Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Malta

-
-
-
-

Viime hetken lennot kohteeseen Malta

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Malta
ma, 29 heinäk. HEL - MLA
ti, 30 heinäk. MLA - HEL
481€
Hinta/matkustaja
Skopje Malta
ke, 07 elok. SKP - MLA
33€
Hinta/matkustaja
Malaga Malta
ma, 22 heinäk. AGP - MLA
ke, 24 heinäk. MLA - AGP
422€
Hinta/matkustaja
Helsinki Malta
su, 21 heinäk. HEL - MLA
to, 25 heinäk. MLA - HEL
614€
Hinta/matkustaja
Helsinki Malta
su, 21 heinäk. HEL - MLA
to, 25 heinäk. MLA - HEL
616€
Hinta/matkustaja
Malaga Malta
ma, 22 heinäk. AGP - MLA
ke, 24 heinäk. MLA - AGP
425€
Hinta/matkustaja

Suositut lentoreitit kohteeseen Malta

Matkalla kohteeseen Malta

Mitä nähdä Malta

Malta on pieni saarivaltio, joka sijaitsee Välimerellä, Sisilian ja Tunisian välissä. Malta koostuu seitsemästä saaresta, joista kolme – pääsaari Malta, Gozo ja Comino – on asuttuja. Maltan saarella sijaitsee pääkaupunki Valletta, joka on historiallisine muistomerkkeineen UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Cominon saarella matkailijoita kutsuu esimerkiksi upea sininen laguuni, joka on täydellinen sukeltamiseen. Gozon saaren suosituin kohde on puolestaan idyllinen Victorian kaupunki. Maltan virallisia kieliä ovat malta ja englanti, eli saarilla kommunikointi onnistuu matkailijoilta vaivatta englanniksi. Matkat Maltalle ovat suosittuja, sillä saaret ovat monipuolisia kohteita. Saarivaltiossa on paljon historiallista arkkitehtuuria, ja Maltan vanhimmissa asuinluolissa on asuttu jo 7000 vuotta sitten. Saarten megaliittiset muinaistemppelit kuuluvat maailman vanhimpien rakennusten joukkoon. Mdina, maurilaisvaikutteinen kaupunki Maltan saarella, on täynnä mutkittelevia mukulakivikujia, jotka kutsuvat seikkailemaan.

Nähtävyyksiä Malta

Halvat lennot Maltalle houkuttavat turisteja saarivaltioon, sillä auringosta voi nauttia saarilla ympäri vuoden. Sadetta alueelle saadaan pääasiassa talvisin, mutta silloinkin vähän. Puhtaasti rantalomalle Maltalle on paras matkustaa kesällä, mutta mielenkiintoisia kohteita saarivaltio tarjoaa vuoden ympäri. Saarten suurimpia vetonauloja ovat karun kaunis luonto sekä vuosituhansien taakse vierailijat kuljettava historia. Mitä tehdä Maltalla, ei siis tuota matkailijalle päänvaivaa. Upeat turkoosit vedet kutsuvat viettämään aikaa rannalla, purjehtimaan, sukeltamaan ja melomaan. Malta on maastoltaan kivikkoinen, joten puitteet ja kiipeilyyn ja luolien tutkimiseen ovat erinomaiset. Saarilla on useita historiallisia kaupunkeja, ja saarten mielenkiintoinen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita Sisiliasta, Englannista ja muista Välimeren maista.

Maltalla vieraillessa ei älä unohda näitä:

Lentokenttien lähellä Malta

Maltan kansainvälinen lentokenttä on ainoa lentokenttä Maltan saarivaltiossa ja se palvelee kaikkia valtioon kuuluvia saaria. Lentokenttä sijaitsee Luqan kylän lähellä, joten kenttää kutsutaankin yleisesti Luqan lentokentäksi. Virallinen nimi on kuitenkin Maltan kansainvälinen lentokenttä. Lennot Maltalle laskeutuvat samaan terminaaliin kuin mistä lennot lähtevät. Terminaali on eroteltu lähtevien ja saapuvien lentojen alueisiin, mutta kaikki tapahtuu saman katon alla. Matkustajia palvelee muun muassa tax free -myymälä ja kahvila, ja kentältä löytyy muun muassa Hard Rock Cafe -ravintola. Kentän pieni koko aiheuttaa sesonkiaikoina pitkiä jonoja, mutta matkustajien onneksi turvatarkastus on tehokkaasti järjestetty.

Maltan Kansainvälinen Lentokenttä

Suosittu lentoyhtiöt

Maltalle lentävät muun muassa seuraavat lentoyhtiöt: Finnair, Lufthansa ja KLM.

Sijainti

Maltan lentokenttä sijaitsee Luqan ja Gudjan kylien välissä, noin kahdeksan kilometriä Vallettasta etelään.

Kuljetus

Maltan lentokentällä on lukuisia autovuokraamoja, joista voi vuokrata matkan ajaksi henkilöauton. Lentokentän ulkopuolella on aina myös takseja odottamassa. Lähikaupunkeihin on tarjolla yhteisiä lentokenttäkuljetuksia, jolloin taksikyyti jaetaan useamman samaan suuntaan menevän henkilön kesken. Lentokentältä lähikaupunkeihin on myös bussiyhteyksiä.