Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Lissabon

Viime hetken lennot kohteesta Helsinki kohteeseen Lissabon

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Lissabon
ma, 15 heinäk. HEL - LIS
pe, 19 heinäk. LIS - HEL
433€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lissabon
ke, 28 elok. HEL - LIS
91€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lissabon
ke, 03 heinäk. HEL - LIS
to, 04 heinäk. LIS - HEL
239€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lissabon
ma, 24 kesäk. HEL - LIS
la, 29 kesäk. LIS - HEL
501€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lissabon
pe, 05 heinäk. HEL - LIS
ti, 09 heinäk. LIS - HEL
337€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lissabon
to, 11 heinäk. HEL - LIS
su, 14 heinäk. LIS - HEL
398€
Hinta/matkustaja

Reittitiedot

Elinkustannustason vertailu

Juna Paikallinen, yksisuuntainen lippu
30% Junamatkat kohteessa Lissabon ovat 30 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 2,95€
Lissabon 2€
Ateria Keskihintainen ravintola
12% Ateria kohteessa Lissabon on 12 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 15€
Lissabon 13,25€
Etäisyys: 3360 kms
Helsinki lentoasemat
Helsinki Vantaa (HEL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Helsinki Malmi (HEM) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Lissabon lentoasemat
Lisboa (LIS) Etäisyys kaupungin keskustasta: 5 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki on samaan aikaan nuori ja vanha, itäinen ja läntinen, romanttinen ja dynaaminen. Suomen suurin kaupunki ei ole noussut suosituksi matkailukohteeksi sattumalta, vaan Helsingin arkkitehtuuri, design, saunat, luonto ja meri antavat hyvän syyn matkustaa kaupunkiin. Helsinki-Vantaan lentoasema, joka on ylivoimaisesti Suomen suurin lentokenttä, sijaitsee keskustasta noin 18 kilometriä pohjoiseen, eli ajomatkaa kertyy puolisen tuntia. Lentoasema on Euroopan tärkeimpiä kenttiä esimerkiksi Aasiaan suuntautuvien kaukolentojen tarjoajana, ja myös yhteydet eurooppalaisiin kaupunkeihin ovat Helsinki-Vantaalta erinomaiset. Kahden terminaalin lentokentällä kaikkien matkustajien käytössä on ilmainen Wi-Fi-yhteys, ja palvelutasoltaan asema on huippuluokkaa ravintoloineen ja myymälöineen. Lounge-vaihtoehtoja on useita. Kentältä lähtevät myös Helsingistä Lissaboniin suorat lennot, jotka kestävät alle viisi tuntia.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsingin keskustasta on helppo kulkea kaupungin lentokentälle, vaikka kenttä sijaitseekin naapurikaupungin Vaasan puolella. Kaupungin päärautatieasemalta kulkee paikallisjunia suoraan lentoasemalle, josta halvat lennot Helsingistä Lissaboniin lähtevät, noin 10 minuutin välein. Matka-aika on keskustasta noin 30 minuuttia, ja juna saapuu lentokentällä terminaalien 1 ja 2 välissä sijaitsevalle juna-asemalle. Junan välipysäkkeihin kuuluvat muun muassa Pasilan rautatieasema ja Tikkurila. Finnair City Bus on lentokenttäbussipalvelu, joka kulkee Elielinaukiolta lentoasemalle. Kentälle liikennöivät myös HSL:n seutuliikenteen bussit, joiden matkanteko käy hieman Finnairin lentokenttäbussia hitaammin. Taksi on helppo vaihtoehto päästä kentälle, mutta se on joukkoliikennettä hintavampi vaihtoehto. Jotkut taksiyhtiöt tarjoavat matkailijoille myös kimppakyytivaihtoehtoja lentokentälle.

Matka kohteeseen Lissabon

Lennot Helsingistä Lissaboniin vievät matkailijat tunteikkaan fado-musiikin synnyinsijoille, Portugalin kauneimpaan kaupunkiin. Värikkäästä arkkitehtuuristaan ja kauniista mosaiikkilaatoistaan tunnettua kaupunkia pidetään yhtenä Euroopan karismaattisimmista kohteista. Fado on 1820-luvun portugalilaista kansanmusiikkia, joka sai syntynsä nimenomaan Lissabonin kaduilla. Alfaman vanhassa kaupunginosassa sijaitsevassa Museu do Fado -museossa voi perehtyä musiikkityylin historiaan tarkemmin. Museoiden ystäville voi suositella myös Museu Nacional de Arte Antiga -taidemuseota.

Lissabonissa korkeuserot ovat isoja, mutta kaupungissa on onneksi toimiva joukkoliikenne. Vaikka kunto riittäisikin mäkisillä kaduilla kävelyyn, muista testata kaupungin ikonisia raitiovaunuja. Niiden avulla saa turistibussia aidomman tuntuman alueeseen. Metro on myös hyvä väline Lissabonissa liikkumiseen. Varsinaisia kaupunkirantoja alueella ei ole, mutta Costa da Caparican kuulut rannat sijaitsevat vain 10 kilometriä kaupungista etelään.

Matka kaupungin keskustaan

Lissabonin lentoasema, eli Aeroporto da Portela, sijaitsee käytännössä Lissabonin kaupunkialueella, sillä esikaupunki on kasvanut aseman ympärille. Esimerkiksi Praça do Comércio -aukiolta lentoasema sijaitsee noin 8 kilometriä pohjoiseen. Autolla matka asemalle kestää puolisen tuntia, sillä suurkaupungin ruuhkat vaikuttavat selvästi matka-aikaan.

Portelan lentoasema on koko Portugalin suurin ja sen kautta matkustaa vuosittain noin 20 miljoonaa lentomatkailijaa. Terminaaleja asemalla on kaksi. Julkisen liikenteen yhteydet ovat keskustaan varsin hyvät, ja matkailija voi valita taksin ja vuokra-auton lisäksi myös metron tai linja-auton väliltä. Metrolla lentoasemalta keskustaan, Alamedan metroasemalle, matkustaa noin 15 minuutissa. Portelan lentoasemalta on hyvät yhteydet käytännössä kaikkiin Portugalin suurimpiin kaupunkeihin.