Travellink on nyt käytettävissä seuraavissa maissa:

Varaa airBaltic-lentoja Travellinkin kautta

Parhaat airBaltic-lentotarjoukset

Varaa ennen kuin on myöhäistä

RIX
08 maalisk. - 10 maalisk.
Helsinki Riika
€139
Hinta/matkustaja
AGP
10 maalisk. - 14 maalisk.
Tampere Malaga
€534
Hinta/matkustaja
BER
08 maalisk. - 11 maalisk.
Helsinki Berliini
€156
Hinta/matkustaja
AMS
15 maalisk. - 17 maalisk.
Tampere Amsterdam
€351
Hinta/matkustaja
KTT
11 maalisk. - 15 maalisk.
Tampere Kittilä
€289
Hinta/matkustaja
TMP
13 maalisk. - 17 maalisk.
Malaga Tampere
€353
Hinta/matkustaja

airBaltic

Lentoyhtiöstä airBaltic

Latvian kansallisen lentoyhtiön, pääosin valtion omistuksessa olevan airBalticin päämaja sijaitsee Riian kansainvälisellä lentokentällä, joka on myös yhtiön lentoliikenteen tärkein tukikohta. Lentoyhtiö tunnetaan kattavasta ja edullisesta lentotarjonnastaan Euroopassa, Venäjällä ja Lähi-idässä, eikä yhtiö liikennöi varsinaisia kaukolentoja. Tärkeitä kohteita ja lentoliikenteen solmukohtia lentoyhtiölle ovat Tallinna ja Vilna. AirBalticin halvat lennot vievät matkustajia Riiasta suorilla lennoilla myös esimerkiksi Amsterdamiin, Helsinkiin, Lontooseen, Milanoon ja Moskovaan – monien muiden kaupunkien lisäksi. Tallinnasta ja Vilnasta airBalticin lennot kuljettavat matkustajia suorin yhteyksin muun muassa Pariisiin ja Berliiniin.

Vuonna 1995 perustetun lentoyhtiön laivastoon kuuluu kaikkiaan 30 lentokonetta. Osaa airBalticin lennoista liikennöivät sen yhteistyökumppanit, joihin kuuluvat muun muassa Aegean Airlines, Aeroflot, airberlin, Air France, Etihad Airways ja monet muut tunnetut lentoyhtiöt. Lentoliikennettä analysoiva OAG on rankannut airBalticin maailman täsmällisimmäksi lentoyhtiöksi, ja tilastojen valossa yli yhdeksän kymmenestä airBaltic-lennosta saapuukin määränpäähänsä ajallaan.

Lähtöselvitys netissä

Lähtöselvitys airBalticin lennoille on mahdollista tehdä netin kautta aikaisintaan 5 päivää ennen lennon lähtöä. Yhteistyökumppanien liikennöimille lennoille online-lähtöselvitys aukeaa 24 tuntia ennen lähtöaikaa. Lähtöselvityksestä on tulostettava mukaan maihinnousukortti (boarding pass). Sen avulla ne, jotka matkustavat ilman ruumaan kirjattavia matkatavaroita, voivat suunnata kentällä suoraan turvatarkastukseen. Muiden on jätettävä matkatavarat lentoyhtiön baggage drop -pisteeseen. Monille lennoille check-in-prosessin voi tehdä myös airBalticin matkapuhelinsovelluksen kautta, jolloin boarding pass tallennetaan suoraan puhelimeen.

Lentokentällä tehtävä lähtöselvitys on pääsääntöisesti maksullinen latvialaislentoyhtiön asiakkaille. Niille matkustajille, joille paikan päällä kentällä tehtävä check-in on pakollinen (esimerkiksi erityisavustusta tarvitsevat matkustajat), lähtöselvitys lentoyhtiön check-in-tiskeillä on ilmainen. Mikäli haluat valita istumapaikkasi koneessa, voit tehdä sen lisämaksusta lentoyhtiön nettisivuilla kohdassa "Varauksen hallinta" viimeistään tunti ennen lähtöaikaa. Lisämatkatavaroita varaukseen voi liittää vielä check-in-vaiheessa.

Käsimatkatavaroiden rajoitukset

Käsimatkatavararajoitukset lennoilla riippuvat matkustusluokasta. Basic- tai Premium-lipuilla matkustavat voivat ottaa koneen matkustamoon yhden käsimatkatavaran ja Business-lipulla matkustavat puolestaan kaksi käsimatkatavaraa. Käsimatkatavaran enimmäismitat ovat 55 x 40 x 20 cm. Kaikkiin lipputyyppeihin kuuluu lisäksi yksi pieni henkilökohtainen matkatavara, esimerkiksi käsilaukku tai pieni tietokonelaukku (maksimimitoiltaan 30 x 40 x 10 cm). Käsimatkatavaroiden yhteenlaskettu paino saa olla enimmillään 8 kg.

Alle 2-vuotiaat lapset voivat matkustaa aikuisen sylissä 90 %:n alennuksella, muussa tapauksessa 2–11-vuotiaalle lapselle varataan oma paikka 25 %:n alennuksella. Aivan pienten lasten osalta matkan hintaan ei sisälly yhtään käsimatkatavaraa. Jos koneeseen vietävät matkatavarat ylittävät sallitut mitat, voi matkustaja joutua kirjaamaan osan tavaroista ruumaan lisämaksusta. Tämä tulee edullisemmaksi check-in-vaiheessa kuin lähtöportilla.

Ruumaan menevien matkatavaroiden rajoitukset

Ruumaan kirjattavien matkatavaroiden rajoitukset riippuvat ostetusta lipputyypistä. Edullisimpaan Basic-lippuun ei kuulu yhtään matkatavaraa, mutta ruumaan laitettavan matkatavaran voi liittää varaukseen lentoyhtiön nettisivuilla. Lisämatkatavaran hinta riippuu muun muassa lentoreitistä, ja edullisimmaksi matkatavaran hankinta tulee lippuvarauksen yhteydessä.

Premium-lipulla matkustavat voivat kirjata ilmaiseksi ruumaan yhden enintään 20 kg:n painoisen matkatavaran. Business-lipulla matkatavaroita saa kirjata ruumaan kaksi, ja matkatavaroiden suurin sallittu yhteispaino on 40 kg. Matkatavaran enimmäismitat ovat 100 x 80 x 50 cm. Jos matkustat lasten kanssa, esimerkiksi kokoontaitettavat rattaat tai turvaistuimen voi kuljettaa ruumassa ilmaiseksi. Business-lipulla matkustavat voivat kirjata ruumaan ilmaiseksi yhden urheiluvälineen. Muut matkustajat maksavat urheiluvälineistä lisämaksun. Urheiluvälineiden maksimipainoraja on 20 kg. Pyörätuolit kuljetetaan ruumassa maksutta, ja liikuntaesteisten on hyvä informoida lentoyhtiötä erityistarpeistaan hyvissä ajoin.

Tietoa lentoyhtiöstä

Buukkaa halvat lennot airBalticin suosituimpiin kohteisiin Travellinkin kautta ja vietä unohtumaton loma!