Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Halvat lennot kohteeseen Kuusamo

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
 • Valitse yli 660 lentoyhtiöstä
 • Valitse yli 60 000 lentoreitistä
 • Paras hinta -takuu
Suositut lentoreitit kohteeseen Kuusamo
Helsinki - Kuusamo
menopaluu alkaen 128€
Turku - Kuusamo
menopaluu alkaen 258€
Tampere - Kuusamo
menopaluu alkaen 258€

Matkalla kohteeseen Kuusamo

Mitä nähdä Kuusamo

Kuusamon on kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla, tarkemmin sanottuna Koillismaalla. Asukkaita itse kaupungissa on hieman yli 15 000, mutta turisteja luonnonkauniilla alueella vierailee vuosittain noin miljoona. Kuusamo on tunnettu erityisesti talviurheilumahdollisuuksistaan, mutta sen upeat maisemat vetävät kävijöitä kaikkina vuodenaikoina. Halvat lennot Kuusamoon tekevät kaupungissa vierailusta helppoa. Kunnan alueelta löytyy upeita luonnonpuistoja ja tuntureita, joista Rukatunturi talviurheilukeskuksineen on yksi legendaarisimmista. Luonto on Kuusamon seudulla jylhän ja upea, ja maisemat alueella ovat henkeäsalpaavan kauniit. Luonnosta voi nauttia vaeltamalla ja valokuvaamalla, mutta jos mielit räväkämpiin aktiviteetteihin, on tarjolla niin koskenlaskua kuin moottorikelkkasafareitakin. Kuusamon Suurpetokeskus tutustuttaa kävijän suomalaisiin suurpetoihin, kuten karhuihin, ilveksiin ja kettuihin.

nähtävyyksiä Kuusamo

Kuusamo tunnetaan ennen kaikkea kauniista luonnostaan. Matkat Kuusamoon voi ajoittaa niin kesään kuin talveenkin, sillä aktiviteetteja luonnossa riittää vuodenajasta huolimatta. Matkailijoille on tarjolla opastettuja luonto- ja patikkaretkiä, mutta toisaalta alueen vaelluspoluille on helppo lähteä yksinkin, sillä reitit on merkitty luontoon selkeästi. Esimerkiksi Karhunkierros Oulangan kansallispuistossa on koko pituudeltaan 80 kilometriä, mutta vaeltaja voi valita lyhyemmänkin reitin. Kuusamon suosituimpiin vierailukohteisiin kuuluvat Kiutakönkään vesiputous Oulangan kansallispuistossa sekä Julma Ölkky, Suomen suurin kanjonijärvi. Jos ilma ei suosi ulkoilma-aktiviteetteja, voivat kulttuurin ystävät vierailla vaikkapa Hannu Hautala luontokuvakeskuksessa. Kuusamon Tropiikki on kaupungin suosittu kylpylähotelli, jossa viihtyy koko perhe – siitä pitää huolen kylpylästä löytyvä Angry Birds Activity Park -puisto. Vastaus kysymykseen, mitä tehdä Kuusamossa, riippuu siis paitsi matkailijan omista kiinnostuksen kohteista, myös vuodenajasta.

Kuusamossa vieraillessa kannattaa nauttia:

 • Laskettelusta ja lumilautailusta Rukan lumisilla rinteillä
 • Moottorikelkkasafarista huskykoirien kyydissä
 • Karhunkierroksesta Oulangan jylhässä kansallispuistossa
 • Kiutakönkään vesiputouksista, jotka ovat Suomen suurimmat ja joiden kiviaines on harvinaista dolomiittia ja kvartsiittia
 • Koskenlaskusta Kuusamon koskissa tai melonnasta ja soutelusta seudun rauhallisimmissa vesissä
 • Rukan kesäkelkkaradasta ja maisemahissistä, jotka ovat vetonauloja erityisesti lapsiperheille
 • Vaelluksesta, retkeilystä ja maastopyöräilystä hyvin merkatuilla luontoreiteillä
 • Suurpetokeskuksen karhujen, kettujen ja ilvesten touhuista
 • Istuskelusta Kuusamon torilla ja torin grilliherkuista
 • Kylpylähotelli Kuusamon Tropiikin Angry Birds Activity Parkista
lento Kuusamo

lentokenttien lähellä Kuusamo

Kuusamossa lentokentän sijainti on erinomainen, sillä se sijaitsee lähellä Kuusamon kaupungin keskustaa ja Rukan laskettelukeskusta. Terminaaleja kentällä on vain yksi. Lennot Kuusamoon saapuvat pääasiassa Helsingistä, mutta parhaimpaan sesonkiaikaan charter-lentoja laskeutuu Kuusamon lentokentälle myös ulkomailta. Terminaali ei ole avoinna ympäri vuorokauden, vaan se avautuu kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Vaikka Kuusamon lentokenttä on kooltaan pieni, on siellä kahvila. Myös matkamuisto-ostoksia voi tehdä lentokentällä. Erikoisuutena Kuusamon lentokentällä on sen välittömässä läheisyydessä oleva Monitoimitalo Mosquito, jossa voi pitää kokouksia tai vaikkapa saunoa.

 • Kuusamon Lentokenttä

  Suosittu lentoyhtiöt

  Kuusamoon lentävät muun muassa seuraavat lentoyhtiöt: Finnair, SAS ja Air France.

  Sijainti

  Kuusamon lentokenttä sijaitsee 6 kilometrin päässä Kuusamon keskustasta sekä 30 kilometrin päässä Rukan talviurheilukeskuksesta.

  Kuljetus

  Kuusamon lentokentältä voi vuokrata auton tai ottaa taksin lähialueille. Taksit päivystävät lentokentän edustalla lentojen laskeuduttua. Automatkan kesto Kuusamon keskustaan on liikenteestä riippuen noin 10 minuuttia. Kuusamon keskustaan voi matkustaa myös julkisilla kulkuvälineillä, sillä bussi liikennöi säännöllisesti välillä Kuusamo–Ruka–Salla.

Suosittuja kohteita