Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Kuusamo

Reittitiedot

Etäisyys: 678 kms
Helsinki lentoasemat
Helsinki Vantaa (HEL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Helsinki Malmi (HEM) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Kuusamo lentoasemat
Kuusamo (KAO) Etäisyys kaupungin keskustasta: 7 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Suomen suurin kaupunki on noin puolen miljoonan asukkaan Helsinki. Jos mukaan luetaan kaupungin metropolialue, eli naapurikaupungit Espoo ja Vantaa, voidaan puhua miljoonakaupungista. Saman päivän aikana Helsingissä voi kokea huippuluokan designia, luonnon taikaa sekä historian lehtien havinaa.

Helsinkiin lentokoneella matkaavien turistien tärkeä tukikohta alueella on Helsinki-Vantaan lentoasema, jonka kahdesta terminaalista lähtevät myös lennot eri puolille maailmaa, niin kaukokohteisiin kuin Eurooppaankin. Kenttä sijaitsee kaupungin keskustasta 18 kilometriä pohjoiseen, nimensä mukaisesti Vantaan kaupungin puolella. Täältä lähtevät myös halvat lennot Helsingistä Kuusamoon. Yhdeksi Euroopan parhaista lentokentistä useaan otteeseen rankattu lentoasema palvelee lentomatkustajia parhaalla mahdollisella tavalla. Opasteet ovat selkeät, kenttä kompaktin kokoinen, ja tarjolla on kaikki oleellisimmat palvelut, aina ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä lähtien.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on helppo saapua kaupungin keskustasta, matkustaja voi valita useiden eri liikennevälineiden väliltä. Nykyisin lentoasemalle pääsee lähijunalla, junilla I ja P, ja junan kentälle voi ottaa esimerkiksi Helsingin päärautatieasemalta. Matka-aika keskustasta lentoasemalle on junalla noin 30 minuuttia. Junat kulkevat päärautatieasemalta arkisin noin 10 minuutin vuorovälein, ja niihin voi ostaa lipun esimerkiksi lippuautomaatista tai mobiilisovelluksen avulla.

Junan lisäksi alleen voi ottaa myös Finnair City Bus -lentokenttäbussin. Se kulkee Helsingin keskustasta lentoasemalle, josta myös lennot Helsingistä Kuusamoon lähtevät, noin 40 minuutissa. Bussi pysähtyy suoraan terminaalien ovien eteen. Hieman hitaampi ja edullisempi on HSL:n seutubussi. Taksimatka kentälle kestää keskustasta ainakin 30 minuuttia, ja pääkaupunkiseudulla on saatavilla myös kimppakyytejä kentälle järjestäviä takseja.

Matka kohteeseen Kuusamo

Helsingistä Kuusamoon suorat lennot kiidättävät matkailijan noin 1,5 tunnissa Etelä-Suomesta Pohjois-Pohjanmaalle. Paikkakunta on suosittu matkailukohde niin kesäisin kuin talvisinkin. Kesällä lukuisat lomamökit ja metsät vaaroineen kutsuvat puoleensa luonnon rakastajia, talvisin laskettelurinteet houkuttelevat talviurheilulajien harrastajia myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Yksi maamme tunnetuimmista laskettelukeskuksista, Ruka, sijaitsee Kuusamon seudulla.

Mikäli laskettelu tai mökillä rentoutuminen eivät kiehdo, tarjoaa Kuusamo mahtavat puitteet myös vaeltamiseen ja luontomatkailuun. Alueen – ja ehkä koko Suomen – kuuluisin vaellusreitti on Karhunkierros, joka kulkee suureksi osaksi Oulangan kansallispuistossa. Kunnan alueella sijaitsee myös Kuusamon Suurpetokeskus, Suomen suurpetoihin keskittynyt eläintarha. Tarhassa elää lukuisia karhuja, jotka ovat monelle ulkomaiselle turistille suurin syy matkustaa näille main.

Matka kaupungin keskustaan

Kuusamon lentoasema on kiireinen varsinkin talvella, alueen matkailun tärkeimpänä sesonkiaikana. Kenttä on varsin rauhallinen, pieni ja kompakti, eli sen käytäville ei pääse eksymään. Helsingin yhteyksien lisäksi Kuusamon kentältä on ollut säännöllisiä kausittaisia yhteyksiä muun muassa Pietariin. Kuusamoon suuntautuu myös charter-lentoja.

Maanteitse Kuusamon lentoasemalta keskustaan kertyy matkaa noin 9 kilometriä, linnuntietä aseman ja keskustan välillä on vain noin 3 kilometriä. Lentoasemalta on keskustaan julkisen liikenteen yhteys linja-autolla, jota liikennöi Pohjolan Matka -yhtiö. Bussi kulkee reittiä lentoasema–Kuusamo–Ruka–Salla, joten hiihtoreissaajatkin pääsevät linja-autolla kentältä eteenpäin. Kentällä on saatavilla myös taksipalveluja, ja autonvuokrauskin on Kuusamoon saavuttaessa mahdollista. Asemalla on erilliset tolpat ennakkoon tilatuille ja ilman varausta vapaana oleville takseille.