Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Lissabon

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Lissabon

Viime hetken lennot kohteeseen Lissabon

Helsinki Lissabon
ma, 02 lokakuuta HEL - LIS
ke, 04 lokakuuta LIS - HEL
257€
Helsinki Lissabon
ti, 10 lokakuuta HEL - LIS
105€
Helsinki Lissabon
ma, 16 lokakuuta HEL - LIS
to, 19 lokakuuta LIS - HEL
336€
Helsinki Lissabon
ke, 27 syyskuuta HEL - LIS
pe, 29 syyskuuta LIS - HEL
542€
Helsinki Lissabon
la, 07 lokakuuta HEL - LIS
ma, 09 lokakuuta LIS - HEL
458€
Helsinki Lissabon
ke, 11 lokakuuta HEL - LIS
la, 14 lokakuuta LIS - HEL
413€
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Lissabon matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
40%

Junamatkat kohteessa Lissabon ovat 40 % halvempia kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
3,1€
Lissabon
2€
Ateria
Keskihintainen ravintola
10%

Ateria kohteessa Lissabon on 10 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
14€
Lissabon
12€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
50%

Taksimatka kohteessa Lissabon on 50 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
7€
Lissabon
3,5€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
56%

Kahvi kohteessa Lissabon on 56 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,24€
Lissabon
1,88€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Lissabon lentoasemat
 • ( Lisboa (LIS)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 5 kms
K Etäisyys: 3360 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinki on samaan aikaan nuori ja vanha, itäinen ja läntinen, romanttinen ja dynaaminen. Suomen suurin kaupunki ei ole noussut suosituksi matkailukohteeksi sattumalta, vaan Helsingin arkkitehtuuri, design, saunat, luonto ja meri antavat hyvän syyn matkustaa kaupunkiin. Helsinki-Vantaan lentoasema, joka on ylivoimaisesti Suomen suurin lentokenttä, sijaitsee keskustasta noin 18 kilometriä pohjoiseen, eli ajomatkaa kertyy puolisen tuntia. Lentoasema on Euroopan tärkeimpiä kenttiä esimerkiksi Aasiaan suuntautuvien kaukolentojen tarjoajana, ja myös yhteydet eurooppalaisiin kaupunkeihin ovat Helsinki-Vantaalta erinomaiset. Kahden terminaalin lentokentällä kaikkien matkustajien käytössä on ilmainen Wi-Fi-yhteys, ja palvelutasoltaan asema on huippuluokkaa ravintoloineen ja myymälöineen. Lounge-vaihtoehtoja on useita. Kentältä lähtevät myös Helsingistä Lissaboniin suorat lennot, jotka kestävät alle viisi tuntia.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsingin keskustasta on helppo kulkea kaupungin lentokentälle, vaikka kenttä sijaitseekin naapurikaupungin Vaasan puolella. Kaupungin päärautatieasemalta kulkee paikallisjunia suoraan lentoasemalle, josta halvat lennot Helsingistä Lissaboniin lähtevät, noin 10 minuutin välein. Matka-aika on keskustasta noin 30 minuuttia, ja juna saapuu lentokentällä terminaalien 1 ja 2 välissä sijaitsevalle juna-asemalle. Junan välipysäkkeihin kuuluvat muun muassa Pasilan rautatieasema ja Tikkurila. Finnair City Bus on lentokenttäbussipalvelu, joka kulkee Elielinaukiolta lentoasemalle. Kentälle liikennöivät myös HSL:n seutuliikenteen bussit, joiden matkanteko käy hieman Finnairin lentokenttäbussia hitaammin. Taksi on helppo vaihtoehto päästä kentälle, mutta se on joukkoliikennettä hintavampi vaihtoehto. Jotkut taksiyhtiöt tarjoavat matkailijoille myös kimppakyytivaihtoehtoja lentokentälle.

Matka kohteeseen Lissabon

Lennot Helsingistä Lissaboniin vievät matkailijat tunteikkaan fado-musiikin synnyinsijoille, Portugalin kauneimpaan kaupunkiin. Värikkäästä arkkitehtuuristaan ja kauniista mosaiikkilaatoistaan tunnettua kaupunkia pidetään yhtenä Euroopan karismaattisimmista kohteista. Fado on 1820-luvun portugalilaista kansanmusiikkia, joka sai syntynsä nimenomaan Lissabonin kaduilla. Alfaman vanhassa kaupunginosassa sijaitsevassa Museu do Fado -museossa voi perehtyä musiikkityylin historiaan tarkemmin. Museoiden ystäville voi suositella myös Museu Nacional de Arte Antiga -taidemuseota.

Lissabonissa korkeuserot ovat isoja, mutta kaupungissa on onneksi toimiva joukkoliikenne. Vaikka kunto riittäisikin mäkisillä kaduilla kävelyyn, muista testata kaupungin ikonisia raitiovaunuja. Niiden avulla saa turistibussia aidomman tuntuman alueeseen. Metro on myös hyvä väline Lissabonissa liikkumiseen. Varsinaisia kaupunkirantoja alueella ei ole, mutta Costa da Caparican kuulut rannat sijaitsevat vain 10 kilometriä kaupungista etelään.

Matka kaupungin keskustaan

Lissabonin lentoasema, eli Aeroporto da Portela, sijaitsee käytännössä Lissabonin kaupunkialueella, sillä esikaupunki on kasvanut aseman ympärille. Esimerkiksi Praça do Comércio -aukiolta lentoasema sijaitsee noin 8 kilometriä pohjoiseen. Autolla matka asemalle kestää puolisen tuntia, sillä suurkaupungin ruuhkat vaikuttavat selvästi matka-aikaan.

Portelan lentoasema on koko Portugalin suurin ja sen kautta matkustaa vuosittain noin 20 miljoonaa lentomatkailijaa. Terminaaleja asemalla on kaksi. Julkisen liikenteen yhteydet ovat keskustaan varsin hyvät, ja matkailija voi valita taksin ja vuokra-auton lisäksi myös metron tai linja-auton väliltä. Metrolla lentoasemalta keskustaan, Alamedan metroasemalle, matkustaa noin 15 minuutissa. Portelan lentoasemalta on hyvät yhteydet käytännössä kaikkiin Portugalin suurimpiin kaupunkeihin.

Muita kiinnostavia reittejä