Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Faro

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Faro

Viime hetken lennot kohteeseen Faro

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Faro
ma, 01 tammikuuta HEL - FAO
pe, 05 tammikuuta FAO - HEL
675€
Hinta/matkustaja
Helsinki Faro
ti, 12 joulukuuta HEL - FAO
68€
Hinta/matkustaja
Helsinki Faro
ti, 12 joulukuuta HEL - FAO
la, 16 joulukuuta FAO - HEL
270€
Hinta/matkustaja
Helsinki Faro
su, 17 joulukuuta HEL - FAO
to, 21 joulukuuta FAO - HEL
472€
Hinta/matkustaja
Helsinki Faro
pe, 22 joulukuuta HEL - FAO
ti, 26 joulukuuta FAO - HEL
655€
Hinta/matkustaja

Reittitiedot

Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Faro matkasi suunnitteluun.

Elinkustannustason vertailu

Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
20%

Junamatkat kohteessa Faro ovat 20 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
3,1€
Faro
2,5€
Ateria
Keskihintainen ravintola
30%

Ateria kohteessa Faro on 30 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
14€
Faro
10€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
30%

Taksimatka kohteessa Faro on 30 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6,95€
Faro
4,8€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
60%

Kahvi kohteessa Faro on 60 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,34€
Faro
1,72€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Faro lentoasemat
 • ( Faro (FAO)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 2 kms
K Etäisyys: 3463 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki on viihtyisä ja eläväinen merenrantakaupunki, joka houkuttelee matkailijoita eri puolilta maailmaa läpi vuoden. Kesäaikaan kaupunki hurmaa vehreydellään, talvisin tunnelmallisuudellaan.

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee noin 18 kilometrin päässä Helsingistä. Suurin osa Suomen kansainvälisistä lennoista lähtee tältä kentältä, niin myös halvat lennot Helsingistä Faroon. Lentokentällä on monipuolisia palveluita, josta kertoo jo sekin, että kenttä on valittu palveluidensa puolesta Pohjoismaiden parhaaksi lentokentäksi. Lentoasemalla on selkeät opasteet, ja terminaalit T1 ja T2 sijaitsevat vain noin 250 metrin päässä toisistaan. Lentoyhtiöstä riippuen lennot Helsingistä Faroon voivat lähteä kummasta terminaalista tahansa, joten tarkista lähtöterminaali lentolipusta tai Finavian verkkosivuilta. Viimeistään lentokentän ystävällinen henkilökunta selventää, missä terminaalissa lähtöselvitys tapahtuu ja lähtöportti sijaitsee.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsingin keskustasta on hyvät yhteydet lentokentälle linja-auton lisäksi myös junalla. Paikallisjunalla pääsee noin puolessa tunnissa Helsingin päärautatieasemalta lentokentälle. Junalaiturit sijaitsevat lentoasemalla keskeisellä paikalla, kahden terminaalin välissä, joten matkaa terminaaleihin junalta on vain viidestä kymmeneen minuuttia. Voit tulla lentokentälle myös omalla autollasi, sillä terminaalien edestä löytyy runsaasti kohtuuhintaista paikoitustilaa. Muista ottaa parkkilippu mukaasi ja maksa paikoitusmaksu vasta, kun saavut noutamaan autoasi.

Helsingistä pääsee kätevästi lentokentälle myös linja-autolla. Voit käyttää joko Finnair City Bus -bussia tai HSL:n paikallisbussia. Molemmat lähtevät lentokentälle Helsingin keskustasta, päärautatieasemalta. Paikallisbussi on hieman Finnair City Bus -yhteyttä hitaampi ja matkaan kannattaakin varata noin tunti aikaa mahdollisten ruuhkien varalta. Lentokentälle pääsee eri puolilta Helsinkiä kätevästi myös taksilla.

Matka kohteeseen Faro

Monelle Algarveen matkustavalle Faro on tullut tutuksi ohikulkupaikkana, sillä tunnetumpia matkailijoiden keskuudessa ovat muut Algarven rannikolla sijaitsevat lomakohteet. Itse Faron kaupunki on kuitenkin loistava ja monipuolinen matkakohde, sillä siellä pääset yhdistämään rennon rantaloman mielenkiintoiseen kaupunkilomaan. Nauti kaupungin ostosmahdollisuuksista, historiallisista kohteista sekä merellisistä maisemista.

Faro on Algarven alueen hallinnollinen keskus. Kaupungin värikäs historia, mielenkiintoiset ostosalueet sekä puhtaat ja houkuttelevat rannat tekevät Farosta kutsuvan matkakohteen. Hiekkarannoissa matkailijalla onkin valinnanvaraa. Kaupungissa vierailevan kannattaa mennä rentoutumaan esimerkiksi Praia de Faro -rantakeitaan pehmeälle hietikolle, jossa on hyvät rantapalvelut ravintoloineen. Ranta on hieman kaukana keskustasta, mutta tässä tapauksessa vaivannäkö kannattaa.

Matka kaupungin keskustaan

Helsingistä Faroon suorat lennot saapuvat vain noin neljän kilometrin päähän keskustasta sijaitsevalle Faron kansainväliselle lentokentälle. Matka kentältä keskustaan sujuu nopeasti, noin 20 minuutissa. Reittiä liikennöi lähiliikenteen bussi numero 16, ja löydät bussipysäkin lähtevien lentojen terminaalin edestä. Bussi kuljettaa sinut lähelle Faron rautatieasemaa, jota monet käyttävät jatkaakseen matkaa eteenpäin Algarven rantalomakohteisiin.

Farosta on erinomaiset yhteydet Algarven muihin kaupunkeihin sekä esimerkiksi Lissaboniin ja Portoon. Voit myös tehdä Farosta retken myös Espanjan puolelle, sillä esimerkiksi Sevilla sijaitsee suhteellisen lyhyen matkan päässä Andalusian itsehallintoalueen länsiosissa. Faron lentokentällä on monien autovuokraamojen toimistoja, ja monet alueelle matkaavat vuokraavatkin auton päästäkseen kulkemaan vapaasti paikasta toiseen. Vuokra-auto on ehdottomasti tarpeen, jos haluat päästä tutustumaan alueen pieniin kyliin.

Muita kiinnostavia reittejä