Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Kuusamo

-
-
-
-

Viime hetken lennot kohteeseen Kuusamo

Varaa ennen kuin on myöhäistä

Tromsø Kuusamo
pe, 26 heinäk. TOS - KAO
su, 28 heinäk. KAO - TOS
724€
Hinta/matkustaja
Barcelona Kuusamo
ke, 25 syysk. BCN - KAO
204€
Hinta/matkustaja

Suositut lentoreitit kohteeseen Kuusamo

Matkalla kohteeseen Kuusamo

Mitä nähdä Kuusamo

Kuusamon on kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla, tarkemmin sanottuna Koillismaalla. Asukkaita itse kaupungissa on hieman yli 15 000, mutta turisteja luonnonkauniilla alueella vierailee vuosittain noin miljoona. Kuusamo on tunnettu erityisesti talviurheilumahdollisuuksistaan, mutta sen upeat maisemat vetävät kävijöitä kaikkina vuodenaikoina. Halvat lennot Kuusamoon tekevät kaupungissa vierailusta helppoa. Kunnan alueelta löytyy upeita luonnonpuistoja ja tuntureita, joista Rukatunturi talviurheilukeskuksineen on yksi legendaarisimmista. Luonto on Kuusamon seudulla jylhän ja upea, ja maisemat alueella ovat henkeäsalpaavan kauniit. Luonnosta voi nauttia vaeltamalla ja valokuvaamalla, mutta jos mielit räväkämpiin aktiviteetteihin, on tarjolla niin koskenlaskua kuin moottorikelkkasafareitakin. Kuusamon Suurpetokeskus tutustuttaa kävijän suomalaisiin suurpetoihin, kuten karhuihin, ilveksiin ja kettuihin.

nähtävyyksiä Kuusamo

Kuusamo tunnetaan ennen kaikkea kauniista luonnostaan. Matkat Kuusamoon voi ajoittaa niin kesään kuin talveenkin, sillä aktiviteetteja luonnossa riittää vuodenajasta huolimatta. Matkailijoille on tarjolla opastettuja luonto- ja patikkaretkiä, mutta toisaalta alueen vaelluspoluille on helppo lähteä yksinkin, sillä reitit on merkitty luontoon selkeästi. Esimerkiksi Karhunkierros Oulangan kansallispuistossa on koko pituudeltaan 80 kilometriä, mutta vaeltaja voi valita lyhyemmänkin reitin. Kuusamon suosituimpiin vierailukohteisiin kuuluvat Kiutakönkään vesiputous Oulangan kansallispuistossa sekä Julma Ölkky, Suomen suurin kanjonijärvi. Jos ilma ei suosi ulkoilma-aktiviteetteja, voivat kulttuurin ystävät vierailla vaikkapa Hannu Hautala luontokuvakeskuksessa. Kuusamon Tropiikki on kaupungin suosittu kylpylähotelli, jossa viihtyy koko perhe – siitä pitää huolen kylpylästä löytyvä Angry Birds Activity Park -puisto. Vastaus kysymykseen, mitä tehdä Kuusamossa, riippuu siis paitsi matkailijan omista kiinnostuksen kohteista, myös vuodenajasta.

Kuusamossa vieraillessa kannattaa nauttia:

lentokenttien lähellä Kuusamo

Kuusamossa lentokentän sijainti on erinomainen, sillä se sijaitsee lähellä Kuusamon kaupungin keskustaa ja Rukan laskettelukeskusta. Terminaaleja kentällä on vain yksi. Lennot Kuusamoon saapuvat pääasiassa Helsingistä, mutta parhaimpaan sesonkiaikaan charter-lentoja laskeutuu Kuusamon lentokentälle myös ulkomailta. Terminaali ei ole avoinna ympäri vuorokauden, vaan se avautuu kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Vaikka Kuusamon lentokenttä on kooltaan pieni, on siellä kahvila. Myös matkamuisto-ostoksia voi tehdä lentokentällä. Erikoisuutena Kuusamon lentokentällä on sen välittömässä läheisyydessä oleva Monitoimitalo Mosquito, jossa voi pitää kokouksia tai vaikkapa saunoa.

Kuusamon Lentokenttä

Suosittu lentoyhtiöt

Kuusamoon lentävät muun muassa seuraavat lentoyhtiöt: Finnair, SAS ja Air France.

Sijainti

Kuusamon lentokenttä sijaitsee 6 kilometrin päässä Kuusamon keskustasta sekä 30 kilometrin päässä Rukan talviurheilukeskuksesta.

Kuljetus

Kuusamon lentokentältä voi vuokrata auton tai ottaa taksin lähialueille. Taksit päivystävät lentokentän edustalla lentojen laskeuduttua. Automatkan kesto Kuusamon keskustaan on liikenteestä riippuen noin 10 minuuttia. Kuusamon keskustaan voi matkustaa myös julkisilla kulkuvälineillä, sillä bussi liikennöi säännöllisesti välillä Kuusamo–Ruka–Salla.