Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Halvat lennot kohteeseen Savonlinna

��
Q
Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Valitse yli 660 lentoyhtiöstä
 • Valitse yli 60 000 lentoreitistä
 • Paras hinta -takuu
Suositut lentoreitit kohteeseen Savonlinna
Helsinki - Savonlinna
menopaluu alkaen 351€

Matkalla kohteeseen Savonlinna

Mitä nähdä Savonlinna

Etelä-Savon maakunnassa, Saimaan rannalla, sijaitsee Savonlinnan kaupunki, joka tunnetaan erityisesti laajasta kulttuuritarjonnastaan. Maailmankuulut Savonlinnan Oopperajuhlat Olavinlinnassa vetävät joka kesä esiintyjiä ja yleisöä eri puolilta Suomea ja maailmaa. Itse Olavinlinna on tutustumisen arvoinen kohde, kuten myös Kerimäen kirkko, joka on maailman suurin puukirkko. Savonlinnassa voi nauttia myös laajasta teatteri- ja konserttitarjonnasta sekä vierailla monissa seudun museoissa ja historiallisissa kohteissa. Täällä inspiraatiota kirjoittamiseen on saanut esimerkiksi Putkinotko-teoksesta tunnettu kirjailija Joel Lehtonen. Matkat Savonlinnaan tutustuttavat mehevään savolaiseen tunnelmaan ja ruokaan esimerkiksi Savonlinnan torilla. Tarjolla on myös koettavaa luonnon ystävälle, ja halvat lennot Savonlinnaan kannustavat tutustumaan seudun moniin luontokohteisiin, kuten Koloveden ja Linnasaaren kansallispuistoihin sekä Saimaan seudun upeisiin vaaroihin, lehtomaisemiin ja kalliorantoihin.

nähtävyyksiä Savonlinna

Savon helmi Savonlinna on runsaudensarvi joka suhteessa. Jos miettii, mitä tehdä Savonlinnassa, kesäaikaan voi aloittaa Savonlinnan torilta, jonka kojuissa on tarjolla tuoreita mansikoita ja muikkuja sekä aitoja savolaisherkkuja, kuten lörtsyjä ja möttösiä. Saimaa tarjoaa upeat puitteet ajanviettoon ulkoilmassa, ja sen rannat sopivat retkeilyyn, kalastukseen, souteluun ja melomiseen. Alueella voi myös ratsastaa tai pelata golfia, ja myös talvisin seudun kaunis luonto kutsuu liikkumaan ja hiihtämään. Saimaalla kannattaa testata talvisin esimerkiksi retkiluistelureittejä. Kulttuurin suhteen Savonlinna on maailmanluokkaa. Teatterit ja kesäteatterit, Savonlinnan Oopperajuhlat ja lukuisat pop- ja rockkonsertit tarjoavat upeita kulttuurielämyksiä matkailijoille.

Savonlinnassa ollessa kannattaa:

 • Vierailla jylhässä Olavinlinnassa, joko Oopperajuhlien yhteydessä tai milloin tahansa opastetulla kierroksella
 • Nauttia korkeatasoisista musiikkiesityksistä sekä klassisen että kevyen musiikin konserteissa
 • Maistella paikallisherkkuja, kuten lörtsyjä, muikkukukkoa sekä savumuikkuja
 • Nauttia torikahvit Savonlinnan torilla ja jutella mukavien torimyyjien kanssa
 • Tutustua myös lähiseutuun ja käydä esimerkiksi Punkaharjulla tai Parikkalan patsaspuistossa ihmettelemässä Veijo Rönkkösen luomaa 550 betonipatsasta
 • Viettää aikaa Wanhassa Savonlinnassa ja nauttia sen historiallisesta tunnelmasta käsityöläiskaupoissa ja gallerioissa
 • Soudella tai meloa Saimaalla, Suomen suurimmalla järvellä
 • Katsella ainakin yksi teatteriesitys seudun monissa teattereissa tai nauttia hauskoista kesäteatteriesityksistä
 • Käydä Kerimäen kirkossa, joka on maailman suurin puukirkko
 • Tutustua seudun menneisyyteen Riihisaari – Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa
lento Savonlinna

lentokenttien lähellä Savonlinna

Lennot Savonlinnaan saapuvat Savonlinnan lentokentälle, joka on kiireisimmillään heinäkuussa Savonlinnan Oopperajuhlien aikaan. Silloin kenttää käyttävät reittilentojen lisäksi myös monet tilaus- ja liikelennot. Lentoasemalla on yksi kiitorata ja kaksi lähtöporttia, eli kooltaan se on hyvin kompakti. Vaikka kenttä ei ole suuri, matkailija löytää lentoasemalta kaikki tarvitsemansa palvelut, liikkeet matkamuistojen ostoon sekä kahvilan, jossa hengähtää matkanteon lomassa ja nauttia kupponen kuumaa.

 • Savonlinnan Lentokenttä

  Suosittu lentoyhtiöt

  Savonlinnan lentokentälle lennetään Helsingistä suoraan seuraavan lentoyhtiön toimesta: BASe Airlines (Budapest Aircraft Service)

  Sijainti

  Savonlinnan lentokenttä sijaitsee Enonkoskelle vievän seututien numero 472 varrella, 13 kilometriä Savonlinnan keskustasta pohjoiseen.

  Kuljetus

  Savonlinnan keskusta sijaitsee lentokentältä lyhyen taksimatkan päässä, ja taksit odottavat matkustajia aina terminaalin ulkopuolella lentojen laskeuduttua. Savonlinnaan ja muihin lähistöllä sijaitseviin kuntiin, kuten Punkaharjulle ja Enonkoskelle, pääsee lentokentältä myös linja-autoilla. Lentokentällä toimii myös useita autovuokraamoita, joista voi vuokrata auton seudulla vierailun ajaksi. Mikäli toiveissa on tutustua kaupungin lähialueisiin ja maaseutukohteisiin, henkilöauto onkin paras vaihtoehto.

Suosittuja kohteita

Fly til Savonlinna
Fly til Savonlinna
Flyg till Savonlinna