Denmark (DKK)
Norway (NOK)
Sweden (SEK)

Varaa Aer Lingus-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
Fiksut lentoyhdistelmät
Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Aer Lingus

Lentoyhtiöstä Aer Lingus

Irlannin kansallisen lentoyhtiön Aer Lingusin tukikohta sijaitsee Dublinissa. Valtion perustama lentoyhtiö on nykyään yksityisomisteinen, ja se kuuluu samaiseen International Airlines Group (IAG) -konserniin kuin British Airways ja Iberiakin. Irlantilaislentoyhtiö ei ole virallisesti minkään suuren lentoyhtiöallianssin jäsen, mutta se tekee yhteistyötä monien alliansseihin kuuluvien lentoyhtiöiden kanssa, joista tärkeimpiä ovat muun muassa Air Canada, KLM, Etihad Airways, jetBlue, United Airlines ja Flybe. Lentoyhtiön kotimaan lennoista ja alueellisista reiteistä Irlannin tuntumassa vastaa alueellinen lentoyhtiö Aer Lingus Regional.

Aer Lingusin lennot suuntaavat maailmalla kaiken kaikkiaan noin 140 kohteeseen hieman sesongista riippuen. Eniten kohteita on Pohjois-Amerikassa ja toiseksi eniten Euroopassa. Myös Lähi-idässä irlantilaislentoyhtiö lentää muutamaan kaupunkiin. Aer Lingusin halvat lennot voi napata etenkin Yhdysvalloissa lukuisiin kaupunkeihin aina Phoenixistä New Orleansiin, ja Euroopassa kaikkiin suosituimpiin matkailukaupunkeihin. Etenkin Iso-Britanniassa kohteita on valtavasti aina Birminghamista Bristoliin ja Glasgowhun.

Lähtöselvitys netissä

Aer Lingusin lennoille on mahdollista tehdä lähtöselvitys lentoyhtiön kotisivuilla, matkapuhelimella tai paikan päällä lentokentällä. Nettilähtöselvityksen voi tehdä useimmille Euroopan kentiltä starttaaville lennoille aikaisintaan 30 tuntia ja viimeistään 2 tuntia ennen matkaa. Tietyillä Euroopan kentillä online-lähtöselvitys on mahdollista tehdä jopa 30 päivää ennen lentoa, mutta ennen check-in-prosessin aloittamista matkustajan on valittava paikkansa koneesta lentoyhtiön nettisivuilla. Matkapuhelinsovelluksen kautta lähtöselvityksen voi tehdä ainoastaan Euroopan lennoille.

Mikäli matkustat Yhdysvaltoihin, on lentoyhtiön lähtöselvitystiskillä pistäydyttävä online-lähtöselvityksestä huolimatta viimeistään 75 minuuttia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöä esittämässä tarvittavat matkustusdokumentit. Euroopan lennoilla online check-in-prosessin tehnyt voi suunnata suoraan turvatarkastuksen kautta lähtöportille – tosin matkatavarat on jätettävä ensin baggage drop -matkatavaratiskille. Jos teet lähtöselvityksen vasta lentokentällä, muista, että check-in-tiskit sulkeutuvat kohteesta riippuen 45–75 minuuttia ennen lennon lähtöä.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Aer Lingusin käsimatkatavararajoitukset riippuvat siitä, onko kyseessä alueellinen lento vai kansainvälinen lento. Normaalisti lentoyhtiö sallii kaikille matkustajille yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 10 kg ja enimmäismitat 55 x 40 x 24 cm. Lisäksi mukaan saa ottaa yhden pienemmän käsimatkatavaran, esimerkiksi käsilaukun tai vauvan tarvikekassin, jonka mitat ovat enimmillään 25 x 33 x 20 cm. Laukun on mahduttava edessä olevan istuimen alle.

Mikäli lennät lentoyhtiön alueellisilla lennoilla, käsimatkatavaroiden rajoitukset ovat tiukemmat. Matkustamoon saa ottaa ainoastaan yhden kappaleen käsimatkatavaroita, ja laukun maksimikoko on 48 x 33 x 20 cm ja 7 kg. Lastenrattaita ei ole yleensä mahdollista ottaa matkustamoon, vaan ne kirjataan ruumaan maksutta.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Aer Lingusin ruumaan kirjattavien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat lentokohteesta ja matkustusluokasta. Esimerkiksi Euroopan lennoilla Plus Fare ja Advantage Fare -lipputyyppeihin kuuluu yksi, enimmillään 20 kg:n matkatavara. Saver Fare -lipuilla matkustavien lipun hintaan ei kuulu yhtään matkan hintaan sisältyvää matkatavaraa, mutta matkatavaroita voi liittää varaukseen lisämaksusta. Matkatavaroita on edullisinta lisätä varaukseen lentoyhtiön nettisivun kautta.

Mannertenvälisillä lennoilla jokaiseen lipputyyppiin kuuluu ainakin yksi ruumaan kirjattava matkatavara, jonka painorajoitus on normaalisti 23 kg. Kooltaan laukku saa olla enimmillään 158 cm (korkeus, leveys ja pituus yhteenlaskettuina). Urheiluvälineet kuljetetaan ruumassa niiden koosta riippuen joko normaalina matkatavarana tai ylimääräisenä matkatavarana erillismaksusta. Pienten lasten rattaat ja turvaistuimet kuljetetaan aina ruumassa maksutta. Yli 2-vuotiaalle omalla paikallaan matkustavalle lapselle kuuluu sama määrä matkatavaroita kuin muillekin samalla lipputyypillä matkustaville.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Aer Lingus
  • IATA-koodi: EI
  • Perustamisvuosi: 1936
  • Päämaja: Dublin, Irlanti
  • Nettisivu: aerlingus.com

Aer Lingusin lennot vievät edullisesti niin Euroopan kuin Yhdysvaltojenkin kohteisiin. Nappaa nyt omasi Travellinkin kautta!

Muita suosittuja lentoyhtiöitä

Tarjouksia suosituimpiin kohteisiin