Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Varaa Scandinavian Airlines-lentoja Travellinkin kautta

Parhaat Scandinavian Airlines-lentotarjoukset

Varaa ennen kuin on myöhäistä

AGP
05 maalisk. - 12 maalisk.
Helsinki Malaga
€299
Hinta/matkustaja
CPH
05 maalisk. - 07 maalisk.
Helsinki Kööpenhamina
€185
Hinta/matkustaja
AMS
08 maalisk. - 11 maalisk.
Helsinki Amsterdam
€191
Hinta/matkustaja
BRU
06 maalisk. - 08 maalisk.
Helsinki Bryssel
€259
Hinta/matkustaja
GOT
08 maalisk. - 14 maalisk.
Helsinki Göteborg
€188
Hinta/matkustaja
PRG
06 maalisk. - 10 maalisk.
Helsinki Praha
€292
Hinta/matkustaja

Scandinavian Airlines

Lentoyhtiöstä Scandinavian Airlines

Scandinavian Airlines, eli SAS, on yksi Skandinavian alueen johtavista lentoyhtiöistä. SAS:n lennot vievät matkustajia noin 120 kohteeseen Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa, ja etenkin Pohjoismaissa lentoyhtiön verkosto on erinomainen. Lentoyhtiö on StarAlliance-allianssin jäsen, minkä ansiosta se tarjoaa käteviä lentoyhteyksiä ympäri maailmaa. Skandinaaviyhtiöllä on useita tärkeitä yhteistyökumppaneita, muiden muassa United Airlines, Air China ja Turkish Airlines. Lentoyhtiön omaan laivastoon kuuluu noin 160 konetta.

Scandinavian Airlines on niin Ruotsin, Norjan kuin Tanskankin kansallinen lentoyhtiö, ja sen lentoliikenteen tärkeimmät solmukohdat sijaitsevat Kööpenhaminassa Kastrupin lentoasemalla, Tukholmassa Arlandan lentokentällä ja Oslon kansainvälisellä lentokentällä. SAS:n halvat lennot kulkevat Skandinavian alueelta lukuisiin Euroopan kaupunkeihin sekä kaukokohteisiin, kuten New Yorkiin, Miamiin, Pekingiin, Tokioon ja Hong Kongiin. Myös lentoyhtiön yhteydet Helsingistä maailmalle ovat hyvät. SAS on voittanut useita lentoalan palkintoja, esimerkiksi vuonna 2017 Grand Travel Awards -palkinnon Euroopan parhaana lentoyhtiönä.

Lähtöselvitys netissä

Useimmille SAS:n lennoille on mahdollista tehdä lähtöselvitys netissä. Lähtöselvitys tehdään aikaisintaan 22 tuntia ja viimeistään 1 tunti ennen lennon lähtöä, ja check-in-prosessin yhteydessä matkustajan on mahdollista varata itselleen mieleinen istumapaikka. Lähtöselvityksen tekemiseksi tarvitset lennon varausnumeron. Jos teet lähtöselvityksen lentoyhtiön kotisivuilla, printtaa mukaasi maihinnousukortti (boarding pass). Mobiilisovelluksen kautta check-in-prosessin tekevät voivat tallentaa boarding passin suoraan puhelimeensa lentoasemalla näytettäväksi.

Mikäli haluat liittää varaukseesi ylimääräisiä matkatavaroita, kannattaa se tehdä 22 tuntia ennen lennon lähtöä, jolloin matkatavaran osto tulee edullisemmaksi. Ostoksen voi tehdä lentoyhtiön nettisivun kautta. Lähtöportilla matkustajien on oltava viimeistään 20 minuuttia ennen lennon lähtöä. Jos jätät lähtöselvityksen lentokentällä tehtäväksi, onnistuu se lähtöselvitysautomaateilla tai check-in-tiskeillä, lentoluokasta riippuen.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Kaikissa Scandinavian Airlinesin matkustusluokissa matkustajien käsimatkatavaroita koskevat samat kokorajoitukset. Käsimatkatavaran maksimikoko on poikkeuksetta 55 x 40 x 23 cm ja painoraja 8 kg. Normaalisti matkustamoon saa tuoda yhden matkatavaran, mutta esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Aasian lennoilla Plus- tai Business-luokissa lentävät saavat tuoda matkustamoon kaksi matkatavaraa. Lisäksi kaikki matkustajat saavat ottaa mukaan yhden pienen henkilökohtaisen esineen, esimerkiksi käsilaukun (maksimimitat 40 x 30 x 15 cm).

Matkustamoon on mahdollista tuoda turvaistuin pienelle lapselle, mutta paikka on varattava lentoyhtiön Contact Centerin kautta. Lapsesta maksetaan tässä tapauksessa lastenlipun hinta. Alle 2-vuotias lapsi voi matkustaa myös aikuisen sylissä. Koneeseen saa tuoda vauvanruokaa lennon ajaksi, ja jos vauva on alle yhdeksänkuinen, voi Yhdysvaltojen ja Aasian lennoille varata vauvan matkasängyn lentoyhtiön kautta.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Go Light -lipputyyppiin ei Scandinavian Airlinesilla kuulu yhtään ruumaan kirjattavaa matkatavaraa, mutta muihin lipputyyppeihin matkatavaroita kuuluu 1–2. SAS Go -lippuun kuuluu normaalisti yksi matkatavara ja SAS Plus -lippuun kaksi matkatavaraa; kummassakin lipputyypissä matkatavaran painoraja on 23 kg. Business-luokan lippuihin kuuluu kaukolennoilla (esimerkiksi Yhdysvallat ja Aasia) kaksi käsimatkatavaraa, joista kunkin enimmäispainoraja on 32 kg.

Alle 2-vuotiaiden lasten osalta ruumaan saa kirjata ilmaiseksi yhden enimmillään 23 kg:n painoisen matkatavaran sekä huolellisesti pakatut lastenrattaat. Lapsen matkatavaran enimmäiskoko on 115 cm (leveys, korkeus ja pituus yhteenlaskettuna). Pyörätuoli kuljetetaan veloituksetta, mutta se on rekisteröitävä varaukseen 48 tuntia ennen lennon lähtöä. Urheiluvälineistä monet, esimerkiksi golfbägi, lasketaan yhdeksi normaaliksi matkatavaraksi.

Tietoa lentoyhtiöstä

Luota skandinaaviseen laatuun ja nappaa SAS:n lennot nyt edullisesti Travellinkin kautta.