Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Lissabon

-
-
-
-

Viime hetken lennot kohteeseen Lissabon

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Tallinna Lissabon
pe, 26 heinäk. TLL - LIS
su, 28 heinäk. LIS - TLL
421€
Hinta/matkustaja
Barcelona Lissabon
ma, 19 elok. BCN - LIS
21€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lissabon
pe, 26 heinäk. HEL - LIS
ma, 29 heinäk. LIS - HEL
372€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lissabon
pe, 19 heinäk. HEL - LIS
ti, 23 heinäk. LIS - HEL
415€
Hinta/matkustaja
Helsinki Lissabon
pe, 19 heinäk. HEL - LIS
ma, 22 heinäk. LIS - HEL
480€
Hinta/matkustaja
Oulu Lissabon
pe, 19 heinäk. OUL - LIS
ma, 22 heinäk. LIS - OUL
592€
Hinta/matkustaja

Suositut lentoreitit kohteeseen Lissabon

Matkalla kohteeseen Lissabon

Mitä nähdä Lissabon

Värikkäässä Lissabonissa, Portugalin suurimmassa kaupungissa, on lähes kolme miljoonaa asukasta. Kaupunki sijaitsee Portugalin länsirannikolla, seitsemän kukkulan päällä, hieman maan keskiosan alapuolella. Lissabon on Euroopan läntisin kaupunki ja myös yksi Euroopan lämpimimmistä suurkaupungeista. Kaupungissa nautitaankin kohtuullisen lämpimistä lämpötiloista ympäri vuoden, vaikka talvikuukaudet voivatkin olla sateisia. Matkat Lissaboniin ovat aina elämys, sillä matkailijaa hemmotellaan historiallisilla kohteilla, rantaelämällä, vilkkaalla kaupunkikulttuurilla sekä maittavalla merellisellä ruualla. UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluva Hieronymuksen luostari, Belémin torni, Rossio-aukio ja kaupungin monet museot ovat Lissabonin suosituimpia kohteita. Vaihtelevat kaupunginosat tarjoavat jokainen erilaisen näkymän lissabonilaisten elämään: Baixan alue on kaupungin vilkas ydinalue, Bairro Alto taas yöelämän keskittymä, ja Alfaman kaupunginosa tarjoaa historian havinaa siitä kiinnostuneille.

Nähtävyyksiä Lissabon

Halvat lennot Lissaboniin kutsuvat matkailijoita kaupungin alueelle ympäri vuoden. "Mitä tehdä Lissabonissa" ei ole vaikea kysymys, sillä kaupunki on täynnä nähtävää ja koettavaa. Kahviloissa herkulliset pastéis de Belém -kermaleivokset vievät kielen mennessään, kuten myös lukemattomien ravintoloiden tarjoilemat, tuoreista merenelävistä valmistetut ateriat. Belémin kaupunginosa on täynnä historiallisia museoita ja muita maamerkkejä, kuten esimerkiksi UNESCOn maailmanperintokohteeksi luokitellun Mosteiro dos Jerónimos -luostarin. Myös hieman Portugalin ulkopuolella riittää nähtävää. Älä unohda UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluvaa satumaista Sintraa palatseineen tai merellistä Cascaisin kylää.

Sisällytä matkaohjelmaasi Lissabonissa ainakin nämä:

Lentokenttien lähellä Lissabon

Lennot Lissaboniin laskeutuvat Lissabon-Portelan lentokentän terminaaliin 1. Terminaaleja on lentokentällä kaksi. Lissabonin sujuvasti toimiva lentokenttä ottaa vastaan noin 13 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Terminaalien välillä liikennöi sukkulapalvelu, joka vie matkustajat terminaalista toiseen noin kymmenessä minuutissa. Lentokentällä on useita ravintoloista, joissa voit nauttia maittavan portugalilaisen aterian lentomatkan jälkeen.

Lissabon-Portelan Lentokenttä

Suosittu lentoyhtiöt

Lissabon-Portelan lentokentälle liikennöivät muun muassa: British Airways, EasyJet ja TAP Portugal.

Sijainti

Lissabon-Portelan lentokenttä sijaitsee noin 6 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Kuljetus

Lissabon-Portelan lentokentältä pääsee helposti bussilla tai metrolla eri puolille Lissabonia. Lentokentältä on metroyhteys kaupungin keskustaan noin seitsemän minuutin välein päiväsaikaan, ja Lissabonin päärautatieasemalle metro vie matkaajan noin kymmenessä minuutissa. Mikäli suuntaat Baixa-Chiadon alueelle, metro on vaihdettava vihreään linjaan Alamedassa, ja matka-aika pitenee puoleen tuntiin. Lentokentältä Lissabonin keskustaan liikennöivät paikallisbussit, mutta mikäli mukana on paljon matkatavaraa, suositeltavaa on käyttää Aerobus-lentokenttöbussin linjoja 1 ja 2, jotka liikennöivät lentokentältä Cais do Sodrén rautatieasemalle. Niin lähtevien kuin saapuvienkin lentojen terminaalin ulkopuolelta on mahdollista napata taksi minne tahansa.