Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Savonlinna

-
-
-
-

Viime hetken lennot kohteeseen Savonlinna

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Helsinki Savonlinna
ma, 22 heinäk. HEL - SVL
ke, 24 heinäk. SVL - HEL
272€
Hinta/matkustaja
Helsinki Savonlinna
pe, 04 lokak. HEL - SVL
126€
Hinta/matkustaja
Helsinki Savonlinna
la, 27 heinäk. HEL - SVL
ma, 29 heinäk. SVL - HEL
205€
Hinta/matkustaja
Helsinki Savonlinna
ma, 22 heinäk. HEL - SVL
ti, 23 heinäk. SVL - HEL
206€
Hinta/matkustaja
Helsinki Savonlinna
ma, 22 heinäk. HEL - SVL
ti, 23 heinäk. SVL - HEL
214€
Hinta/matkustaja
Helsinki Savonlinna
ti, 23 heinäk. HEL - SVL
to, 25 heinäk. SVL - HEL
206€
Hinta/matkustaja

Suositut lentoreitit kohteeseen Savonlinna

Matkalla kohteeseen Savonlinna

Mitä nähdä Savonlinna

Etelä-Savon maakunnassa, Saimaan rannalla, sijaitsee Savonlinnan kaupunki, joka tunnetaan erityisesti laajasta kulttuuritarjonnastaan. Maailmankuulut Savonlinnan Oopperajuhlat Olavinlinnassa vetävät joka kesä esiintyjiä ja yleisöä eri puolilta Suomea ja maailmaa. Itse Olavinlinna on tutustumisen arvoinen kohde, kuten myös Kerimäen kirkko, joka on maailman suurin puukirkko. Savonlinnassa voi nauttia myös laajasta teatteri- ja konserttitarjonnasta sekä vierailla monissa seudun museoissa ja historiallisissa kohteissa. Täällä inspiraatiota kirjoittamiseen on saanut esimerkiksi Putkinotko-teoksesta tunnettu kirjailija Joel Lehtonen. Matkat Savonlinnaan tutustuttavat mehevään savolaiseen tunnelmaan ja ruokaan esimerkiksi Savonlinnan torilla. Tarjolla on myös koettavaa luonnon ystävälle, ja halvat lennot Savonlinnaan kannustavat tutustumaan seudun moniin luontokohteisiin, kuten Koloveden ja Linnasaaren kansallispuistoihin sekä Saimaan seudun upeisiin vaaroihin, lehtomaisemiin ja kalliorantoihin.

nähtävyyksiä Savonlinna

Savon helmi Savonlinna on runsaudensarvi joka suhteessa. Jos miettii, mitä tehdä Savonlinnassa, kesäaikaan voi aloittaa Savonlinnan torilta, jonka kojuissa on tarjolla tuoreita mansikoita ja muikkuja sekä aitoja savolaisherkkuja, kuten lörtsyjä ja möttösiä. Saimaa tarjoaa upeat puitteet ajanviettoon ulkoilmassa, ja sen rannat sopivat retkeilyyn, kalastukseen, souteluun ja melomiseen. Alueella voi myös ratsastaa tai pelata golfia, ja myös talvisin seudun kaunis luonto kutsuu liikkumaan ja hiihtämään. Saimaalla kannattaa testata talvisin esimerkiksi retkiluistelureittejä. Kulttuurin suhteen Savonlinna on maailmanluokkaa. Teatterit ja kesäteatterit, Savonlinnan Oopperajuhlat ja lukuisat pop- ja rockkonsertit tarjoavat upeita kulttuurielämyksiä matkailijoille.

Savonlinnassa ollessa kannattaa:

lentokenttien lähellä Savonlinna

Lennot Savonlinnaan saapuvat Savonlinnan lentokentälle, joka on kiireisimmillään heinäkuussa Savonlinnan Oopperajuhlien aikaan. Silloin kenttää käyttävät reittilentojen lisäksi myös monet tilaus- ja liikelennot. Lentoasemalla on yksi kiitorata ja kaksi lähtöporttia, eli kooltaan se on hyvin kompakti. Vaikka kenttä ei ole suuri, matkailija löytää lentoasemalta kaikki tarvitsemansa palvelut, liikkeet matkamuistojen ostoon sekä kahvilan, jossa hengähtää matkanteon lomassa ja nauttia kupponen kuumaa.

Savonlinnan Lentokenttä

Suosittu lentoyhtiöt

Savonlinnan lentokentälle lennetään Helsingistä suoraan seuraavan lentoyhtiön toimesta: BASe Airlines (Budapest Aircraft Service)

Sijainti

Savonlinnan lentokenttä sijaitsee Enonkoskelle vievän seututien numero 472 varrella, 13 kilometriä Savonlinnan keskustasta pohjoiseen.

Kuljetus

Savonlinnan keskusta sijaitsee lentokentältä lyhyen taksimatkan päässä, ja taksit odottavat matkustajia aina terminaalin ulkopuolella lentojen laskeuduttua. Savonlinnaan ja muihin lähistöllä sijaitseviin kuntiin, kuten Punkaharjulle ja Enonkoskelle, pääsee lentokentältä myös linja-autoilla. Lentokentällä toimii myös useita autovuokraamoita, joista voi vuokrata auton seudulla vierailun ajaksi. Mikäli toiveissa on tutustua kaupungin lähialueisiin ja maaseutukohteisiin, henkilöauto onkin paras vaihtoehto.