Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:
Europe
Sweden (SEK)
Norway (NOK)
Denmark (DKK)

Lennot Helsinki–Joensuu

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Halpoja lentoja yli 660 huippulentoyhtiöltä
 • Vertaile halvimpia tarjouksia
 • Lennot parhaaseen hintaan kohteeseen Joensuu
Reittitiedot
Hyödyllistä tietoa paikoista Helsinki ja Joensuu matkasi suunnitteluun.
Elinkustannustason vertailu
Juna
Paikallinen, yksisuuntainen lippu
40%

Junamatkat ovat 40 % kalliimpia kohteessa Joensuu kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
2,8€
Joensuu
3,8€
Ateria
Keskihintainen ravintola
20%

Keskimääräinen ateria on 20 % kalliimpi kohteessa Joensuu kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
13€
Joensuu
15€
Taksi
Vakioaloitushinta päiväsaikaan
20%

Taksi on 20 % kalliimpi kohteessa Joensuu kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
6,9€
Joensuu
8€
Kahvi
Tavallinen cappuccino
9%

Kahvi kohteessa Joensuu on 9 % halvempi kuin kohteessa Helsinki.

Helsinki
4,03€
Joensuu
3,67€
Helsinki lentoasemat
 • ( Helsinki Vantaa (HEL)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
 • ( Helsinki Malmi (HEM)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Joensuu lentoasemat
 • ( Joensuu (JOE)
  Etäisyys kaupungin keskustasta: 10 kms
K Etäisyys: 374 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Helsinkiä ei turhaan tituleerata Itämeren helmeksi. Kaupungin komea arkkitehtuuri hivelee silmää ja rauhaisat puistot kutsuvat levähtämään urbaanin kaupunkielämän keskellä. Halvat lennot Helsingistä Joensuuhun lähtevät Helsinki-Vantaan lentoasemalta, joka on Suomen suurin ja vilkkaimmin liikennöity lentokenttä. Kenttä sijaitsee Vantaan kaupungin alueella, Helsingin pohjoispuolella, ja Helsingin keskustasta lentoasemalle on matkaa noin 18 kilometriä. Matkustajien onneksi Helsinki-Vantaan lentoasema on palvelutasoltaan yksi Euroopan parhaimmista. Lentoasemalla on helppo liikkua, opasteet ovat selkeitä ja välimatkat kentällä suhteellisen lyhyitä. Matkustajia palvelee kaksi terminaalia. Lennot Helsingistä Joensuuhun lähtevät joko T1- tai T2-terminaalista, tarkista matkalipustasi oikea terminaali ennen kentälle saapumista. Helsinki-Vantaan lentoasemalta löytyvät lisäksi kaikki tarvittavat palvelut, joiden ansiosta matkustajan odotusaika sujuu joutuisasti. Reissaajien käytössä on myös ilmainen WiFi-yhteys.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsingin keskustasta on helppo kulkea lentokentälle esimerkiksi lähijunalla. Kentälle pääset myös linja-autolla, taksilla tai omalla autollasi. Lentoasemalle hiljattain valmistuneen rautatieaseman ansiosta junalla voi matkustaa helposti lentoaseman sydämeen, terminaalien 1 ja 2 välissä sijaitsevalle maanalaiselle tasanteelle. Nouse lentoasemalle vievään junaan esimerkiksi Helsingin päärautatieasemalta, joka sijaitsee aivan Helsingin keskustassa. Voit tulla lentoasemalle myös linja-autolla. Keskustan ja lentokentän väliä liikennöivät lisäksi Finnair City Bus -lentokenttäbussi sekä HSL:n paikallisbussit. Paikallisbussit pysähtyvät tiheään erityisesti ruuhka-aikaan, joten matkaan kannattaa varata reilusti aikaa. Junamatka kestää noin puoli tuntia. Jos tulet lentoasemalle omalla autolla, jätä autosi parkkiin lentokentän edustalla olevalle paikoitusalueelle. Paikoitushinnat ovat kohtuulliset ja maksat parkkivuokran noutaessasi auton.

Matka kohteeseen Joensuu

Joensuu on välitön karjalaiskaupunki, joka tarjoaa matkailijoille kiinnostavia tapahtumia ja elämyksiä läpi vuoden. Täältä löydät hyviä ostosmahdollisuuksia, mielenkiintoisia kulttuurikohteita sekä jylhien erämaiden tarjoamaa rauhaa. Majoitusvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti moneen eri makuun. Voit viettää esimerkiksi kaupunkilomaa jossakin keskustan hotelleista tai varata rauhaisan lomamökin vaikkapa kauniin Pielisen rannalta. Joensuusta löytyy monenlaista nähtävää muun muassa erilaisten tapahtumien ja kulttuurikohteiden merkeissä. Kaupungin tunnetuin tapahtuma on heinäkuinen Ilosaarirock-festivaali. Vieraile myös esimerkiksi kulttuuri- ja matkakeskus Carelicumissa, kuljeskele historiallisessa Taitokorttelissa ja ihastele upeaa perhosnäyttelyä puutarha Botaniassa. Joensuun ympäristöstä löydät esimerkiksi Kiihtelysvaaran, Tuupovaaran, Enon sekä Pyhäselän, jotka tarjoavat loistavat puitteet rentoutumiseen luonnon rauhassa retkeillen ja kalastellen. Kolin jylhille vaaroille Joensuusta on vain lyhyt automatka.

Matka kaupungin keskustaan

Helsingistä Joensuuhun suorat lennot saapuvat Joensuun lentokentälle, joka sijaitsee 11 kilometrin päähän Joensuun keskustasta, Liperin kunnan alueella. Kenttää kutsutaan myös Onttolan lentoasemaksi ja sitä käyttää vuosittain reilut 100 000 matkustajaa. Kentältä matkustaja pääsee alle puolessa tunnissa Joensuuhun. Bussipysäkki sijaitsee lentoaseman edustalla, ja lentoaseman edustalta löydät myös taksit, jotka päivystävät asiakkaita lentoaikataulujen mukaisesti. Varmistaaksesi kuljetuksen voit halutessasi tilata taksin etukäteen. Lentoasemalta on myös mahdollista vuokrata auto, ja autonvuokraus onkin hyvä vaihtoehto, jos toiveenasi on tutustua Joensuun seudun luontokohteisiin ja pieniin kyliin. Löydät terminaalin lähtöaulasta useiden eri autovuokraamojen palvelupisteitä, mutta auto kannattaa vuokrata etukäteen, sillä palvelupisteet ovat avoinna varaustilanteiden mukaan.

Muita kiinnostavia reittejä

Flyg från Helsingfors till Joensuu
Fly fra Helsinki til Joensuu
Fly fra Helsinki til Joensuu