Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Lennot Helsinki–Oulu

Viime hetken lennot kohteesta Helsinki kohteeseen Oulu

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Oulu
pe, 05 heinäk. HEL - OUL
655€
Hinta/matkustaja

Reittitiedot

Elinkustannustason vertailu

Juna Paikallinen, yksisuuntainen lippu
10% Junamatkat ovat 10 % kalliimpia kohteessa Oulu kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 2,95€
Oulu 3,3€
Ateria Keskihintainen ravintola
0% Ateria kohteessa Oulu maksaa suunnilleen saman verran kuin kohteessa Helsinki.
Helsinki 15€
Oulu 15,5€
Etäisyys: 540 kms
Helsinki lentoasemat
Helsinki Vantaa (HEL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Helsinki Malmi (HEM) Etäisyys kaupungin keskustasta: 16 kms
Oulu lentoasemat
Oulu (OUL) Etäisyys kaupungin keskustasta: 11 kms

Lentokenttämatkat

Lennot lähtöpaikasta Helsinki

Itämeren rannalla sijaitseva Helsinki tarjoaa mieleenpainuvia elämyksiä läpi vuoden. Tämä yli 500 000 asukkaan kaupunki on kuuluisa muun muassa ainutlaatuisesta designistaan. Kaupungin suosituimmat nähtävyydet voit kiertää vaikkapa hyppäämällä raitiovaunuun tai kävelemällä – keskustassa välimatkat ovat melko lyhyitä. Lentomatkaajille yksi Helsingin tärkeimmistä paikoista on kaupungin lentokenttä, Helsinki-Vantaa, jolta lähtevät myös halvat lennot Helsingistä Ouluun. Keskustasta kentälle on matkaa noin 18 kilometriä. Kyseessä on Suomen suurin ja vilkkaimmin liikennöity lentokenttä, jonne saapuu päivittäin keskimäärin 500 lentoa. Hyvämaineinen Helsinki-Vantaa on palkittu kansainvälisesti toimivuudestaan ja hyvistä palveluistaan, ja kenttä koostuu kahdesta terminaalista, jotka on yhdistetty noin 250 metrin pituisella käytävällä. Helsingistä Ouluun suorat lennot lähtevät lentoyhtiön mukaan joko terminaalista 1 tai 2. Tarkista matkalipustasi oikea lähtöterminaali.

Matka lentoasemalle Helsinki

Helsingin keskustasta on helppo kulkea Helsinki-Vantaan lentokentälle julkisilla kulkuvälineillä, ja matkaan kannattaa varata noin tunti. Aivan ydinkeskustasta, Helsingin päärautatieasemalta, voit nousta joko bussiin tai lähijunaan. Vuonna 2015 valmistunut lentoaseman junarata on helpottanut lentomatkustajien liikkumista kentälle merkittävästi. Junia kulkee tiheästi, varhaisesta aamusta alkaen. Mikäli saavut Helsinkiin Suomen muista osista, vaihda kaukojuna lentokentän junaan Pasilan tai Tikkurilan asemalla.

Lentoaseman ja Helsingin väliä liikennöivät HSL:n seutuliikenteen bussit (numerot 415, 615 ja 617) sekä Finnair City Bus -lentokenttäbussi, joka on seutuliikenteen busseja nopeampi ja hieman kalliimpi. HSL:n busseilla matkustaessa kannattaa huomioida lukuisat pysähtymiset, jotka saattavat hidastaa matkaa. Henkilöautoilla lentoasemalle tulevilla on käytössään tilava paikoitusalue. Parkkimaksu maksetaan autoa noudettaessa. Lentokentälle pääsee helposti myös taksilla.

Matka kohteeseen Oulu

Oulu on rento ja eläväinen yliopistokaupunki, joka houkuttelee matkailijoita läpi vuoden. Kaupungista löydät Suomen parhaat pyörätiet, jotka kulkevat kauniissa, monien siltojen koristamissa suistomaisemissa. Vieraile kaupungin torilla ja nauti lounaaksi friteerattuja muikkuja. Palan painikkeeksi voit istahtaa jäätelölle Torinrannan portaikolle, jossa viihtyy myös moni paikallinen. Torilta lähtee pyörätie, jota pitkin voi ajaa upealle, hiljattain kunnostetulle Nallikarin uimarannalle. Sen pitkä hiekkaranta ja loivasti syvenevä rantavesi sopivat hyvin myös lapsille.

Oulu on 1600-luvulla perustettu, perinteinen tervakaupunki, ja kätevimmin pääset tutustumaan kaupungin historiaan museoiden kautta. Noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsee Turkansaaren ulkoilmamuseo, joka on viihtyisä kesämatkailukohde. Oulu viihdyttää myös tapahtumatarjonnallaan. Meren päälle rakennettu teatteri on kuuluisa tasokkaista esityksistään, ja erilaisia konsertteja ja festivaaleja on tarjolla kaupungissa ympäri vuoden.

Matka kaupungin keskustaan

Lennot Helsingistä Ouluun saapuvat Oulunsalon lentokentälle, josta pääset Oulun keskustaan joko linja-autolla, taksilla tai vuokra-autolla. Linja-autot kulkevat säännöllisesti, ja ne ajavat keskustan läpi Teknologiakylään tai Heikinharjuun. Tarkemmat aikataulut ja reittitiedot kannattaa tarkistaa etukäteen. Lentoaseman edustalla on myös taksitolppa, jossa taksit päivystävät lentoaikataulujen mukaisesti. Takseja joutuu harvoin tilaamaan etukäteen, mutta ennakkovaraus on suositeltavaa erityisesti silloin, jos sinulla on kyytiin liittyviä erityistoiveita tai jos liikkeellä on iso porukka. Voit myös vuokrata auton lentoasemalta. Löydät autovuokraamojen, kuten Sixtin ja Hertzin, palvelupisteet terminaalin ensimmäisestä kerroksesta. Lentokentältä ajaa Oulun keskustaan noin 15 minuutissa, opasteet kaupunkiin ovat selkeät.