Halvat lennot Etelä-Amerikka

Etelä-Amerikka tarjoaa kokemuksia, joista ei voi edes haaveilla. Etelä-Amerikka on paljon muuta kuin Rio de Janeiro tai argentiinalainen tango.

Eteläisimmässä osassa luonto muistuttaa Antarktiksen mahtavia ja jylhiä maisemia. Hieman pohjoisempana Argentiinan pampas levittäytyy laajana ja avarana. Vieläkin pohjoisempana matkailijan kohtaa Amazonaksen sademetsä ja mahtavat Iguazun vesiputoukset Brasiliassa. Amazonas, joka on maailman suurin sademetsä, ulottuu Etelä-Amerikan pohjoisimpiin osiin ja lähes länsiosan rannikolle saakka.

Jokiristeily Amazonasissa luokitellaan monesti kaikkien elämysten äidiksi. Villieläinten äänet ja viidakon humina valtaa matkailijan tajunnan jokilaivan lipuessa hiljaa tyyntä joen pintaa. Kokemus kaikille aisteille.

Etelä-Amerikassa sijaitsee maailman korkein vesiputous. Se sijaitsee Venezuelan eteläisemmässä osassa. Kun olet kerran sen nähnyt, et ikinä sitä unohda. Veden vapaapudotus on 900 metriä. Ei ihme, että sen nimi on Angel falls.

Eräs toinen Etelä-Amerikan upeimmista nähtävyyksistä ovat Galapagossaaret, jotka sijaitsevat noin kolmen tunnin lentomatkan päässä rannikolta Tyynessä valtameressä. Petoeläinten puuttumisen vuoksi, eläinkunta täällä on todella erikoinen ja monipuolinen. Tällä saarella Darwin sai inspiraation evoluutioteoriaansa.

Muita kiinnostavia nähtävyyksiä ovat Karibian saaristo, inkojen väylät Perussa sekä Maya-kulttuurin ihmeet Väli-Amerikassa. Näiden hienouksien lisäksi emme saa unohtaa Rio de Janeiroa tai Buenos Airesia. Molemmat toisistaan erilaisia kaupunkeja. Buenos Aires ilmapiiri on kaihoisa mutta kuitenkin elämää ylistävä kuten tango, Rio de Janeiro sykkii rantaelämän ihanuutta bossanovan tahtiin. Etelä-Amerikka on todella käymisen arvoinen.

Tervetuloa varaamaan Etelä-Amerikan matkasi Travellinkilta!