä.

Niitä matkustajia, jotka haluavat tehdä lähtöselvityksen lentokentällä, kannustetaan käyttämään kenttien lähtöselvitysautomaatteja. Ruumaan menevät matkatavarat jätetään aina baggage drop -matkatavaratiskille. Ongelmatilanteissa myös lentoyhtiön lähtöselvitystiskit palvelevat matkustajia. Jos jätät check-in-prosessin kentällä tehtäväksi, kannattaa paikalla olla hyvissä ajoin.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

South African Airwaysin käsimatkatavararajoitukset riippuvat lentoluokasta. Economy-luokassa matkustamoon saa tavallisesti viedä yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 8 kg. Business-luokassa 8 kg:n matkatavaroita voi viedä matkustamoon kaksi kappaletta. Kummassakin luokassa käsimatkatavaran maksimimitat ovat 56 x 36 x 23 cm. Lisäksi matkustamoon saa kaikissa luokissa ottaa yhden henkilökohtaisen tavaran, esimerkiksi käsilaukun tai pienen tietokonelaukun. Matkatavaroiden on mahduttava käsimatkatavaralokeroihin tai edessä olevan tuolin alle.

Alle 2-vuotiaiden lasten osalta matkustamoon saa tuoda esimerkiksi kokoontaitettavat rattaat. Jos rattaat eivät jostain syystä mahdu matkustamoon, henkilökunta siirtää ne ilmaiseksi ruuman puolelle. Pienten lasten mukana koneeseen saa tuoda myös tarvikekassin, jossa ovat esimerkiksi lapsen ruuat, juomat ja vaipat lennon ajaksi. Kassin paino on maksimissaan 8 kg. Ruuat kannattaa tuoda koneeseen alkuperäispakkauksissaan.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Matkan hintaan kuuluvien, ruumaan kirjattavien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat paitsi matkustusluokasta, myös matkakohteesta. Tarkista siis lipputyyppisi ja sen matkatavarat aina hyvissä ajoin lentotiedoistasi. Economy-luokassa normaalirajoitus on yksi ruumaan laitettava matkatavara, jonka maksimipaino on 23 kg. Business-luokan matkustaja saa kirjata ruumaan yleensä kaksi matkatavaraa, kukin enimmäispainoltaan 32 kg. Urheiluvälineet kuljetetaan ruumassa yleensä maksutta, jos niiden paino on alle 23 kg. Matkatavaran enimmäiskoko on aina 158 cm (pituus, leveys ja korkeus yhteenlaskettuina).

Aikuisen sylissä matkustavan lapsen osalta ruumaan saa kirjata yhden enimmillään 23 kg:n painoisen matkatavaran ja kokoontaitettavat rattaat tai turvaistuimen. Isomman lapsen lipputyyppiin voi kuulua kyseisen luokan normaali matkatavara riippuen kuitenkin lipun hinnasta. Liikuntaesteisen on hyvä informoida lentoyhtiötä viimeistään 48 tuntia ennen lentoa esimerkiksi kuljetettavan pyörätuolin mitoista ja mahdollisesta kentällä tarvittavasta avusta.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: South African Airways
  • IATA-koodi: SA
  • Perustamisvuosi: 1934
  • Päämaja: Johannesburg, Etelä-Afrikka
  • Nettisivu: flysaa.com

Travellinkin kautta saat kätevästi South African Airwaysin turvalliset lennot esimerkiksi Afrikan aarteiden äärelle!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin