Lennot Hotellit Lento + Hotelli Autonvuokraus
Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Varaa Czech Airlines Csa-lentoja Travellinkin kautta

Miksi kannattaa varata Travellinkin kautta?
  • Halpoja lentoja yli 450 lentoyhtiön joukosta
  • Fiksut lentoyhdistelmät
  • Meiltä saat kaiken yhdellä kertaa matkaasi varten

Czech Airlines Csa

Lentoyhtiöstä Czech Airlines Csa

Jo vuonna 1923 perustettu tšekkiläinen Czech Airlines (CSA) kuuluu maailman viiden vanhimman lentoyhtiön joukkoon. Lentoyhtiö tarjoaa muun muassa reitti- ja charter-lentoja, jotka se lentää kaikkiaan 18 oman lentokoneen voimin. CSA tekee myös yhteistyötä lukuisten kansainvälisten lentoyhtiöiden kanssa. Yhtiö on ollut osa 20 lentoyhtiön SkyTeam Alliance -lentoyhtiöallianssia jo vuodesta 2001 alkaen. Czech Airlinesin lennot suuntaavat Tšekeistä kaikkialle maailmaan, ja sen lentoliikenteen tärkein tukikohta on Prahassa sijaitseva Václav Havelin kansainvälinen lentoasema.

Lentokohteita CSA:lla on noin 50 eri puolilla maailmaa. Czech Airlinesin halvat lennot kuljettavat matkustajia Euroopassa muun muassa Italiaan, jossa suosittu kohde on Rooma, Espanjaan, Saksaan ja Pohjoismaihin. CSA lentää myös Helsinkiin. Pääosa lennoista operoidaankin Euroopassa, mutta kaukokohteisiin kuuluu esimerkiksi Korean tasavallan Soul. Lentoyhtiö ottaa vakavasti muun muassa ympäristö- ja turvallisuusasiat, ja Czech Airlinesille onkin myönnetty esimerkiksi ISO 14001 -ympäristösertifikaatti.

Lähtöselvitys netissä

Lähtöselvitys on mahdollista tehdä netissä lähes kaikille CSA:n itse operoimille lennoille lennon varausnumeron avulla. Online-lähtöselvityksen voi tehdä aikaisintaan 36 tuntia ja viimeistään tunti ennen lentoa. Lähtöselvitys tehdään lentoyhtiön kotisivuilla, ja kun prosessi on saatu päätökseen, printataan boarding pass -maihinnousukortti mukaan lentokentälle. Lähtöselvitys on mahdollista tehdä myös lentoyhtiön matkapuhelinsovelluksen kautta. Ilman matkatavaroita lentävät online-lähtöselvityksen tehneet voivat suunnata lentokentällä suoraan turvatarkastukseen. Ruumaan kirjattavat matkatavarat on jätettävä ensin baggage drop -tiskille. Jos jätät lähtöselvityksen mieluummin kentällä tehtäväksi, onnistuu se maksutta lentoyhtiön check-in-tiskeillä.

Lisämatkatavaroita voi liittää matkalippuun ennen lähtöselvityksen tekemistä Czech Airlinesin nettisivun My Bookings -osiossa viimeistään 36 tuntia ennen lentoa. Lisämatkatavaran hinta riippuu esimerkiksi kohteesta. Jos haluat valita oman istumapaikkasi, onnistuu sekin lisämaksusta lentoyhtiön nettisivuilla tai viimeistään online-lähtöselvitystä tehtäessä. Business-luokkien matkustajat saavat valita paikkansa maksutta.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Czech Airlinesin kaikkien lipputyyppien hintaan kuuluu poikkeuksetta ainakin yksi matkustamoon vietävä käsimatkatavara. Business-luokan lippuihin käsimatkatavaroita sisältyy kaksi kappaletta. Käsimatkatavaran enimmäispaino on 8 kg ja maksimitat 45 x 55 x 25 cm. Edullisinta Lite-lipputyyppiä lukuun ottamatta kaikkiin lipputyyppeihin kuuluu lisäksi yksi ylimääräinen pieni henkilökohtainen tavara, esimerkiksi enimmillään 3 kg:n painoinen käsilaukku, jonka voi viedä matkustamoon maksutta. Jos käsimatkatavarat ylittävät enimmäismitat, ylimääräisistä tavaroista maksettavan korvauksen voi suorittaa lähtöportilla ainoastaan luottokortilla.

Pienen, aikuisen sylissä matkustavan lapsen puolesta ei saa CSA:n lennoilla tuoda lentokoneeseen matkatavaroita, mutta ruumaan on mahdollista kirjata ilmaiseksi lastenrattaat ja enimmillään 10 kg:n painoinen laukku. Jos lapselle on varattu oma paikka, häntä koskevat samat käsimatkatavararajoitukset kuin aikuisiakin matkustajia. Joihinkin koneisiin alle 2-vuotiaille ja alle 11 kg:n painoisille lapsille on mahdollista pyytää oma matkakoppa.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Czech Airlinesin Economy-luokan lippuihin kuuluu Lite-lipputyyppiä lukuun ottamatta aina ainakin yksi ruumaan kirjattava matkatavara, jonka maksimipaino on 23 kg. Soulin lennoilla matkatavaroita kuuluu Economy-luokan lippuihin kaksi kappaletta. Business-luokan lippuihin ruumaan kirjattavia matkatavaroita kuuluu kaikilla lennoilla kaksi, joista kukin voi olla enimmäispainoltaan 32 kg. Myös edullisimpaan Lite-lipputyyppiin matkatavaran voi lisätä lisämaksusta. Lisämatkatavaran hinta riippuu lentokohteesta ja siitä, miten ajoissa matkatavara lippuun liitetään.

Ruumaan kirjattava matkatavara ei CSA:n lennoilla saa ylittää kokonaismitaltaan 250 cm:ä (matkalaukun pituus, leveys ja korkeus yhteenlaskettuna). Urheiluvälineet, esimerkiksi sukset tai golfbägi, lasketaan yhdeksi matkatavaraksi, jos niiden paino ei ylitä sallittua 23 kg:aa. Esimerkiksi liikuntaesteisten matkustajien ja muiden erityisapua tarvitsevien kannattaa ilmoittaa avuntarpeestaan lentoyhtiölle varausta tehdessä tai viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Tietoa lentoyhtiöstä

  • Lentoyhtiön nimi: Czech Airlines
  • IATA-koodi: OK
  • Perustamisvuosi: 1923
  • Päämaja: Praha, Tšekki
  • Nettisivu: czechairlines.com

Euroopan suosituimmat kohteet odottavat! Varaa kokeneen Czech Airlinesin edulliset lennot Travellinkin kautta.