Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Varaa Croatia Airlines-lentoja Travellinkin kautta

Parhaat Croatia Airlines-lentotarjoukset

Varaa ennen kuin on myöhäistä

PUY
10 maalisk. - 12 maalisk.
Helsinki Pula
€400
Hinta/matkustaja
SPU
05 maalisk. - 06 maalisk.
Helsinki Split
€346
Hinta/matkustaja
SPU
07 maalisk. - 10 maalisk.
München Split
€257
Hinta/matkustaja
ZAG
02 maalisk. - 10 maalisk.
Helsinki Zagreb
€339
Hinta/matkustaja

Croatia Airlines

Lentoyhtiöstä Croatia Airlines

Kroatian valtion omistama Croatia Airlines on maan kansallinen lentoyhtiö, jonka lentoliikenteen tukikohta sijaitsee Zagrebin lentokentällä. Sen lentoliikenteen muita tärkeitä kohteita ja solmukohtia kotimaassa ovat suositut matkailukaupungit Split ja Duprovnik, joihin Croatia Airlinesin lennot kulkevatkin tihein yhteyksin. Kaiken kaikkiaan lentoyhtiöllä on lentokohteita 23:ssa eri maassa ja noin 40:ssä eri kohteessa. Sen operoima lentoliikenne suuntaa ennen kaikkea Euroopan kohteisiin, ja Croatia Airlinesin halvat lennot liikennöivät muun muassa Amsterdamiin, Brysseliin, Frankfurtiin, Lontooseen, Pariisiin ja Roomaan. Helsingistä kulkee kätevä lentoreitti esimerkiksi Zagrebiin.

Croatia Airlines on Star Alliance -lentoyhtiöallianssin jäsen, joten sen lennot ovat osa maailmanlaajuista, kattavaa lentoverkostoa. Lentoyhtiö tekeekin tiiviisti yhteistyötä muiden allianssin lentoyhtiöiden, esimerkiksi KLM:n, Lufthansan ja SAS:n kanssa. World Airline Awardseissa kroatialaislentoyhtiö on nostettu yhdeksi Itä-Euroopan parhaista lentoyhtiöistä.

Lähtöselvitys netissä

Online-lähtöselvitys on mahdollista tehdä lähes kaikille Croatia Airlinesin lennoille lennon varausnumeron avulla. Netin kautta lähtöselvityksen voi tehdä aikaisintaan 36 tuntia ja viimeistään 60 minuuttia ennen lennon lähtöä. Nettilähtöselvitys tehdään lentoyhtiön kotisivuilla, ja lähtöselvityksen aikana voit myös varata itsellesi mieluisan paikan koneesta. Kun lähtöselvitys on tehty, printtaa maihinnousukortti (boarding pass) mukaasi lentokentälle. Mikäli online-lähtöselvitys on tehty, eikä matkatavaroita ole, voi kentällä suunnata suoraan turvatarkastuksen kautta lähtöportille. Ruumaan menevät matkatavarat on kuitenkin aina jätettävä lentoyhtiön matkatavaratiskille.

Jos online-lähtöselvitys ei jostain syystä onnistu lennollesi, voit aina tehdä lähtöselvityksen myös paikan päällä lentokentän lähtöselvitystiskillä tai lähtöselvitysautomaatilla. Check-in-tiskillä suositellaan olemaan 90–120 minuuttia ennen lennon lähtöä, lentokohteesta riippuen. Lähtöselvitys suljetaan 45 minuuttia ennen lennon lähtöaikaa.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Oman lennon käsimatkatavararajoitukset kannattaa aina erikseen tarkistaa lentotiedoista, mutta normaalisti Croatia Airlinesin lentojen Economy-luokkaan saa viedä yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 8 kg ja enimmäismitat 55 x 40 x 20 cm. Business-luokassa sallitaan normaalisti kaksi käsimatkatavaraa, joiden kokorajat ovat myös edellä mainitut. Lisäksi matkustamoon saa ottaa yhden pienen matkatavaran, jonka maksimitat ovat 40 x 30 x 10 cm. Kyseessä voi olla esimerkiksi naisen käsilaukku tai pieni tietokonelaukku.

Alle 2-vuotiaan lapsen kanssa matkustava aikuinen saa tuoda matkustamoon yhden turvaistuimen, jos lapselle on varattu koneesta oma paikka. Turvaistuimen on kuitenkin täytettävä lentoyhtiön koko- ja turvallisuusvaatimukset. Lisäksi mukaan saa ottaa pienen tarvikekassin, jossa ovat lapsen vaipat ja ruuat lennon ajaksi. Ruuat kannattaa kuljettaa alkuperäispakkauksissaan. Liikuntaesteinen saa luonnollisestikin tuoda koneeseen esimerkiksi kävelykepin tai kyynärsauvat.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat matkustajan varaamasta lipputyypistä, eli oman lennon matkatavaraehdot kannattaa tarkistaa ennen kentälle suuntaamista. FlyEasy-lipputyyppiin ei kuulu yleensä yhtään ruumaan kirjattavaa matkatavaraa, mutta lisämaksusta varaukseen on mahdollista lisätä matkatavara. FlyOpti- ja FlyFlexi-lippuun matkatavaroita kuuluu yleisimmin yksi kappale (maksimipaino 23 kg) ja FlyBizz-lippuun 1–2 kappaletta (maksimipaino 23–32 kg). Kaikissa luokissa yksittäisen matkatavaran enimmäiskoko on 158 cm (pituus, leveys ja korkeus yhteenlaskettuina). Lisämaksusta matkatavaroita voi liittää varaukseen lisää.

Alle 4-vuotiaille lapsille on mahdollista kuljettaa ilmaiseksi ruumassa kokoontaitettavat rattaat. Muuten lapsimatkustajia, joille on varattu koneessa oma paikka, koskevat samat matkatavararajoitukset kuin muitakin saman luokan matkustajia. Urheiluvälineet luetaan normaaleihin matkatavaroihin, jos niiden koko ja paino sopivat rajoituksiin. Muussa tapauksessa niistä voidaan periä lisämaksu. Mikäli haluat kuljettaa koneessa pyörätuolin tai tarvitset lentokentällä apua liikkumiseen, informoi lentoyhtiötä ainakin 72 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

Croatia Airlines Euroopan kohteet kutsuvat seikkailuun. Starttaa matka varaamalla liput helposti Travellinkin kautta!